Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Rodina (S01E06)

(epizoda)
  • USA Kin
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie nedbají na rady místních obyvatel a pronikají hlouběji do nebezpečného území, aby našli Světlonoše a Tommyho. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (116)

boss123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šiesta časť seriálu The Last of Us ponúka viacero silných scén. Som, ale prekvapený, že mnoho ich je oproti hernej predlohe nových, ale zároveň do príbehu skvelo zapadajú. Najviac ma prekvapil Pedro Pascal a jeho vynikajúci herecký výkon. Predovšetkým jeho monológ je fantastický a nebojím sa prehlásiť, že sa jedná o jednu z najlepších sekvencií v celom seriály doteraz. A rovnako tak aj nasledujúce scény sú veľmi silné. Dialóg Ellie a Joela, keď sa navzájom porozprávajú o svojom vzťahu a nahlas vyslovia všetky svoje obavy a pochybnosti, ktoré dovtedy držali zamknuté vo svojich myšlienkach je tak isto ako aj v hre samotnej emocionálne silný. A zároveň aj výborne zahraný a scenáristicky napísaný. Bella Ramsey sa tiež  herecky predviedla a pravdepodobne odviedla zatiaľ svoj najlepší výkon. Škoda len, že sa autori nerozhodli pridať aj pár akčných scén, ktoré by si niektoré časti príbehu podľa mňa určite zaslúžili. Záverečná sekvencia je dobrá, ale bohužiaľ po akčnej stránke dosť krátka. Čo je zatiaľ moja najväčšia výtka  k seriálu samotnému. Šiesta časť, teda určite nesklamala. Ponúkla niekoľko veľmi dobre vygradovaných scén a ukázala opäť viac aj zo vzťahu Joela a jeho brata a ešte viac prehĺbila vzťah Ellie a Joela. Za mňa je to päť hviezd z piatich a 90 percent. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra moderného westernu, navyše v zasneženom prostredí na úpätí hôr, to si nechám páčiť. Riešia sa rodinné vzťahy, Joel musí premýšľať, ako ďalej naloží s Ellie a nakoniec sa rozhodne. Ono tie vzťahové pletky fungujú síce skvele, ale pokiaľ nie ste na tieto postavy a ich osudy už od počiatku správne nastavení, tak to príliš nezaváži. Opäť sa toho veľa neudeje, v podstate sa dá na základe toho, kde začína šestka povedať, že predchádzajúce epizódy z hľadiska deja nemali príliš veľký význam, keďže sú všetci mŕtvi. Ale NLMDA na konci dostáva ten pravý význam, ktorý jej ešte chýbal na konci pilotu. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeeeeeej, tak táto epizóda mi neskutočne sadla👌. Nádherné zasnežené scenérie, polárna žiara, skoro žiadna akcia, naopak riešia sa vzťahy, dôraz sa kladie na celkovú atmosféru a dialógy. Napätia je tu tak primerane. Veľmi sa mi tu páči výprava, konečne sme opustili depresívne prostredie K.C. a vlastne po prvýkrát po dlhom čase tu máme aspoň na chvíľočku takmer normálne mestečko, kde dokonca funguje aj kino, no ja odpadnem :-). Skvelá kamera, hudba, soundtrack a v tejto epizóde doteraz NAJLEPŠIE herecké výkony Pedra a Belly!  Neskutočné, wow! Najkrajšia epizóda🙂!!! "The only people who can betray us are the ones we trust." ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režijní masterclass, bez ironie. Aneb kterak bosenská režisérka ceněných festivalových dramat vyrukovala s jednou z (prozatím) nejlepších epizod áčkového seriálu. Má to úplně jiný feeling než předchozí díly, kamera jde víc do detailů, plně využívá sněžných scenérií, herci jsou tlumení a strohé dialogy nechávají bublat emoce po pokličkou nerudných obličejů. Když to pak vytryskne (dílna, dětský pokoj), sesype se to na diváka jak lavina. Intenzivní a vyčerpávající zážitek v nejlepším slova smyslu. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bod příběhu hry i seriálu, kdy si Ellie s Joelem musí vyjasnit, co je jejich vztah vlastně zač. Bylo to silný ve hře a je to silný i tady! Skvěle vystavěná epizoda, která naráží, jak na perspektivu zlých a dobrých činů, tak i prozkoumává co je Joel zač. Do toho tu máme obohacení o panické záchvaty. Je mi jasný, že pro některé hráče to bude "Dělaní z Joela slečinku." nebo podobný kraviny. Ale já prostě miluju, když ten seriál jde jinou cestou a dává těm postavám trochu jiný nuance. No a posledních 10 minut už byla naprostá paráda, kdy si člověk kompletně užívá ten vztah dvou postav. Co bych jediné kritizoval a to je spíš kritika celého seriálu, než tohoto dílu. Že oproti hře, působí ta cesta přes půlku Ameriky mnohem víc pohodově a člověk nemá pocit, že by opravdu překonali zas tak velké překážky. Chápu, že zde nemohou být desítky střetnutí, ale i víc náznaků hrozeb by seriálu prospělo. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Elliin (Bella Ramsey) kůň Shimmer z videohry „The Last of Us Part II“ se v epizodě krátce objeví jako hříbě. (mikki089)
  • Craig Mazin chtěl, aby hádka Joela (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) byl téměř totožná s herní verzí, vzhledem k tomu, jaký dopad tato scéna měla na něj samotného. Považuje ji za nejslavnější scénu ze hry. (mikki089)

Reklama

Reklama