Reklama

Reklama

U moře

  • USA By the Sea (více)
Trailer 2

Do malebného francouzského přímořského letoviska přijíždí americký manželský pár. Spisovatel Roland (Brad Pitt) tu chce nalézt sílu, klid a inspiraci k napsání své další knihy, naopak jeho žena Vanessa (Angelina Jolie) vlastně ani netuší, co tu dělá. Jejich manželství se během let proměnilo v poněkud toxický vztah, kdy jsou raději sami než s tím druhým, Vanessa na lehátku na terase jejich letního bytu, Roland v baru s místními štamgasty. Partnerské dusno rozčeří až příjezd mladých novomanželů (Mélanie Laurent a Melvil Poupaud), kteří se usadí v sousedním bytě a Rolandovi s Vanessou připomenou, jaké to mezi nimi bylo na začátku. Brzy se ukáže, že oba mladí lidé se mohou stát katalyzátorem, který vztah Rolanda a Vanessy buď definitivně zničí, nebo ho pomůže vyléčit. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (117)

zsn 

všechny recenze uživatele

Fantaskní, až divadelní inscenace vlastní Agelininu smýšlení. Ona sama je zhmotněný sex a na nic jiného při ní myslet ani nelze - oplácaná/vychrtlá - svého sexappealu se nezbaví ani v rakvi. Celý film je pomezím mezi rozvodem a sexuálním aktem, celý film je vlastně sexuální předehra, napjatá sexuální abstinence před orgasmickým výbuchem. A taky že ten delší sexuální půst za to v životě sem tam stojí, protože o to větší prožitek pak máte - podobně jako je to s tímto filmem. Angelino, scénář nebo tvůj život sám?... ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byl nějaký no-name pár, asi bych to po půlhodině vypnul. Ale jelikož jde o Brangelinu, mělo to celé úplně jiný nádech a spíš jsem to vnímal jako sondu do jejich reálného vztahu. Jestli je pravda, že se filmem Angelina snažila zachránit vztah, tak se tomu vůbec nedivím, sám bych to tipoval na cíleně terapeutické natáčení. Mno na to, že romantickým filmům se vyhýbám téměř jako čert kříži, tak musím uznat, že jsem se nenudil a tudíž by jakékoli nižší hodnocení neodpovídalo zážitku. Vždycky říkám, že na filmy se koukám, abych viděl něco, co v běžném životě nezažiju - voyeurská zápletka tedy jistě spadá do něčeho, co se jen tak nevidí (no pun intended). ()

Reklama

pirulka 

všechny recenze uživatele

Komentár môže obsahovať SPOILERY. Na začiatku som si myslela, že ide o manželský pár, u ktorého jednoducho už vyprchala po rokoch láska, vášeň, dobrodružstvo..najviac teda zo strany Vanessy (Jolie). Neskôr však vyšlo najavo, že za všetkým bola jej nezmierenosť a depresia z toho, že je neplodná a nemôže mať deti.., že nemôže byť matkou..nemôže mať rodinu po akej túži, manželstvo aké si vysnila. Myslím, že je pochopiteľné, že Angelina nakrútila film práve s touto tematikou, keďže každý o nej vie ako deti miluje, pomáha im, a že sama ich má 6 z toho 3 adoptované. Pre niekoho sa môže zdať dej nie príliš atraktívny a dynamický no mňa naopak zaujal, podobné drámy z partnerských vzťahov mám veľmi rada, v niečom mi to pripomenulo Núdzový východ (2008) s Leonardom a Kate. Taktiež musím povedať,že ma prekvapila dĺžka jednotlivých scén, často boli kratšie, ako som predpokladala -strih a už bola iná, to mi dodávalo na dynamickosti. Celkovo film hodnotím ako jeden z lepších čo som videla v poslednej dobe, a ktorý vo mne niečo zanechal. Angelina hrala veľmi uveriteľne a profesionálne rolu mierne šialenej ženy a Brad za ňou vôbec nezaostával. Myslím, že to nie je film pre masy ale skutočný filmový nadšenec si v ňom nájde to svoje :) P.S. aj za perfektný propagačný plagát, hudbu, prostredie dávam plné hodnotenie. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Toto bude rozhodne jeden z najrozporuplnejších filmov tohto roku. Musím povedať, že je fajn znovu vidieť Angelinu s Bradom vidieť na plátne a funguje to medzi nimi stále dobre. Majú spolu chémiu, majú charizmu a rozhodne je tento film zaujímavejší ako keď boli pán a pani Smithovci. To ale len tak na okraj. Prvá tretina filmu ma nudila, nakoľko som začínal nadobúdať dojem, že sa točíme v kruhu, no postupne sa nám odhaľovali osudy našich hrdinov a začali sme viac chápať ich konanie. A musím priznať, že hoci som Vanessine dôvody očakával, tak boli podané veľmi dobre. Nechcem ale zase zachádzať do spoilerov a je to ťažké nedať k tomuto filmu veľa spoilerov. Povedzme ale aspoň, že všetci hrdinovia pôsobia ako reálni ľudia, majú svoje klady aj zápory, no najdôležitejšie pre mňa je, že ich všetkých dokážeme pochopiť. A to pre mňa vyhráva. Hudba je tiež príjemná, hoci občas znie trošku monotónne ale vie spolupracovať s filmom a nestrieľa naprázdno. Viem pochopiť ak je toto pre niekoho chrápadlom roku. Pre mňa to rozhodne nebolo. Myslím si, že tam stále víťazia filmy ako Wild Horses alebo Hacker's Game. Hodnotenie: B- ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Těžko by jste hledali za poslední léta větší depku. Naštěstí má Jolie na place dva vynikající herce, kteří uhrají téměř cokoliv. Copak Pitt, ale Angelina mě překvapila. Jasně, režíruje sebe sama, ale její herecký projev byl vynikající, až se často stávalo, že strčila Brada do kapsy. Proto je škoda, že se dali dohromady zrovna v takovém rádoby uměleckém snímku. O to smutnější to pak je, když se dočtete o jejich rozvodu. Právě U moře měl být zachranný kruh jejich vztahu. Nepovedlo se. Tenhle fakt dělá film asi zajímavějším, než ve skutečnosti je. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Režisérka, scenáristka aj predstaviteľka Vanessy, Angelina Jolie povedala k obdobiu, v akom sa dej filmu odohráva: "Pre 70-te roky som sa rozhodla nielen preto, že ide o farebnú a príťažlivú éru, ale aj preto, že táto doba dokáže vytrhnúť zo súčasného života a umožní zamerať sa na emócie, ktoré charaktery zažívajú na svojej ceste." K tomuto obdobiu sa viaže aj logo štúdia Universal Pictures, ktoré sa predstaví v úvode filmu. (Real Tom Hardy)
  • Režisérka filmu a zároveň i představitelka hlavní role Angelina Jolie se nechala slyšet, že prací na tomto filmu se snažila zachránit její vztah mezi ní a Bradem Pittem. To se však nepodařilo a po dokončení snímku se rozvedli. [Zdroj: iDnes.cz] (Ganka)

Reklama

Reklama