Reklama

Reklama

Nezkrotná Angelika

  • Československo Nezkrotná Angelika (více)
TV spot

Obsahy(1)

Angelika opouští dvůr a Francii, aby našla svého manžela, hraběte de Peyrac. U Středozemního moře vstupuje na palubu královské galéry, jíž velí u dvora oblíbený vévoda de Vivonne, bratr královy favoritky, Mme de Montespan. Poté, co je galéra napadena piráty, Angelika se vrhá přes palubu. Netuší, že velitel pirátské lodi – obávaný Rescator – je Jeoffrey de Peyrac, kterého hledá… Před utonutím ji zachrání až pirátská loď markýze d’Escrainville, opilce a zatracence, který nenávidí ženy. Svou touhu Angeliku zabít ovládne jen proto, aby ji výhodně prodal na trhu otroků v Candii (Kréta). Kdo ji jednou spatřil, nemůže na ni zapomenout. A to se stává Angelice znovu osudné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (117)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Angelika tedy už ví, že hrabě de Peyrac opravdu žije a tak se rozhodne ho najít. Při cestě plného dobrodružství a všudypřítomného nebezpečí však okusí i druhou stránku života. Utrpení, bolest a naprostou bezmoc. Markýza nabízená na trhu jako otrokyně? I to je možné. Závěrečný příběh byl rozdělen do dvou částí, kdy ta druhá byla do kin uvedena až po roce. Romantické chvilky jsou omezeny na minimum a není divu. Na širém moři plném korzárů a pirátů se toho zase až tak moc romantického prožít nedá. Ba naopak. Výprava jak má být a děj hodný na dobrodružný žánr. Místy si to scénárista až moc okatě vypomáhal omšelými náhodami, ale dejme tomu. Proč to nezjednodušit. Čtvrté pokračování osudů Angeliky a Joffreye de Peyrac je atmosférou velmi vzdálen prvotním snímkům, ale není to na škodu. I to má svůj přirozený vývoj a tak se tvůrci vymanili alespoň stereotypu. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Angelika se vydává hledat svého Žofríka, najme si loď a brázděním po moři a po mnohých dobrodružstvích se s ním setkává. Sotva se však spolu snaží opět sblížit, neboť jí Žofry nemůže odpustit, že byla milenkou krále, tak je unesena markýzem d’Escrainvillem, který se jí snaží znovu prodat jako otrokyni. Kvalita se už postupně snižuje, ale vynahrazují to scény s candijskými kočkami a znásilňovačka v podpalubí. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip, přestává být vtipem, škoda jen, že se toho nedrželi tvůrci série o Angelice, která by dnes mohla být regulerně nazývána seriálem, nebo alespoň miniseriálem. Nastavována kaše, navíc několikrát důkladně převařená vyvolává v ústech pocit "nechutnosti" a velké sytosti, třebas byste měli hlad. Nepovedená historická kulisa, která se s Angelikou táhla v podstatě od prvního dílu je zde ještě mnohem důraznější, stejně tak důraz kladený na "vnady" a bezchybnou krásu hlavní protagonistky, která i kdyby slézala Mount Everest jistě by se nezapomněla namalovat. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

A další díl o velké lásce, ve kterém se Angelika de Peyrac, alias de Belliére (Michele Mercier) za doprovodu starého Savaryho (Pasquale Martino) vydává hledat svou životní lásku Jeoffreye (Robert Hossein), který je teď znám pod jměnem Rescator. Její umění ovládat muže se ovšem trochu zvrtává. A tak je jednou znásilněná a několikrát skoro znásilněná, aby nakonec byla prodána na trhu otroků na kouzelném ostrově Kréta. Z dalších postav je nutno zmínit vévodu de Vivonne (Christian Rode s hlasem Jean-Louis Jemmy), kterého Angelika přinutí k pomoci. Ten z ní ale tak slintá, že se jí pokusí znásilnit. A pak markýz d'Escrainville (Roger Pigaut), pirát a feťák, který milou Angeliku nemilosrdně znásilní, aby ukázal svoji převahu. Zcela neuvěřitelná je Rescatorava skrýš ve skalisku v moři, kam je přístup jen pod vodou. A nemůže tam chybět potřebný harém, aby Jeoffreye utěšovali. Ale když zjistí, že je Angelika v nebezpečí, neváhá udělat vše, aby jí zachránil. Zlato si dokáže vyrobit, vede soukromou válku proti francouzskému králi a Angelice vyčítá její nevěru s francouzským králem. I když ten byl jedním z mála, který se do její sukně nedostal. Rescator Angeliku vykoupil, aby si užívali chvíle štěstí, aby nakonec byla unesena chlípným d'Escrainvillem. Napětí tomu nechybí, ale některé zápletky jsou tak nesmírně složité, až zvrhlé. A co na to nebozí galejníci? ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Kdysi, v dětském a jen o trošičku vyšším dívčím, snícím věku jsem měla sérii Angelik ráda. Teď hlavně nostalgické vzpomínky a pousmání nad naivitou, nesmyslností a jinými nedostatky. Poslední dva "exotické" díly ze série (a to konkrétně "Nezkrotná Angelika" a "Angelika a sultán") se mi ovšem vždy zdály nejslabší po všech stránkách už tehdy, když jsem byla puberťačka, ani mi nejsou sympatické tak jako první tři, navíc mi přijdou trochu depkoidní. Stejně si ale tuhle dětskou romantickou, dobrodružnou, kouzelnou lásku nikdy nenechám v TV ujít, ať dávají jakoukoli příhodu. Takže ty úsměvné hlášky znám už po těch letech skoro z paměti. Opakují to každé léto. :-) Jen už dnes nedokážu dát téhle blbůstce s čistým svědomím víc než 2 hvězdy. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (7)

  • Scéna s "candijskými kočkami", které v jedné ze scén napadají Angeliku (Michele Mercier), byla točena následovně. Kolem nohou se jí potuluje mnoho živých koček, když však na Angeliku (Michele Mercier) kočky "skáčou", byly použity kočky vycpané, přičemž místo drápků měly modely rybářské háčky, aby se udržely na šatech. Herečka pak měla škrábance po celém těle. (fiLLthe3DD)
  • V roku 1967 sa film premietal pod názvom Angelika a sultán. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama