Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Rodina (S01E06)

(epizoda)
  • USA Kin
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie nedbají na rady místních obyvatel a pronikají hlouběji do nebezpečného území, aby našli Světlonoše a Tommyho. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (116)

66pepo66 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znova ďalší veľmi pekný diel, ktorý sa v drobnostiach trochu občas odlišuje, ale len málo. Konečne sa začína ten vzťah Joela a Ellie budovať viac do hĺbky. Na toto som bol totiž veľmi zvedavý. Pri hre ma hráč možnosť spínať postavy a zamilovať si ich z cutscén, ale hlavne aj z gameplayu. To znamená, že s nimi strávi neporovnateľne viac času, ako takto pri seriály. Som preto rad, že sa ten vzťah začína takto prejavovať, pretože to bude dôležité pre finále série, ako aj adaptáciu druhej hernej časti. Táto časť mala všetko asi okrem akcie. Asi by som sa posnaží pridať trocha viac nakazených, pretože dotvárajú super atmosféru v tomto "zničenom" svete. Ale predpokladám, že siedma časť mi to asi splní. A inak, trocha škoda, že tu časť na konci s Joelom neurobili trochu viac akčnejšiu. Možno aj trocha viac podľa predslovu, ale nevadí mi to. Len škoda, že tam nestihlo byt trocha väčšie napätie. Opice potešili, otázka je, čo žirafy. Nespomínam si už či boli presne v tejto časti v hre, áebo až neskôr. Ale myslím, že to bolo asi tu. Takže je škoda, že to nevyužili, pretože to mohol byť nadherný záber. Ale to iba taká malá odbočka. Serialovu adaptáciu zatiaľ úplne milujem, takže som zvedavý ako so hbo poradilo s ostatnými časťami a hlavne s finále. ()

Baru.Class 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestý díl a já musím bohužel konstatovat, že kvalita jde postupně dolů a dolů. To, jak byl našláplej první díl, následně i druhej, a pak to šlo celkem razantně doprd*le, jenom potvrzuje téměř NULOVÁ akce v týdle epizodě. Spousta keců a keců, zombíci žádný a v posledních dvou minutách jakože bitka, která nás má asi uchlácholit k tomu, abysme dali dalšímu dílu ještě šanci. Ach jo ()

Reklama

Fin_429 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, tento díl není zcela perfektní a najde se zde pár problémů, jako třeba málo přestřelek (oproti hře), nebo že Joel má stejný výraz celý seriál, ale ve skutečnosti, to jen přidává na vážnosti seriálu. Tak jak vážné a krásné bylo setkání s Tommym a následná hádka a pláč Joela. Tvůrci jako by více začali tlačit na pilu s emocemi a doslova nás bombardují jednou plačící scénou za druhou. Co mě ale upřímně zarazilo, byl konec. Nečekal jsem nic z toho, co se tam stalo. Jak zde někdo už ale napsal: ,,Já nebrečím, vy brečíte." ()

swenyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře zvolený konec, lidi co nehráli hru jsou teď v rozpacích jestli to vlastně Joel přežil nebo ne, ale líbí se mi jak je to autentický ke hře, protože přesně tenhle feel jsem měl na konci týhle kapitoly taky, tam si říkáte ty vole to nemohl přežít a už ho pomalu oplakávate a najednou vidíte že ho Ellie dotáhla do "bezpečí". Doufám že Davida a jeho tlupu kanibalů udělají dobře, protože tohle bude sakra důležitý díl. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra moderného westernu, navyše v zasneženom prostredí na úpätí hôr, to si nechám páčiť. Riešia sa rodinné vzťahy, Joel musí premýšľať, ako ďalej naloží s Ellie a nakoniec sa rozhodne. Ono tie vzťahové pletky fungujú síce skvele, ale pokiaľ nie ste na tieto postavy a ich osudy už od počiatku správne nastavení, tak to príliš nezaváži. Opäť sa toho veľa neudeje, v podstate sa dá na základe toho, kde začína šestka povedať, že predchádzajúce epizódy z hľadiska deja nemali príliš veľký význam, keďže sú všetci mŕtvi. Ale NLMDA na konci dostáva ten pravý význam, ktorý jej ešte chýbal na konci pilotu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Ve skutečnosti by Joel (Pedro Pascal) trpěl podchlazením poté, co spal venku bez jakékoli ochrany ve wyomingské zimě. (mikki089)
  • Elliin (Bella Ramsey) kůň Shimmer z videohry „The Last of Us Part II“ se v epizodě krátce objeví jako hříbě. (mikki089)
  • Při přechodu mostu v čase 12:31 si můžeme všimnout v levém dolním rohu filmového štábu. (DJMaroko)

Reklama

Reklama