Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
  • USA The Last of Us
Trailer 1
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrají:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Recenze uživatele swenyx k tomuto seriálu (10)

The Last of Us (2023) 

Na začátek bych chtěl říct že jsem obě hry hrál, takže nejsem Clueless jako plno lidí tady a vím o co go. Seriálový Last of us je určitě highlight roku, není to úplná kopie hry, což je někdy škoda a někdy je to zas milá změna, třeba to že mě obrali o shánění auta s Billem mě docela mrzí, na druhou stranu to že nakažení jsou s cordycepsem více propojení bylo zas fajn. Narozdíl od většiny zakomponování Left Behind cením a  jsem rád že ho sem taky dali. Asi jediný co mi vadilo byla epizoda s Billem, ta byla fakt špatná, a ne kvůli tomu že je gay, ale právě kvůli tomu že jsme s ním nezažili to co ve hře. ()

Když se ztratíš v temnotě (2023) (S01E01) 

Okaaaay, tak po dost velkých obavách kvůli Belle jsem fakt překvapenej, zatím v ní charakter Ellie fakt vidím. Dává smysl, že je tu plno scén navíc, protože ve hře tolik cutscén které by se daly přenést do seriálu prostě není. Joel je mega, ten se povedl úplně do detailu a je vidět jak ho smrt Sarah furt trápí. Těším se na další díl, doufám že se jim scény v mrakodrapech povedou a jsem zvědavej na Clickery. ()

Nakažení (2023) (S01E02) 

Tak Clickeři se povedli, hlavně ten sound design fakt vychytali a fakt máte stejný feeling jako ve hře, kdy hlavně v začátcích hry z toho zvuku máte normálně takový creepy feeling, že si pamatuju, že jsem se nedokázal pohybovat pomalu aby mě neslyšeli, kvůli tomu, jak se mi z toho klepala ruka :D Konec se lišil oproti hře, kde na Tess neútočili nakažení, ale Fedra, asi mi ta změna nějak nevadila. Reálně mi ale 50. minutový díly asi nestačí, chtělo by to tu hoďku aspoň. ()

Long Long Time (2023) (S01E03) 

Další díl je prakticky celý věnovaný Billovi a Frankovi, některé scény si mohli autoři odpustit (každý ví co myslím) a taky to bylo podle mého moc natahovaný, a navíc změna oproti hře se mi nelíbí a nefandím jí, těšil jsem se na průchod městem s Billem za baterií do auta, těšil jsem se na ty kecy Billa a na Bloatera v tělocvičně a ono nic, místo toho máme milostný hrátky Billa a Franka... Reálně stačí se jen držet předlohy a každej ten seriál bude milovat, proč to musí zase měnit, ty produkce jsou fakt braindead. ()

Drž mě za ruku (2023) (S01E04) 

Tak po minulém dílu jsme zase v pořádném drivu, scéna v autě úžasná, jsem rád že jí udělali identicky podle hry. Nová smyšlená postava Kathleen asi zatím v pohodě, jen mi teda přišlo že neumí projevovat emoce, byla trošku jak NPC. Je vidět že Joel začíná mít k Ellie city a konečná scéna při usínání byla boží. A konec dílu jsem trefil úplně přesně, bylo mi úplně jasný že díl bude končit setkáním s Henrym a Samem, klasickej bait na další díl, akorát je asi škoda, že to není jak ve hře, tam to bylo akční. ()

Vydržet a přežít (2023) (S01E05) 

Wow, tak to bylo něco, konečně taky pořádná řežba a finally došlo i na Bloatera, jediná změna co mi vadila byl asi Sam, ani ne tolik to že z něj udělali neslyšícího, ale spíš to že z 13. letýho kluka udělali 8. letý děcko, jinak fakt top. ()

Rodina (2023) (S01E06) 

Dobře zvolený konec, lidi co nehráli hru jsou teď v rozpacích jestli to vlastně Joel přežil nebo ne, ale líbí se mi jak je to autentický ke hře, protože přesně tenhle feel jsem měl na konci týhle kapitoly taky, tam si říkáte ty vole to nemohl přežít a už ho pomalu oplakávate a najednou vidíte že ho Ellie dotáhla do "bezpečí". Doufám že Davida a jeho tlupu kanibalů udělají dobře, protože tohle bude sakra důležitý díl. ()

Napospas (2023) (S01E07) 

Nechápu pokles hodnocení, jestli jsou tu lidi ublížení z toho že je Ellie vlastně lesba nebo nevím, ale bylo to dost věrné předloze a to se mi líbilo, obchoďák byl skvělej, škoda že teda nezahrnuli i soutěž v házení cihel na auta, ale jinak bomba. Jedinej problém mám zas s tím že je tu málo nakažených a nechce se mi moc věřit že by 2 borky který jsou trénovaný na nějakou sebeobranu nedokážou jednoho sejmout. ()

V časech nouze (2023) (S01E08) 

Kamaráde tak to ses asi posral, lets fucking go, oni to neposrali, kurva yes to bylo skvělý. Joelův reborn a výslech stejný jako ve hře, parádička. To že tam nedali část z tý pily na to sere pes, ale to že tam nechali to jak Ellie rozmasakrovala Jamese a pak i Davida (kterej byl mimochodem boží) nejvíc cením, jak ho vykuchala, ty emoce co jsem při tom měl, hej nemám slov. Kdybych fakt musel vypíchnout něco co mi vadilo tak to bude délka dílu, ten konec docela rushnuli, mohli tomu dát trošku čas. ()

Hledej světlo (2023) (S01E09) 

Závěrečná epizoda nebyla asi tak velkolepá jak bych čekal, flashback na mámu Ellie byl fajn, ale finalé v nemocnici bylo takový, že se mi tomu nechtělo moc věřit, seriálový Joel má celou dobu problém proti více nepřátelům naráz, ale najednou se z něj stane Kratos a všechny povraždí jak nic, kdyby to tak bylo celou dobu tak ok, ale zvykl jsem si už na tu realističnost na kterou si celou dobu seriál hraje a pak tohle.... Celkově ten díl byl moc krátký, nebyl vůbec čas na to něco procítit když každá scéna trvala pár vteřin, mělo to mít tak o půl hodiny více. ()

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

Reklama

Reklama