Reklama

Reklama

Nezkrotná Angelika

  • Československo Nezkrotná Angelika (více)
TV spot

Obsahy(1)

Angelika opouští dvůr a Francii, aby našla svého manžela, hraběte de Peyrac. U Středozemního moře vstupuje na palubu královské galéry, jíž velí u dvora oblíbený vévoda de Vivonne, bratr královy favoritky, Mme de Montespan. Poté, co je galéra napadena piráty, Angelika se vrhá přes palubu. Netuší, že velitel pirátské lodi – obávaný Rescator – je Jeoffrey de Peyrac, kterého hledá… Před utonutím ji zachrání až pirátská loď markýze d’Escrainville, opilce a zatracence, který nenávidí ženy. Svou touhu Angeliku zabít ovládne jen proto, aby ji výhodně prodal na trhu otroků v Candii (Kréta). Kdo ji jednou spatřil, nemůže na ni zapomenout. A to se stává Angelice znovu osudné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (117)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Je samozřejmě jasné, že Angelika evidentně je neukojená nymfomanka, ovšem zarážející je, že existují i neukojení diváci(čky), které stále další a další snímky z téhle ságy uspokojují. K dobru (a hvězdičku) jim leze přičíst to, že tyhle filmy byly lepší, než současné telenovely - i když asi to není jejich zásluha. Je to trošku rozporuplné, nemyslíte? Na druhé straně trocha toho půvabu, dobrodružství a krásně starého feelingu se dá v dílech, jako jsou tato, snést... :-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Královna mediteránu s humanitou v srdci a humiditou o kousek níž. Ta však nepatří kapitánům, co by do ní nejraději vnořili svůj sextant, ani lačné lůze v podpalubí. Náleží jen jejímu vyvolenému jménem Restaurátor (nebo tak nějak), co v téhle romantice za dvacku je jako jediný schopen zaplatit tuhle komoditu a opravit její zraněné tělo a duši. Shledání, trocha žárlení a už je zase pryč. Příště. Snad sultán dá. Nebo ona dá sultánovi, já už nevím.. U oka mi vytanula slza a chci věřit, že to nebylo od zívnutí.. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená uživatelka NinadeL (s níž se ovšem přespříliš často názorově rozcházím) to napsala výstižně - spolu se změnou žánru i moje nadšení upadá. Navíc, s přibývajícími díly má Angelika jako celek kvalitativně sestupnou tendenci. Proto se tu již méně objevují známí herci z prestižních pařížských divadel, bodejť by se hrabali točit někam do Afriky. Několik nových zajímavých typů se tu ale objevuje, například Roger Pigaut nebo Arturo Dominici. Ovšem s poklesem mého nadšení mi pak připadají i směšnější některé zápletkové excesy. Typu, kdy von si pro ni přijde na loď a vona to prochrápe v podpalubí. ()

kacirek_ 

všechny recenze uživatele

Podle mého nejpovedenější díl - moře, piráti, Rescator a Angelika. Angelika je stále ve formě - prostě co chce to dostaneme, s chlapama je to ovšem slabší než v předchozích dílem, ale to bude asi tím, že se na obzoru neobjevil žádný, který by stál za hřích a ze kterýho by něco káplo:-). Chudák Joffrey, který před ní utekl až do Středozemního moře a ona ho stejně našla, potvůrka, páč nevypadalo, že by po ní nějak ukrutně truchlil (viď Jasmino), ale láska hory přenáší:-). Ovšem že mu kvůli ní podpálí loď a pak mu zase zmizne, to už je teda rána pod pás, ale on si s tím chlapec jistě poradí. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Kdysi, v dětském a jen o trošičku vyšším dívčím, snícím věku jsem měla sérii Angelik ráda. Teď hlavně nostalgické vzpomínky a pousmání nad naivitou, nesmyslností a jinými nedostatky. Poslední dva "exotické" díly ze série (a to konkrétně "Nezkrotná Angelika" a "Angelika a sultán") se mi ovšem vždy zdály nejslabší po všech stránkách už tehdy, když jsem byla puberťačka, ani mi nejsou sympatické tak jako první tři, navíc mi přijdou trochu depkoidní. Stejně si ale tuhle dětskou romantickou, dobrodružnou, kouzelnou lásku nikdy nenechám v TV ujít, ať dávají jakoukoli příhodu. Takže ty úsměvné hlášky znám už po těch letech skoro z paměti. Opakují to každé léto. :-) Jen už dnes nedokážu dát téhle blbůstce s čistým svědomím víc než 2 hvězdy. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (7)

  • Nepříjemným zážitkem pro Michèle Mercier bylo natáčení scény, v níž je znásilněna v podpalubí. Pomyšlení na ni ji děsilo a byla z toho špatná několik nocí předem. Když se na ni vrhla skupina statistů se vzhledem kriminálníků a se špinavýma rukama, roztrhali jí šaty, dotýkali se jí všude a počínali si jako divoši. Jeden z nich - ten co měl pouta na rukou - jí dokonce zasadil prudkou ránu do prsou. Scéna Michéle Mercier natolik traumatizovala, že omdlela doopravdy a otoky na prsou jí zůstaly téměř dva roky. (Cucina_Rc)
  • Nechybělo málo a film vůbec nevznikl, nebo alespoň ne s hlavní představitelkou Angeliky Michèle Mercier. Po filmu Angelika a král (1966) se Michèle Mercier rozhodla smlouvu přerušit a odmítla natáčet další filmy. Producent Francis Cosne se sice pokoušel vyjednávat, ale marně. Vrhl se tedy do hledání jiné herečky. Údajně uvažoval o Ursule Andress nebo Claudii Cardinal, ale z projektu nakonec sešlo, protože němečtí a italští koproducenti odmítli angažovat jinou herečku než Michèle Mercier a ohrozit tak své investice. Nakonec znovu zavolal Michèle Mercier a přemluvil ji k účasti na dalších dvou filmech. Herečka si vymínila honorář milion franků za každý film, což byla oproti předchozím honorářům obrovská změna. V dodatečných klauzulích smlouvy si vymohla, že ani tentokrát se na plátně neukáže nahá. Dala si rovněž písemně potvrdit, že na náklady produkce bude používat svůj vlastní automobil Mercedes 600. Natáčení probíhalo v roce 1967 především v Tunisu, konkrétně ve městečku Sidi Bou Said, a ve studiích italské společnosti Cinnecità. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno