Reklama

Reklama

VOD (1)

Annie (Nicole Kidman) a Baxter (Jason Bateman) jsou dospělí potomci kontroverzních manželů, konceptuálních a performačních umělců proslulých svými bizarními a děsivými veřejnými vystoupeními. Nikdy se tak docela nedokázali přenést přes skutečnost, že je matka s otcem v dětství využívali při svých často krutých a znepokojivých satirických představeních na veřejnosti. Často se o tom teď se svými stárnoucími rodiči přou a dávají jim za vinu své problémy v dospělosti. Oba sourozence však přepadne strach poté, co jim policie oznámí, že jejich rodiče během výletu ven z města zmizeli. Bratr zvažuje možnost, že se jim mohlo stát něco strašného, ale sestra je přesvědčená, že je to jen další z jejich přihlouplých her či zvrácených konceptuálních představení. Přesvědčí bratra, že by se měli po rodičích raději porozhlédnou sami. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (19)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní herecká skvadra natočila zvláštně definovatelný film o jedné ne úplně standardní rodinné skvadře. Nevím, jestli je to úplně takový průser, jak to tady vypadá u zdejších hodnotitelů, ale u mně to docela i prošlo. Žádná hitparáda se nekoná a herecké role jsou daleko normálnější, než byste na první pohled tušili. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Tento film, ako aj scenár a réžia (sorry Jason), krváca z viacerých rán. Už dávno som sa necítil tak frustrovane ako pri sledovaní tohto filmu. Bohužiaľ, ani o hereckých výkonoch nemôžem hovoriť v superlatívoch, napriek tomu, že sa tu objavili N. Kidman a Ch. Walken. V obidvoch prípadoch sa jedná o priemerný „performance“. Osobné hodnotenie: 55% (*) ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Stylové, osobité, v podstatě možná i dost originální, ale co je to platné, když je to zároveň tak nudné a nevýrazné, a to především, co se samotného dění kolem rodiny F děje. Základní myšlenka filmu není tedy zas až tak marná, ale prostě celkové zpracování není ani dramaticky funkční, ani emočně působivý, vzhledem k zápletce to nemá ani nadhled, který by to celé možná oživil, čímž chci naznačit, že se to bere možná až příliš zbytečně vážně, zároveň mi to přišlo odvyprávěné docela kostrbatým způsobem, chyběla mi tam pak i nějaká gradace příběhu, a v souvislosti s tím i v závěru jakékoliv vyústění, či pointa, která by to celé nějak smysluplně ukončila. Atmosféry je jinak Zvláštní příběh rodiny F zbavena zcela, a co se obsazení týče, Bateman fajn, Kidmanová nedůvěryhodně afektovaná a Walken bohužel dost nevyužitý. Celkově jde tak sice o poměrně nevšední podívanou, problém ovšem je, že to nemá moc co nabídnout, respektive jde o vážně nezáživný snímek. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Každý teenager si myslí, že jeho rodiče jsou přímými potomky Nudy a Otravy, každé dítě si představuje, že se narodilo maskovaným superhrdinům. Zjištění, že rodiče jsou tradiční Průměrňákovi, jen v jiném odstínu než ti odvedle, může být zklamáním, úlevou, rozčarováním i k … mávnutí rukou. Já reagovala tím posledním. ()

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Ach jo, to jsou zase plky některých komentujících, až se mi zasekává myšlení. Tak byť není Kidmanka má velká oblíbemkyně, je o třídu lepší herečka jak samotný Bateman. Je otázka, jak by to dopadlo při možnostech .. jen režisér, jen herec .. když si dá tento dabl, je to slabota .. třeba by ze sebe jako herec dokázal něco vymáčknout, kdyby jej vedla ruka zkušeného režiséra. Nebo měl jen režírovat a jeho roli měl zastat někdo jiný .. a ani hudba nebyla vybrána podle mě vhodně .. ničím mě nezaujala a vytvořit tu správnou atmosféru především ve chvílích, kdy se odehrávaly ony performance nedokázala. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama