Reklama

Reklama

Mel Gibson se ve filmu Blood Father představuje v roli bývalého člena motocyklového gangu "Hells Angel" Johna Linka, kterého právě propustili z vězení. Svobodu si ale neužije příliš dlouho - jeho 16letá dcera Lydie se dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Nevinná Lydie si na útěku před nimi neví rady, a tak se rozhodne pro zoufalé řešení - zavolá otcovi, jenž není jen motorkář, ale i bývalý opilec a narkoman. Ti dva se navíc řadu let neviděli a nerozešli se úplně v dobrém. Lydia však pod otcovou ochranou stále vidí svou nejlepší šanci na přežití. Když se tedy John rozhodne udělat po letech první správnou věc i za cenu možného návratu do vězení a své dceři pomoci, krvavá cesta může začít... (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (394)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chceš říct, že nás honí chlapi z realitky?" Kdyby někdo chtěl ublížit některému z mých dětí, které jsem dosud nevydědil, tak bych mu dokázal, že mám větší koule než John Link a o dost menší schopnosti. Rozhodně bych si však nemyslel, že mě nikdy a nikdo nenajde, když budu běžně používat chytrý telefon. Já bych tedy zahodil i ten hloupý, ale má vůbec cenu žít v dnešním světě bez aplikací, her a sociálních sítí? Jasně že nemá, rozhodně je lepší nechat se zabít a to mi asi na tomto snímku vadilo nejvíc. Jinak jsem ovšem nabral nějaká ta životní moudra, takže jsem například zjistil, že jsem patrně jediný běloch na světě, který někdy utrhl ovoce ze stromu. To mě trochu zaskočilo, ale na druhou stranu mě pobavilo, když se taťka s dcerou trumfovali v sebevraždách. V tom vidím budoucnost. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Blood Father není ničím ohromující ani novátorský snímek. Nemá ani předpoklad stát se budoucím kultovním filmem v rámci žánru, ovšem rozhodně jde o solidní příspěvek do filmografie Mela Gibsona, který mě bavil od samého začátku až do úplného konce a to takovým stylem, že jsem se ani u jedné scény nenudil. Richetův počin neoslní ani příběhem, který je značně jednoduchý a předvídatelný, avšak není to vyloženě na škodu. Mel Gibson možná ztratil popularitu v hollywoodských studiích, znepřátelil si řadu fanoušků a zprotivil se kolegům ze showbyznysu, ale svůj herecký talent a um rozhodně nikde "neprošustroval" a nepotratil, tudíž Blood Fathera táhne nejen svým silným charismatem, jež je podpořeno plnouvousem, hlubokými vráskami, namakanou postavou a šedinami, přičemž i poté, co si vousy oholí, zůstává mu šarmu na rozdávání. Mnozí diváci možná očekávali spanilé a velkolepé finále, kterého se sice nedočkají, avšak to, které nám tvůrci nabídli, se mi zamlouvalo, neboť působilo tak nějak uvěřitelněji, než kdyby hlavní hrdina vystřílel obrovský gang. Pochválit musím také prostředí, v němž se děj odehrává, herecké výkony Erin Moriarty a pochopitelně Gibsona, jemuž postava Linka, někdejšího mizery, jenž se snaží stát se lepším člověkem, neskutečně dobře sedla na tělo a tvoří tak určitou paralelu s bouřlivým osobním životem herce. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to do doby než Gipsn sundal svůj drsnej plnovous, pak si vzal sáčko a přestal hlaškovat. A to mi to ze začátku přišlo drsný jak Ístvůd. Dceru mohl mít taky hezčí a nedoporučuji s dabingem, za kterej bych rozdával facky nohou. Ostatně jako u každyho českýho dabingu v poslednich 20 letech. Průměr se zamorenym okem. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Melu Gibsonovi je 60 a je prošedivělý, ale pořád na to má. Myslím, že věk příliš nepoznamenal jeho kondici ani herecké schopnosti. Od filmu jsem jinak čekal trochu konzistentnější příběh a vzhledem k některým scénám i aspoň trochu psychologie. Ale nevadí. Akce je fajn a kecací scény svůj smysl mají, nevyznívají jen tak do prázdna. A hlavně si z toho ještě z toho den po projekci (teď je na hodinách 0:17, aby nedošlo k nepochopení) něco pamatuju. Vypadá, že oslava zločinu na filmovém pásu nadobro končí, ale může to být jen moje intuice. I tak nemám důvod dát méně než 4*. (Projekce 12. 9. 2016, Kino Atlas, 20:00) P. S. Před začátkem filmu pustili na plátně rozhovor POMa s Jean-François Richetem a Melem Gibsonem. Pobavil jsem se stejně jako zbytek sálu. Nic ve zlém. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na nový film s Melem Gibsonem jsem se docela těšil. Výsledek mě ale mírně znejistil. Nejdřív jsem se chtěl nalákat rozhovorem, který si pro nás připravil Pomo s režisérem a Melem. Jenže zatímco režisér byl plný standardní francouzské arogance, tak Mel tam tak stál a bylo mu evidentně všechno jedno. Doufal jsem tedy, že film to zachrání, ale ani moc nezachránil. Zatímco Mel předváděl standardní postavu jeho proporcí, tak kameraman byl za kamerou asi nalitej. Byla to taková snaha o kultivovanou rozklepanou kameru, která sice předváděla hezké záběry na zajímavých místech, ale místy mě rozklepaností pěkně štvala. A stejně mě štvala i ta filmová dcera Mela, což se do konce filmu nezměnilo. Jak se říká, tak v jednoduchosti je síla. Tady je ta jednoduchost až moc přímočará. Závěrečná akční sekvence ale byla fajn. Škoda ale, že se Mel zase upíchl v další jednohubce na jedno shlédnutí. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (9)

  • Film bol v post-produkcii takmer dva roky. Natáčanie v Novom Mexiku prebiehalo od 5. júna do 3. júla 2014, no premiéra sa konala až 21. mája 2016 na festivale v Cannes. (m.a.t.o.)
  • Ešte v roku 2008 sa plánovalo, že režírovať a zároveň stvárniť hlavnú úlohu by mohol Sylvester Stallone. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama