Reklama

Reklama

Rudý kapitán

Trailer 3

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v horkém létě roku 1992, půl roku před rozdělením Československa. Mladý detektiv Richard Krauz se dostává k novému případu – na hřbitově byla vykopána mrtvola kostelníka Kloknera s hřebíkem v hlavě. Krauz zjišťuje, že za jeho umučením stojí bývalá StB a nikdy nenalezený spis zachycující zločiny kněží, na jehož základě StB církev vydírala. Případem posedlý Krauz se vydává napříč rozpadajícím se Československem hledat muže, ke kterému vedou všechny stopy: Rudého kapitána, specialistu na „konečné" výslechy. Krauz však není sám, kdo ho hledá... (A-Company CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (406)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle filmy z mafiánského prostředí, kde figuruju ona vyšší entita a určité konspirační magično kolem hlavního vyšetřování. Rudý Kapitán k tomu navíc přidává fantastickou kameru a líbivý střih, který ve mně vytvářel dojem, že nekoukám na československou produkci, ale alespoň podstatně vyspělejší skandinávskou. Výběr hlavní role u nás neznámého polského herce se velice podařila, velice příjemné zpestření. Navíc i ten Michal Suchánek tolik nepřehrává a je cool a Kaiser mě svou fyzičkou velmi překvapil. Nemůžu si pomoct, ale těch dobrých kousků, nebo alespoň těch snesitelnějších za poslední dva roky znatelně přibylo a jsem za to rád...7/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Keď montuješ traktory, máš veriť ve vedúcu úlohu strany a nie v boha." Já jsem se na Rudého kapitána opravdu těšil, ale on se tak dlouho neobjevoval, že mi mezitím začalo být jedno, kdo a proč zapomněl hřebík v kostelníkově hlavě. Pak byl "hrdina" konečně objeven a ono se kupodivu nic nezměnilo. Stále mi bylo jedno, kdo je vrah, kdo farář a kdo estébák. Já jsem zkrátka ve svém životě poznal dva estébáky a jednoho faráře, což nejsou mé nejoblíbenější profese, a přesto bych radši se všemi zašel na jedno, než bych se znovu musel dívat na Rudého kapitána. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

a tak slubne to vyzeralo. ale... nuz, ale na ale sa tu nehrame a aj nieco co vyzera slubne, moze skoncit fiaskom. herecky okay, atmosfera super, ale tie postsynchrony a sialeny strih, kedy mate pocit, ze vam uslo nieco podstatne, tak to je velky pruser. mimochodom, uz som spomenula postsynchrony? katastrofa! ciste peklo. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Ozvučenie katastrofálne,50%filmu som musela mať hlasitosť naplno a aj tak som hovno rozumela,inak by som dala bez debaty plný počet.Výborní herci (o mnohých som ani netušila,že sú tak dobrí) a obzvlášť ma dostala majstrovsky skvelá práca s rekvizitami.Atmosféra neskutočná,z vizuálneho aspektu naprosto dokonalý film.Škoda toho trestuhodne spackaného zvuku. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Stylově natočená tvrdá kriminálka ze začátku 90. let vypadá opravdu dobře – od výpravy až po kameru a střih. Jenže zase mám problém s příběhem, nejasnostmi v něm, nelogičnosti a dost možná i nesmysly. Je to podobné jako s přístupem ke slovenštině, také je to předabováno do češtiny skoro všechno, ale sem tam něco slovensky zůstalo. Mám z toho rozpačitý pocit, že tu bylo zaděláno na víc, ale nakonec je to sice nadprůměr, ale na čtyři hvězdičky ne. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (30)

  • Oldřich Kaiser (Červený kapitán) päť týždňov trénoval ruské bojové umenie Systema, ktoré používala napríklad Stalinova ochranka, ale aj KGB. (krasomama)
  • Natáčanie scény, v ktorej na Richarda Krauza zaútočí rozzúrený pes, museli prerušiť z nezvyklého dôvodu – pes už nevládal. (patrik1177)
  • Arcibiskup vo filme je v knihe spomenutý priezviskom Jastrab. Dominik Dán totiž postavy podobné s realitou v románoch šifruje veľmi okato (Mlynská dolina – Pekárska dolina, SIS – ISI, Róbert Remiáš – Róbert Eliáš a podobne). Tvorcovia filmu meno arcibiskupa zámerne vynechali. Ide o postavu podobnú s arcibiskupom Sokolom, ktorý mal koncom 90. rokov aféru s otvorením zväzkov ŠtB, kde figuroval ako spolupracovník. Román a teda aj filmová línia ohľadom spisu ostala zachovaná. (giaruj)

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Ladislav Chudík 1924 - 2015

Ladislav Chudík 1924 - 2015

29.06.2015

Po těžké nemoci ve věku 91 let zemřel v bratislavské nemocnici herec Ladislav Chudík. Syn hutnického mistra projevoval zálibu v recitaci a herectví již na gymnáziu a později v ochotnickém kroužku.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno