Reklama

Reklama

Americký Shaolin

  • USA American Shaolin (více)

Obsahy(1)

Prostý dej, ako vo všetkých akčných filmou tohto "BOOM" Kung-fu obdobia. Mladý americký karatista je v oficiálnom súboji v ringu, porazený neférovým spôsobom. Na radu svojho trénera sa vyberie do Číny, kolísky Kung-fu, vyskúšať či ho prijmú, ako cudzinca za učňa v Shaolinskom chráme. I keď sa to cudzincovi doposiaľ nepodarilo, z dôvodu ťažkých skúšok je vo svojom presvedčení neoblomný. Preto musí podstúpiť všetky skúšky. (andykovac)

(více)

Recenze (73)

Sign 

všechny recenze uživatele

nevim proč ale tenhle film mě prostě dostal je fakt že je to taky v některých věcech pěkně přetažené za vlasy včetně toho dorozumívání mezi američanem a čínany ale to vem čert bojové akce však ujdou hodněkráte se i zasměji a například jak učí mnichy tančit no prostě do chrámu vstoupí američan a nic o tom neví já ten film furt žeru ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Klasika mého dětství. Klenot krásných devadesátých let v rámci bojových filmů. Divák musí ke snímku přistoupit bez vážnosti, s otevřeným srdcem a dobrou náladou. Hlavní hrdina sympatický. Píseň Summertime Blues je přímo úžasná! V dnešní době se již takové filmy netočí. Doporučuji každému, kdo si chce odpočinout a přenést se v myšlenkách do doby, kdy mohl člověk dosáhnout všeho co si jen přál. ()

Reklama

molotov 

všechny recenze uživatele

Jako malej jse mi ten film hodně líbil. Ale tehdy se mi líbili všechny filmi, ve kterých bylo slovo shaolin, ninja apod. a vůbec nezáleželo na jejich kvalitě. Mimochodem to prozpěvovačku jsem zpíval ještě dlouho po shlédnutí filmu. Je to tak krásně naivní a přímočarý film s tolika předvídatelnými situacemi, že se mu prostě nedá odolat. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Netušila jsem co mě čeká, protože Americkýho Shaolina jsem objevila až dnes úplně náhodou a nalákal mě jeho obsah. Mlaďasovi jsem docela záviděla, né teda ten trénink :-)) ,ale to místo kde se mohl vzdělávat a občas i tajně kulturně vyřádit. :-) Ať je to jakkoliv pitomoučký, tak já se u toho fajn pobavila a společně s klukama si pobrukovala Summertime Blues. :-) ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jako komedie z nějaké koleje to celkem funguje. To, že to je chrám a žáci zde trénují kung fu je jen tak mimochodem. Akce je totiž tady hodně mizerná. Je to celé přitažené za vlasy a jediné, co si zaslouží pozornost je první role pro Daniela Dae Kima a celkem sympatický učitel v chrámu. Zbytek stojí za starou belu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Při zápasu, odehrávajícím se na konci filmu, můžeme mezi visícími vlajkami spatřit i tu českou. (KangKun)
  • Britský porotce na závěrečném turnaji ve Wu-Shu má na cedulce napsáno jméno Stillwell Wylde, které je složené z příjmení hlavních hrdinů filmů Karate Tiger 1 a 2. (Divočák)

Reklama

Reklama