Reklama

Reklama

The Possession of Michael King

Trailer

Obsahy(1)

Michael King (Shane Johnson) neverí ani v Boha, ani v diabla. Po nečakanej smrti svojej manželky sa však rozhodne nakrútiť film o hľadaní nadprirodzených síl prostredníctvom experimentu, v ktorom sa sám stane pokusným králikom. Povolí preto démonológom, vyvolávačom mŕtvych a ďalším praktikom okultných síl vyskúšať na ňom ich najtemnejšie a najsilnejšie kúzla a rituály. Je presvedčený, že všetci zlyhajú a on tak raz a navždy dokáže, že náboženstvo, spiritualizmus a nadprirodzeno nie sú ničím iným než mýtom. Stane sa však čosi, čo neočakával, a kontrolu nad jeho telom prevezme temná a desivá sila. Sila, ktorá ho už nikdy neplánuje pustiť zo svojho zajatia. (Incantator)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (62)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bych nečekal. Tomuto FF jsem skoro vůbec nevěřil a ono mě to bavilo jako prase. Výborná atmosféra první poloviny, která mě donutila se zachoulit pod peřinu a ani se nehnout. Výborné lekačky, u kterých jsem vždy poskočil až k sousedovi. Natož druhá polovina, příjemně hororová, temná a vcelku akční. Démon totiž začne ukazovat co umí a je to nářez. Je to hezky i uvěřitelně natočeno a také příběhově to není nejhorší. Vážně překvapivé FF tento rok. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Skvělé!!! Žádný nudný rozjezd, jak je typické pro horory, hned se něco děje! Napínavý a jeden z nejděsivějších hororů tohoto roku. Skvělé, možná i lepší, než skvělý film o démonech jménem The SHRINE. Démon skvělý, nemám co vytknout. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Kupodivu mi to nepřišlo tak hrozné, jak bych si předem myslel na základě příšerného plakátu nebo zdejšího nízkého hodnocení - v tom filmu je celá řada dobrých nápadů a celkově mě bavilo na to koukat. Bohužel mi to ale nepřišlo skoro vůbec strašidelné, hlavní hrdina mi byl ne-li nesympatický, pak minimálně lhostejný, a jak to celé skončí jsem správně vytušil nejpozději někde v půlce (skutečně není moc těžké to odhadnout). Čili výsledný dojem je spíše takový rozporuplný, neboť ten film je takovou zvláštní kombinací originálního a nesnesitelně ohraného, že se ve výsledku nedokážu přiklonit ani k variantě "líbilo" ani k jejímu opaku; fandové žánru by si zde ovšem podle mě měli přijít na své. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

K found footage hororom po tom nekonečnom prívale amatérskych počinov z posledných rokov už pristupujem so zaujatosťou, ale v tomto prípade musím uznať, že načo zbytočný „hejt“. Na debut je totiž The Possession of Michael King celkom solídne zvládnutý a minimálne snaha sa mu uprieť nedá. Je to taká typická vymietacia found-footage žánrovka akých sa už urodili tisíce, ale tento krát omnoho menej otravná. Režisér síce všetko vsádza na tie najlacnejšie ľakačky, ktorých je tu od prvého momentu neúrekom, ale celkom fungujú. V pár scénach navodí jemne nepríjemné pocity a v druhej polovici badať aj akú takú atmosféru. Navyše je aj spracovanie solídne, hlavný hrdina nie je výrazné herecké drevo a vďaka krátkej stopáži to končí skôr než začne otravovať. Akurát ten príbeh je veľmi slabý, teda pri FF nečakám takmer žiadnu story, ale v tomto prípade je to až zbytočne sentimentálne. Nemôžem tvrdiť, že som sa výrazne bavil, ale na druhej strane Michael King ani nudil. Originalitu tu určite nehľadať, ale na debut okej. Jednohubka, na ktorú si nikto po chvíli nespomenie, ale o niečo radšej by som videl v kinách toto ako tie chabé found-footage horory, ktoré v súčasnosti okupujú kinosály, počnúc mizerným tohtoročným Devil's Due až po posledné Paranormal Activity (štvrté pokračovanie a Marked Ones). CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

První počin Davida Junga dopadl lépe, než jsem čekal. Po těch neskutečně trapných a slabých vymítání a posednutí přišel s tímto velice originálním zpracováním, které nenadchne ani triky, ani příběhem, ale zaujme lekačkami a děsivou atmosférou. Pokud si tento reža dál podrží svůj standart a ještě ho povíší, může to být klído další Wan. Uvidíme zda tohle nebyl jeho zároveň poslední film! Bohužel k vyššímu hodnocení ještě málo chybělo. 50% ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama