Reklama

Reklama

Příběh o hledání vlastního stylu zasazený do světa elektronické hudby a hollywoodského nočního života, ve kterém ctižádostivý 23letý DJ Cole (Efron) tráví dny tím, že kuje pikle se svými přáteli z dětství, a po nocích pracuje na skladbě, se kterou udělá díru do světa. Všechno se ale změní v okamžiku, kdy se seznámí s charizmatickým, ale poněkud pošramoceným postarším DJ Jamesem (Bentley), který si ho vezme pod svá křídla. Věci se však zkomplikují, když se Cole zamiluje do Jamesovy mnohem mladší přítelkyně Sophie (Ratajkowski). S tím, jak zapovězený vztah nabývá na intenzitě a rozpadá se jeho přátelství s Jamesem, musí si Cole vybrat mezi láskou, loajalitou a budoucností, pro kterou je předurčen. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (161)

Marze 

všechny recenze uživatele

Sotva; neselhalo publikum, nýbrž sám film. Chtěl by být Horečkou sobotní noci pro „generaci duc duc“, tedy rytmu, jejž prchající rodiče nepřesně shrnují pod pojem techno. Jenže legendu 70. let opisuje mechanicky, bez poezie a takřka bez humoru, včetně party výrostků bez vzdělání a perspektivy, jejichž kápo namísto tančícího Travolty oslňuje jako dýdžej a chce kráčet za svým snem, načež uprostřed parketu nočního klubu spatří tu jedinou. Leč ona studuje, nepije a navíc žije s již uznávaným dýdžejem, jenž si mladíka vezme do učení.Milostný trojúhelník mistra, tovaryše a společné krásky, vroubený laserovými světly a barevnou animací drogových vizí, bohužel nemá osobitosti ani za mák. Navíc zhýralý Wes Bentley známý už z Americké krásy je v roli hrdinova soka zjevně přitažlivější než umně cuchaný Efron, takže se dívce těžko věří její citová rozpolcenost, ale hlavně se vůbec nic neděje, jenom se káže svatá láska k muzice.Paradoxně nejzajímavější část snímku We Are Your Friends tvoří znalecky zaměřená pasáž, v níž se názorně vysvětlují bezmála vědecké dýdžejské metody, jak dostat lidi do varu, které části jejich těl rozpohybovat a při jaké tepové frekvenci tanečníky držet. Ne že by to snad člověk k životu potřeboval, ale pořád je to zábavnější informace než poučka, že „písně mají duši“. Prý i ty bezduché. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Máte rádi electro? Máte rádi Djs? Rádi si občas trsnete nebo zapaříte v klubu (nebo alespoň dříve jste pařili a teď už na to není kdy nebo se vám nelíbí, co hrají a přijdete si na to moc staří)? Tak potom je tohle pravý film pro vás... jo dějově je to o hovně... ale upřímně, kolik filmů není? Jde o tu atmosféru a ta tady byla. Já si u filmu slušně zatancovala na mém křesle (no dobře, je to ta druhá nejlevnější židle z Ikey, co vám tu budu nalhávat, jsem chudý student) a prostě se mi přesně strefil do nálady. K tomu se dozvíte něco málo o Djingu (nemám páru, jak se to píše, či zda je to reálné slovo), že je to všechno o BPM aka jakmile dosáhnete 128 BPM, tak ovládáte celé publikum a to jak se hýbe. No a tenhle film mě prostě dostal do té správné tepové frekvence a dokonce jsem místy měla husí kůži (jakože fakt!). Jdu si hned najít celý soundtrack, něco málo znám, zbytek ale budu následující týden poslouchat v jednom kuse. Jo a prostě, kdo vyrůstal na Zacu Efronovi a jeho rolích v HSM, Hairspray atd.. tak sorry, ale prostě furt vám bude připadat sexy :) ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný film, u kterého jsem velmi ocenil uměleckou stránku. Úžasně udělaný byl stav Colea na drogách a jeho finální vystoupení s kombinací zvuků kolem něj. Ovšem jako příběh je film dost nefunkční a většina postav kompletně nesympatická. Možná ta Zacovo ujde a kdyby Emily nebyla hezká, tak mě taky moc nebaví. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

musim říct,že k tomuhle jsem přistupoval krajně skepticky,protože miluju EDM a nějakým způsobem jí sleduju a pohybuju se kolem ní už skoro 20 let a až na pár vyjímek jsem zatím neviděl film,který by byl tím pravým ořechovým.Tím ve finále není ani We Are Your Friends,ale trošku provinile přiznávám,že mě po celých těch 90 minut bavil.Effron jakkoliv nepatří k mým oblíbencům je vlastně celkem sympaťák,který se pomalu ale jistě hrabe ze škatulky High School Musicalu,Emily je prostě hezká a Bentley uvěřitelný.Všechno navíc podpořeno pro mě osobně vydařeným soundtrackem,jehož nejslabším článkem je nakonec finální song,kolem kterého se všechno vlastně točí a i když má svoje opdstatnění,na prdel nikoho neposadí...70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že potenciál na zaujímavý film tu rozhodne bol a sú miesta, ktoré podľa mňa aj fungujú veľmi dobre. Mal som jemné obavy z obsadenia, ale myslím si, že to všetko zvládli herci celkom slušne. Nikto podľa mňa nijako nepodáva fantastický výkon, ale sú podľa mňa dobré a ťahajú film správnym smerom. Hudba tohto filmu je pre mňa veľmi dobrá a som rád, že konečne sa ukázalo, že aj elektronická muzika vie mať dušu a vie zapôsobiť. To schvaľujem. Plus je tu aj pár pekných vizuálnych momentov ako je napríklad festival, kde Efron s Ratajkowski si budú užívať každú jednu chvíľku, alebo aj jemné animácie v prvej tretine filmu na prvej párty. To sú dobré momenty. No film zlyháva podľa mňa v tom, že sa snaží rozprávať príbeh skrz klišé, ktoré sme videli miliónkrát a poznáme naspamäť. Vieme čo sa stane, ako to bude smerovať a rovnako aj vieme ako to nakoniec dopadne. Plus sa občas snažia zatlačiť na city, no nemám pocit, že by som poznal vzťahy našich priateľov natoľko, aby to fungovalo. A vzhľadom na to, čo film chce predstavovať to skutočne nie je dobré. A najdôležitejšie čo si myslím je fakt, že na nás tlačia myšlienky, ktoré poznáme a nepotrebujeme ďalší film na to, aby nás ich učil. No keby nám to aspoň chcel povedať len filmom a tým čo vidíme, možno by som s tým nemal problém ako keď na záver svoju myšlienku musia povedať aj pre tých, čo možno nepochopili. Hodnotenie: C ()

Galerie (76)

Zajímavosti (12)

  • Film je námetom pre tretiu sériu podcastu The Worst Idea of All Time, v ktorom dvaja novozélandskí komici každý týždeň po celý rok pozerajú ten istý film a každý týždeň o ňom diskutujú. (Arsenal83)
  • V titulcích je ještě jedna scéna. (romajz15)
  • Vo filme sa objavili aj DJ Nicky Romero a DJ Alesso. (crash2403)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama