Reklama

Reklama

Samba se do Francie přistěhoval před deseti lety ze Senegalu. Pracuje načerno v různých zaměstnáních a doufá, že brzy dostane povolení k trvalému pobytu. Jeho neradostná rutina se změní, když potká Alice – manažerku, která trpí syndromem vyhoření a dobrovolnickou prací se snaží dát svůj život zpátky dohromady. Brzy mezi nimi vznikne křehké pouto. Jejich vztah se však nesetkává s pochopením okolí: Sambův strýc synovce varuje, že jej žena opustí, jakmile bude psychicky zase v pořádku, a Aliciiny kolegyně jí zase vyčítají, že si od klienta neudržela profesionální odstup. (AČFK)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (137)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Určitě k tomu nesmíte přistupovat jako k Intouchables a očekávat stejnou zábavu. Samba je příběh chudého přistěhovalce, který se snaží vydělat si za každou cenu. Omar Sy je excelentní herec, který dokáže zahrát i tu nejcitlivější linku, opravdu by neměl mrhat svůj talent pro Jurský svět nebo X-men. I tu nejvážnější a nejcitlivější scénku mu fakt věříte a hned na to se usměje od ucha k uchu, vtipkuje a hláškuje a vše je maximálně přirozené. Humor je trochu na jiné úrovni než Intouchables, romantika nenudí, není tam debilní klišé, vata ani hluchá místa. Samba je celkově výborně zvládnutý film, u kterého jsem se výborně bavil, mohu doporučit. ()

kuckaAFC 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nebyl jsem z toho sice tak mimo jako z Intouchables, ale pořád se jedná o velmi slušný počin. Tvůrci se mi svým humorem povětšinou trefovali do vkusu (a to je u mě co říct, obzvláště když jde o film) a dvě hodinky ve společnosti elegantní múzy Charlotte Gainsbourg a zdatně sekundujícího smíška Omara Sy utekly velmi příjemně. 80% ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Odvaha niterných zátočin. Osmělit se, nadechnout, odbourat a pláchnout pozemské tíži. Znovu je postavil na nohy. Naučil nové životní kroky. Smyl černé myšlenky, vytavil poezii, ten osvobozující, zprvu platonický, magický cit, vložený do dvou srdcí. Nedotknutelná melancholie se rozplyne. Rozprostřené, jemné romantické vlnky oblaží. Není sama, není sám, odráží v sobě navzájem jímavost a vláčnost gest, silný, člověčí šarm. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Francouzi tohle umějí a opravdu dobře. Smutná komedie s dramatickými prvky a silně sociálním podtextem, to je žánr, v němž Francouzi excelují a převyšují ostatní více než o hlavu. Úspěšná dvojice Toledano-Nakache si opět padla do noty s Omarem Sy a máme tady další úspěšný snímek, který boduje jak u kritiky, tak u diváků. Vzhledem k tomu, že jsem vůbec nevěděl, na jaký film jdu, bláhově jsem se domníval a to ještě celých prvních pět minut, že se budu dívat na film o tancování. Nevadilo by mi to, ale příběh o senegalském imigrantovi se jménem Samba mi poskytnul dostatečně silnou dávku emocí, kvalitních hereckých výkonů a občas až ztřeštěných vtípků v podání jindy více než vážného Tahara Rahima. A když takový pěkný film sledujete s lidmi, které máte rádi, je zážitek o to víc intenzívnější. Moje oblíbená filmová země opět nezklamala. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

I když se samozřejmě nejedná o tak přelomové dílo, jakými Nedotknutelní bezesporu byli, stále si ti dva frantíci udržují laťku velice vysoko a ze svých standardů neklesají. Opět jsem viděl silně lidský film, postavený především na neuvěřitelném charisma Omara Sy, doplněný znovu hudbou Ludovica Einaudiho, která už snad ani laskavější být nemůže. Zároveň trvám na faktu, že francouzština jako jeden z mála jazyků dokáže vdechnout filmu zcela zásadní, tolik potřebnou jiskru a ve filmovém diváku vyvolat silnou empatii.....................moje hodnocení = 8,5 z 10. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Paříži. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Torontu v září 2014. (Terva)
  • Filmovanie snímky trvalo od 20. októbra 2013 do januára 2014. (MikaelSVK)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama