Reklama

Reklama

Kukačka

  • Česko Kukuška (více)
Trailer

Obsahy(1)

KUKUŠKA je nový film režiséra svérázných lovů Alexandra Rogožkina. Je září 1944, těsně před ukončením válečného stavu mezi Finskem a Sovětským svazem. Finský "nacista", odstřelovač Veiko, je připoután ke skále, zatímco Ivan, kapitán sovětské armády, je zatčen tajnou policií. Oba, odsouzeni k smrti svou vlastní armádou, na poslední chvíli unikají neblahému osudu a náhodně nalézají útočiště u mladé Laponky Anni. Ta v nich však nevidí vojáky znepřátelených armád, ale především muže. Každý z nich rozumí pouze svému rodnému jazyku: finštině, ruštině a laponštině. V pustině severní tajgy však musí všichni žít pohromadě po několik dní (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

sud 

všechny recenze uživatele

Alexandr Rogožkin je u nás znám především coby tvůrce crazy komedií "Svéráz národního lovu" a "Svérázný rybolov". V "Kukačce" zvolil jinou cestu. Cestu vážnější, poetičtější, lyryčtější. Jak se spolu mohou dorozumět laponka Anni, čistě a jen přírodně smýšlející žena, Ruský voják Ivan omámený stalinistickou propagandou a Finský voják Veiko, který nenávidí válku a boj je to poslední co chce? Nijak a o tom to je. Navíc v nádherné přírodě letní sibiřské tajgy za podpory trojice vynikajících a přesvědčivých herců. Minimálně díky Sašovi Rogožkinovi má Ruský film budoucnost. 85%. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Snímek, který mi vykouzlil úsměv na tváři. Opravdu skvěle vyobrazené dramatické prvky s nádechem komedie. Dost mě potěšilo, že jsem tohle viděl, je to něco jiného, než když po většině koukám na americkou kinematografii. Je to natočeno opravdu jednoduše a to úplně stačí. Nic víc tento film nepotřebuje. Komediální prvky jsou hlavně, v tom, že si každej kecá to svoje, ale pobaví to. Jinak se mi celkem líbili všichni, ale s kráskou Juuso jsem sympatizoval od začátku. Plný počet nedám, protože se mi tam moc nelíbily ty scény s tou smrtí a jak ho vracela zpátky. To mi tam nesedělo. Přesto výborný. 85% ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Rogožkin stvoril so svojimi dvornými hercami Haapasalom a Byčkovom za pomoci nádherných exteriérov ruskej prírody a výborných obrazových kompozícií príjemnú tragikomickú drámu o strete troch protichodných svetov a životných postojov na sklonku druhej svetovej vojny. Film je naozaj na hony vzdialený Rogožkinovým “Osobennostiam”, pôsobí veľmi artovo a jeho jedinou chybou je neúnosne natiahnutá stopáž. Viac takýchto filmov z Ruska ! 8/10 ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Kukuška je skvelá čierna komédia a zároveň veľmi dobrá vojnová dráma. Znie to možno čudne, ale málokedy sa podarí takto namiešať humor aj absurditu s vojnovou realitou. Smejete sa na dialógoch medzi postavami, ktoré si navzájom nerozumejú, ale často hovoria o tom istom - a často nie. V rovnakej chvíli cítite chladnú atmosféru vojny a riziko vyplývajúce z nedorozumení, aké daná situácia prináša. Taktiež môžete študovať troch ľudí a ich vlastné spôsoby vyrovnávania sa s vojnou. Veikkov zápas o prežitie, Annin každodenný stereotyp aj Pšoltiho búrlivé správanie sú úplne sympatické a ľudské. Výborne som sa bavila a zároveň som sa každú chvíľu obávala konfliktu medzi horúcou hlavou Pšoltim a príliš ukecaným Veikkom. A na záver nemôžem nespomenúť čistú erotiku, ktorá prúdi koexistenciou postáv ako rieka, láka aj unáša ich. V ich situácii išlo viac o potrebu, ale cítila som sa ako pri sledovaní ľahko erotickej love story. No a záver...ten je sladkou čerešničkou na torte. Kukušku veľmi odporúčam! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém není moc dialogů, bodejť by taky jo, když tři hlavní (a v podstatě jediné) postavy si navzájem nerozumí, protože jsou třech různých národností... O to zajímavější jsou jejich komentáře různých situací , které si vedou sami pro sebe. Zajímavý námět, dobré zpracování dramatického válečného, ale i milostného příběhu. A finální rozuzlení? Konec tragický - nebo spíš plný naděje? Rozhodně doporučuju i lidem přesvědčeným, že club filmy nejsou nic pro ně. A jestli se vám do toho moc nechce, zkuste to vzít tak, že se jedná hlavně o lechtivé téma. Holka, žijící naráz se dvěma chlapama... "Dlouho jsem neměla žádného chlapa a teď najednou mám dva!" ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Anni-Kristiina Juuso nikdy neviděla celý scénář. Dostala jen své části ve finštině, které si pak přeložila do sámštiny. (mi-ib)
  • Natáčanie prebiehalo na pomedzí ruskej Karélie a polostrova Kola i v okolí mesta Kandalakša. Tento región leží na hranici historického Laponska. (d-fens)

Reklama

Reklama