Reklama

Reklama

Angelika a sultán

  • Francie Angélique et le sultan (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Z chudého šlechtického statku, přes šťastné manželství v pohádkově bohatém zámku, chudobu, pařížské podsvětí, králův dvůr a přízeň, pirátskou loď i tržiště s otrokyněmi – taková byla cesta krásné Angeliky za její životní láskou hrabětem Jeoffreyem de Peyrac. V páté, závěrečné části filmové série se Angelika, hraběnka de Peyrac, setkává s Osmanem Ferrajim, moudrým eunuchem, který má v plánu stvořit z ní třetí ženu sultána Mulaye Ismaila, a tedy vládkyni Maroka. Jeoffrey de Peyrac předstírá, že je jedním z galejníků, aby se tak dostal do marockého Meknesu, spojil se s vlivnými přáteli a pokusil se svoji ženu zachránit. Mezitím Angelika odolává požadavkům Osmana Ferrajiho a mocného sultána. Hrozí jí, že stráví zbytek života v harému sultána. Ale ani zde, v nebezpečí života, nechce Angelika zradit svého manžela a stále věří, že se znovu setkají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

Radiq 

všechny recenze uživatele

No, co si budeme povidat, Angeliky už bylo nějak moc. Ty předchozí díly jsem na rozdíl od většiny čsfd komentátorů docela snesl, ale tady už mě to nějak nebralo. Michèle Mercier v arabskejch hadrech teda nebyl moc dobrej nápad, navíc toho moc neodhalila a ty oční stíny, to bylo skoro jak po zápase v boxu. Ale co bylo uplně tupy jakože nudny, nesmyslny a drásající mozek, byl ten stupidní děj, během kteryho sem musel furt kroutit hlavou a očima. A pak najednou Žofré aka Reskátor, záchrana, cucačka, konec. Hm, fajn, ale bylo to nějaky odflákly. ()

hammerhead 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, proč jsem zůstal, pozorován televizí... asi ta nostalgie pro dobu, kdy jsme měli jen apačského náčelníka, Tygra z M. a Angeliku, která byla hezčí (nikoliv méně naivní) než Švorcová. Nad trapnými výkony herců se dnes lze jen pousmát stejně jako nad slabým scénářem. Přesto, souhlasím s ostatními, tento film mi (bohužel) utkvěl v paměti i po letech... ()

Reklama

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Na pohádkové filmy o Angelice se dobře dívá, pokud divák přimhouří obě dvě oči. Angelika a sultán se mi líbila méně než předchozí příběhy, občas mi ta rozmazlená rádoby madam, kvůli které houfně umírají muži, jen aby jí zachránili z nepříjemné situace, leze krkem, ale když jí dávají v TV, jakýmsi magickým kouzlem jsem buď připoutaná k obrazovce nebo jí mám alespoň jako kulisu při žehlení a jiných domácích úkolech. Náklonnosti k Angelice, i když trochu ambivalentní, se už asi nevzdám. ()

kacirek_ 

všechny recenze uživatele

Tak i naposledy Angelika okouzlila nejen mě, ale i samotného sultána, ale opět se držela hesla "vaše nikdy nebudu". Pěkně si tu s Joffreyem prohodili role, páč zatím vždycky hledala Angelika, ovšem teď došla řada na Joffreye a tak se stal galejníkem, přešel poušť, našel zlato a to vše jen pro ty její kukadla:-)-mno asi ne jen pro ně. A to by samozřejmě nebyla Angelika, aby za sebou nenechala haldu zlomených srdcí, ještě naštěstí, že jich většinu zabili, takže se dokonce života nemusí trápit nenaplněnou láskou. Angelika a Joffrey jsou tedy konečně spolu a jestli neumřeli, tak v tý posteli na tý kocábce leží dodnes. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Bože proč?! To mě napadá, když se na tenhle díl koukám. Konec filmové Angeliky je stejně hloupý, jako předchozí díl. Kdyby to ti dva, měli tak jednoduché, jako ve filmu, nejspíš by mě Angelika nebavila. (Může se vám to zdát přehnané, když říkám, že to měli jednoduché, ale věřte, že děj knihy je natolik komplikovaný, že po jednom "mořském dobrodružství" se rozhodně znovu dohromady nedají. V knize se totiž ve Středomoří tak nějak minou a Angie se vrátí do Francie, kde vyvolá vzpouru proti králi a se svou láskou se setká až v La Rochelle - 15 let po odloučení. A to teprve začíná správný romanťák, protože ti dva netuší, jak spolu po těch letech vycházet.). No ale zpět k filmu. Pokračují nesmysly a znovu se setkáváme se "zbytečnou smrtí". Tentokrát je obětí tvůrců Normanďan a vůdce otroků Colin Paturel. Bez něho by Mme Golon v klidu mohla vypustit jeden dosti peprný díl :-). Tenhle film už nepozvedá vůbec nic kromě hudby. Ale přece jenom je to svým způsobem legenda... ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Existuje pouze několik neznámých scén z filmů. Z nich pouze jedna známá fotografie, kde je na lodi vidět Peyrak z profilu a Angelika, která drží v ruce dalekohled. (ČSFD)
  • V čase 1:16:20 a dál je záběru, když se páni dohadují, vidět mezi nimi a mezi dvěma keři, projíždějící auto na obzoru. (TOMIK007)
  • V roku 1967 sa film premietal pod názvom Angelika a diablove peniaze. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama