Reklama

Reklama

Bílý dům dobyli a teď si teroristé vezmou ještě větší sousto. Na pohřeb britského premiéra se sjedou lídři celého západního světa a díky bezpečnostním manévrům by Londýn v tu chvíli měl být tím nejbezpečnějším místem na zemi. Místo toho se ale stane smrtící pastí. Překvapivé a drtivé útoky za sebou zanechají světové vůdce v pozicích mrtvol, výbuchy šíří zkázu a monumenty anglické metropole jsou v plamenech. Londýn a západní svět se během chvíle ocitnou na kolenou. Hrozivé situaci a budoucnosti v totálním chaosu se znovu postaví Gerard Butler po boku s britským agentem. Záchrana nespočívá v předvídatelných vojenských manévrech, ale v poctivé ruční práci. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (555)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Film, který primárně vsází na akční prvek, destrukci a střelbu do lidí. Vše ostatní jde stranou. V podstatě je to jakýsi pokus o simulaci devadesátých let a filmů, které neměly hlavu ani patu, ale líbily se díky akčnímu pojetí. Bohužel, tohle už malinko vyšlo z módy a pokud už se nějaký akčňák líbí, není takto pitomý. Neoznačil bych to ani jako kvalitní céčko. Nicméně známých herců je tam až překvapivě dost. Nejsou však jeho zachránci. 20% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Och až mě ovanul krásný dech osmdesátek. Direct-to-DVD akční béčko parádní (brakové) kvality jak z doby, kdy ještě Van Damme, Seagal a Lundgren točili filmy nejen přiblblé, ale hlavně zábavné. Butler se s Eckhartem špačkují o sto šest a kosí desítky noname záporáků při pobíhání Londýnem, který se asi celý nasral a chce zabít amerického prezidenta. No kdo by se tomu taky při pohledu na toho současného oranžového paňáca v Bílém domě divil. Ale pořád to má asi nejpřepíčenější zápletka ever, uvěřitelnost čehokoli ve filmu proboha nehledat. Co mě překvapuje velmi, je že jde oficiálně o pokračování Olympus Has Fallen, nudného béčka od věčného břídila Antoine Fuquy - ale duchem se přitom vyloženě jde ve šlépějích nepoměrně zábavnějšího White House Down, které tehdy ve stejném roce natočil Emmerich. Humoru ve filmu nemálo, patos naopak takřka žádný, akce odsýpá a nekompromisní brutalita působí přirozeně. Pravý opak toho co do filmu tlačí Fuqua. Jen ty ohavné triky zůstaly, obzvlášť v nich je to vyloženě lowcost. 7/10 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po Páde bieleho domu padol aj Londýn a je z toho ešte horší filmový zážitok. Tých teroristických snímkov je už priveľa a filmu nepomohol ani snaživý Gerard Butler, ktorý krásne pomaly prepichne teroristu alebo frajersky inému do telefónu povie, nech tiahne naspäť do Naserstanu. Freeman už do konca života bude hrať slušňáka v pozícii. Príbehovo a atmosféricky veľmi slabé. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Předchozí film byl alespoň profesionálně natočený, ale jeho londýnskému pokračování už kromě tolik potřebného nadhledu chybí i ty slušné akční scény a triky, které by nevypadaly jako z průměrné videohry. O postavách a hercích se nezmiňuji čistě ze slušnosti, navíc je strašně vidět, že londýnské ulice jsou jen kulisy, které vznikly kdesi v ateliéru. Je to zkrátka nesmírná nuda. A hloupá. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Cestou do kina jsem příteli říkala, že jelikož v tom hraje Butler, bude se na co dívat, ale jinak to bude sra... blbost.. Moje prognóza se potvrdila. Ale na rozdíl od jedničky jsem tam necítila takovou vážnost, skvělé akční scény, drsné a vtipné hlášky.. A když opomenu nesmrtelnost hlavních klaďasu i záporáku a chabé počítačové efekty, tak jsem se bavila. Dala bych i čtvrtou, ale Butler neukázal zadek, asi stárne a není už o co stát :) Ne, tomu nevěřím ;) ()

Galerie (135)

Zajímavosti (15)

  • Pôvodne mal mať film premiéru v októbri 2015, tá sa však presunula na marec 2016. (beso74)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Pracovné názvy filmu boli Untitled Has Fallen Sequel, End of Kingdom či Attack of the White House: Siege of London. (MikaelSVK)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

01.11.2016

Tři roky staré akční béčko Pád Bílého domu vydělalo 161 milionů dolarů a jeho letošní pokračování Pád Londýna rovnou 195 milionů dolarů. Co to znamená? Že teroristé nenechají Mikea Banninga na pokoji… (více)

Reklama

Reklama