Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Vydržet a přežít (S01E05)

(epizoda)
  • USA Endure and Survive
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie se snaží uniknout povstalcům a přitom se dostanou do křížku s nejhledanějším mužem v Kansas City. Kathleen pokračuje ve své misi. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (142)

jsed 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najprv nadsenie, ale potom... odchod z domu a to putovanie podzemím az prílis kludné, lahké, dost nereálne priblízenie a likvidácia odstrelovaca, herecký výkon Henryho v niektorých fázach nie velmi presvedcivý, rovnako herecka hlavnej záporkyne, infektovaní az prílis nereálne pohybliví( nie velmi prepracovaná digitalizácia aj u toho obra ), ep.2 bola v tomto ohlade lepsia...  Niektoré veci idú do detailov ale iné velmi povrchné... Jasne, ze sa na to celkom pekne pozerá... ()

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak toto by už šlo. Takto zhruba si to nejako predstavujem, aj keď je jasné, že sa tempo znovu spomalí. Pedro Pascal to nenormálne ťahá a fakt to na ňom celé stojí, zatiaľ viac ako na mladej. Čo ma mrzí, že ona je falt zatiaľ len také 'cargo' toho príbehu, aj keď potenciál tam je a dúfam, že sa zúročí. (8/10) ()

Reklama

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No nevim. Příběhová linka povstalců sice trochu dokresluje prostředí, ale nemůžu říct, že by mě ve srovnání s původním příběhem nějak extra zaujala. Asi ještě míň, než ta odbočka ke Zkrocený hoře. (Spoilery.) Melancholický výlevy vůdkyně povstalců na mě moc nepůsobily, asi proto, že chvíli předtim nechala chladnokrevně popravit deset zajatců. Oproti hře tam udělali i pár dalších změn, zjevně proto, aby mohli na konci nějak odůvodnit tu ační scénu. Ta byla v tomto podání bohužel jen těžko uvěřitelná. Zombíci zahnaní do podzemí? Ok, sice nevim jak, když se ničeho nebojí, ale budiž. Zombíci, skákající X metrů do výšky? Eh.. ok, budiž. Zombíci vyskakující z propadliny v zemi jako stádo splašených srnek? Ne! Tady dělám čáru. :) Jednak, na předměstích žádný tunely, který by se mohly takhle propadnout, nejsou; a už tuplem ne takhle přímo pod barákem. Ale i kdyby nešťastnou náhodou zrovna natrefili na čtvrť, kterou projektoval nějakej urbanista šílenec - to všichni ti zombíci shodou okolností čekali právě na tomhle jednom místě, aby mohli okamžitě vyběhnout na povrch? Účelová blbost. :) Ve hře mi to přišlo příběhem i atmosférou daleko uvěřitelnější. Jinak jsem čekal, že společný putování obou dvojic bude trvat trochu dýl. Ve hře byl jeden zajímavej segment, kdy se děcka prohodí a musí chvíli putovat s "cizím" dospělákem, než se opět najdou. Tohle bych možná ocenil víc, než nějaký nově vymyšlený postavy. Herecký výkony vesměs dobrý. Na společných scénách Ellie a Sama ale dost vyniká, že herečce neni 14. Nicméně chápu, že ji nejspíš volili i s ohledem na natáčení 2. řady, kde už má být její postava dospělá. Pěkná scéna s malou zombie-atletkou v autě. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krasojízda v plné parádě. Byl jsem trošku skeptický ze Samovy neschopnosti mluvit a především jsem se bál, jak by tím mohla být poznamenána finální scéna, ke které se od začátku schylovalo. Craig Mazin už před začátkem potvrdil, že chce udělat věci “jinak”, tak, aby i fanoušci herní série byly nějak překvapeni. Závěrečná scéna byla jiná, to si můžeme říct, ale v žádném případě ne horší. Posledních 20 minut bylo absolutně fantastických. Z hordy podzemních nakažených šel vyloženě strach. A Bloater? Ještě strašidelnější než ve hře. Od této epizody jsem měl velká očekávání a každé bylo na milimetr naplněno. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malinko se mi zajídá koncept, že v seriálu představí postavy, které ve stejné epizodě zemřou. Sam a Henry byly rozhodně postavy na dva, možná dva a půl dílu. Vzali to hodně z rychlíku, spojili několik pasáží ze hry a daly do jedné epizody. Ale to je asi jediná výtka. Zbytek byl naprosto parádní. Útok runnerů s bloaterem byl famózní a potěšil i sniper. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Lamar Johnson sa krátko po príchode do Calgary začal prostredníctvom Zoomu učiť americký posunkový jazyk a strávil čas mimo natáčania. Nechcel, aby si diváci mysleli, že jeho znalosť jazyka je falošná a svoje vystúpenie považoval za dôležité pre reprezentáciu nepočujúcich. Mal pocit, že čas strávený v blízkosti Keivonna Montreala Woodarda pri produkcii mu umožnil lepšie ovládať jazyk; Woodard mu niekedy opravoval chyby v scénach. Bella Ramsey sa podobne naučila ASL počas produkcie. (molcan2)
  • Bloatera stvárnil herec Adam Basil, ktorý mal dokonalú "postavu, obvod a kondíciu". Na pomoc pri tvorbe bloatera bol vytvorený odliatok Basilovho tela. Oblek s hmotnosťou 40 kilogramov (88 libier) bol počas natáčania potiahnutý tekutinou podobnou gélu, aby vyzeral mokrý a reflexný. Tím chcel, aby tvor mal "praktickú prítomnosť" pre interakciu na scéne, ktorú by bolo možné neskôr zvýrazniť vizuálnymi efektmi; bloater bol vyšší a dostal dodatočnú svalovú definíciu. Dizajnér a maskér Barrie Gower tiež uviedol, že oblek bol vytvorený so zámerom, aby bol čo najviac slizký a mokrý, čo pridalo ďalšiu vrstvu intenzity už tak intenzívnej atmosfére seriálu. "Mali sme k dispozícii celú kópiu jeho tela, na ktorú sme vymodelovali protézu bloatera z modelovacej hliny. Odlievali sme ho z penovej gumy a penového latexu, ktorý je veľmi ľahký. Je to takmer ako čalúnnická pena, veľmi hebučký druh materiálu. To všetko bolo vymodelované a odliate v samostatných častiach: horná polovica, hlava, ruky, nohy. Mali sme tím, ktorý všetky tieto časti vyrobil spoločne. Vzadu a okolo pása sme mali zips, ktorým sme ich mohli zipsovať. Mal všetky tie previsnuté záhyby huby, ktoré skrývali zipsy a poppery." Aby počas nočnej scény, v ktorej bloater napadne skupinu vojakov, vyzeral mimoriadne desivo, bol Basilov oblek potiahnutý klzkým mazivom, aby vynikli kúsky huby. "Oblek by bol veľmi mäkký, ale veľmi slizký a mokrý. Natreli sme ho týmto gélovým roztokom, ktorý dodal lesk všetkým hubám. Mali sme na jeho tele vyrazených veľa malých tŕňov a špicatých chĺpkov, akoby malých výrastkov, ktoré sa predierali von. Aby sa tvary dali čítať, museli sme ich pokryť leskom. Bolo to ako textúra, ktorú sme vytvárali, takže sme neustále chodili a natierali ich týmto leskom, len aby sa tvary zachytili na siluetách. Opakovane sme doň vstupovali a viac ho leštili, pokrývali sme ho týmto lubrikantom, aby bol pekný a lesklý." (molcan2)
  • Craig Mazin napísal Sama (Keivonn Woodard) ako hluchého (v pôvodnej hre nebol hluchý), aby jeho vzťah s Henrym (Lamar Johnson) nepôsobil ako opakovanie vzťahu Ellie (Ramsey) s Joelom (Pascal), čo by podľa neho bolo zdôraznené kvôli rôznym perspektívam série. Sledoval televízny seriál This Close (2018), ktorý sleduje dve nepočujúce postavy, a mal pocit, že to mohlo ovplyvniť jeho rozhodnutie. Zistil, že automaticky vnáša do scén intimitu vďaka ich tichosti, ktorá kontrastuje s Elliinou zhovorčivou povahou. Neila Druckmanna tento nápad okamžite zaujal a želal si, aby ho do hry zahrnul. (molcan2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno