Reklama

Reklama

VOD (1)

Před třiceti lety spáchají členové náboženské sekty sebevraždu. Jediný, kdo přežije, je pětiletá dívka. Ta se v současnosti vrací s filmovým štábem na místo smutné události a snaží se zjistit, co tenkrát sektu zvanou Nebeský závoj vedlo k tomuto činu. Zjišťuje však, že pravda by mohla být děsivější, než si pamatuje. (Terva)

Recenze (66)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Od doby co si Džesika vzala Davida Silvera už to není taková palba jak bejvala. Bejvávalo líp, ale nutno říct, že je pořád dostatečně sjízdná. Pod mohutným lesním Veilem se skrývá malej roztomilej rybníček s lávkou pod vodou a chaloupka jak z pohádky, kde si Tomáš Jana svýho natisíckrát reinkarnovanýho ´démona´ užívá tak mocně, že mu to soudnej člověk nemůže sežrat. Tam kde přidává prostředí amosféře, tam ubírá Tomík svým hereckým projevem. Škoda. Začínalo to hodně sympaticky. I myšlenka je neokoukaná. Jenže... 50% P.s.: Inspirace Jimem Jonesem a listopadem 1978 ? ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane neuvěřitelně přehrává a svého maniakálního vůdce sekty si vysloveně užívá a to mi vůbec nevadilo, naopak to byl s námětem jediný dobrý aspekt dalšího zničeného potenciálu.Prazvláštní mix několika hororů by měl určitě navíc, kdyby se všichni nezavřeli v pár budovách někde na venkově a režisér nenechal nudné vybíjení herců jen občas rozseknout výtečnou lekačkou.Jessica Alba je sice neskutečně nádherná ženská, ale hereckýho talentu posbírala co Agáta Hanychová a tyhle holky by měli jen ukazovat svoje perfektní těla na obálkách časopisů a na herectví se vážně vysrat.Škoda, že finální pointa je ve finále zabitá buranským natočením příšerných vidláků v sektě, protože teprve finiš má koule a nést film či pokračování v duchu posledních pěti minut, měli bysme zaděláno na kultovní dvd masaker.Škoda...zase.49%. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Výchozí situace je fascinující, ale pak to pro mě bylo pro zasmání než abych se bál, takže je něco na filmu špatně. Možná to chtělo si to pustit místo po nedělním obědě o půlnoci na lesní chatě. Sekta s kazatelským pódiem mi spíš připomínala nějaké malý alternativní festiválek. Chodil jsem na Katedru psychologie ukáčko v Praze na předmět Hromadné psychické jevy a zájemcům o tuto problematiku doporučuji výbornou stejnojmenou knížku již zemřelého přednášejícího psychologie Mikšíčka. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Prúser na n-tú! Už keď som videl, že v tom má zase produkčné paprče mizerný Blumhouse, tak som tušil, že to nebude nič moc. Ale ono to bolo oveľa horšie. Na to, že tu nebol práve najmenší rozpočet ani neskúsené amatérske osadenstvo, to dopadlo až šokujúco zle. Druhú hviezdu dávam čisto zo srandy; pre absurdne komediálny prínos. Btw. Thomas Jane by asi potreboval ostrihať, pretože odkedy na hlave nosí to retro Tarzan háro, tak sa ocitá v čoraz väčších kravinách (snáď bude výnimkou aspoň nadchádzajúci "Before I Wake"). ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zmeniť pár detailov, odstrániť tie do očí bijúce nelogickosti, celé to pozeranie videa zmeniť - ideálne vyhodiť a natočiť inak, preobsadiť Janeovu postavu, a tak. Viem, asi z toho chcem zas úplne iný film, ale keď ten potenciál bol fakt mocný. Úplne záverečná scéna mohla byť až nechutne démonická. Chata mohla byť odporne strašidelná. The Veil mohol byť perfektný horor. Ale bavil som sa aj tak; hviezda navrch za nápady. Nazvime ju: guilty pleasure ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Postava Jima Jacobse (Thomas Jane) je viditelně inspirována skutečným knězem Jimem Jonesem, vedoucím sekty Peoples Temple, jenž v roce 1978 nařídil členům spáchat hromadnou sebevraždu - spáchalo ji asi 900 lidí a Jones byl nalezen s prostřelenou hlavou. (t.mon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno