Reklama

Reklama

Příběh o hledání vlastního stylu zasazený do světa elektronické hudby a hollywoodského nočního života, ve kterém ctižádostivý 23letý DJ Cole (Efron) tráví dny tím, že kuje pikle se svými přáteli z dětství, a po nocích pracuje na skladbě, se kterou udělá díru do světa. Všechno se ale změní v okamžiku, kdy se seznámí s charizmatickým, ale poněkud pošramoceným postarším DJ Jamesem (Bentley), který si ho vezme pod svá křídla. Věci se však zkomplikují, když se Cole zamiluje do Jamesovy mnohem mladší přítelkyně Sophie (Ratajkowski). S tím, jak zapovězený vztah nabývá na intenzitě a rozpadá se jeho přátelství s Jamesem, musí si Cole vybrat mezi láskou, loajalitou a budoucností, pro kterou je předurčen. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (161)

castor 

všechny recenze uživatele

Celovečerně debutující Max Joseph nezklamal. Zac Efron se znovu pokouší ukázat, že není jen hercem jedné limonádové muzikálové série, ale že mu to jde také ve vážnějších polohách. Už třeba loni v (Ne)zadaných vykládal věci, které měly docela hlavu a patu. Tady jsou životní moudra vycházející z nočních tanečních klubů lehce povrchní, přesto potěší slušnou atmosférou. Mladý DJ se teprve hledá, ač dokáže oslovit nakrucující se davy, ve stylu zatím trochu plave. Pomůže mu ostřílený snob Wes Bentley, který ze vší té slávy chlastá a pomalu ničí i lidi okolo sebe (včetně sličné Emily Ratajkowski v první ženské hlavní roli, která své přednosti prodává dokonale). Obsah je lehce vyprázdněný, žádnou generační výpověď nečekejme, ač aspoň ukazuje, že tihle chlapíci jen nepouští předem připravenou hudbu, ale pracují s davem a musí mít tak trochu „talent“. Nejvíc mi jde na jazyk slovo nedotažené. Mladí přátelé se nejen pracovně hledají, tvůrci otevírají víc zajímavých témat, ale vesměs vyšumí do prázdna. Hoši se poperou, rozejdou ve zlém, ale víc se nedozvíme. I s tragickou událostí se pracuje zjednodušeně. Vše nesmírně rychle zapadne. Takže tu nakonec máme spíš takovou příjemnou oddychovku, která nás přenese do animáku, obecně si ráda hraje s obrazem, všichni vypadají cool, Efron je sympaťák, Bentley nezapomněl hrát a Emily se navrch úžasně vrtí. Někdy to ke štěstí stačí. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Až na naprosto nesnesitelnou postavu Masona (holohlavého kamaráda), to byl vlastně i celkem fajn film. Ano, příběh je to to stejné, co už jsme viděli stokrát, pouze z hudební branže. Ale přestože nejsem fanda duc-duc písníček bez textu vytvořených jenom za účelem být duc-duc písníčkami na duc-duc diskotékách, děj, postavy (kromě výše uvedené) a hlavně kamera byly dobré a já se bavil. Díky rozumné stopáži hodiny a půl film dokázal upoutat moji pozornost a pomohlo tomu také hlavní trio herců - Zac Efron, Emily Ratajkowski a hlavně Wes Bentley. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

We Are Your Boring Friends. S najväčšou pravdepodobnosťou ten najzbytočnejší film aký za minulý rok vznikol a išiel do kín. Zvyčajne píšem k filmom dlhšie komentáre, ale k tomuto skutočne nemám čo. V tom filme sa totiž nič, ale absolútne nič za celú dobu neudeje! Nie je to ani dráma, ani komédia, ani romantika, ani ... no NIČ! Jediným hnacím motorom tu od polovice je totálne nezáživný milostný trojuholník, ale inak prázdnota. A to podotýkam, že nemám nič proti DJom, elektronickej hudbe, ani Zacovi Efronovi (napríklad v Neighbors bol značne cool), ale toto zbytočnosť. Tie zdrvujúce kritike a totálny prepad v kinách úplne zaslúžene. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem na tenhle film čekal. Nabídnout film ze světa DJů je totiž pokaždé hodně zajímavým zážitkem a zase tak často se s ním člověk nesetká. Zac Efron tu hrál mladého, nadějného a já byl docela zvědavej, jak to všechno zvládne. Nakonec on jediný byl opravdu relativně normální. On a zkušenej producent a DJ, který se rozhodl ho zaškolit, a na kterém se hodně slušně podepsal čas a sláva. Ve výsledku hudba zase tak zajímavá ve filmu není, což je asi největší průser. Netěží totiž z originality, ale z dnešního oblíbeného big-room houseu, který má jediný smysl, a to zničit davy v klubu, čemuž já příliš nerozumím. Pár zajímavých hudebních zážitků se tu sice objeví, ale není to žádná hitparáda. Vše vynahrazuje až závěr, který je evidentně od srdce, ale nikdo by ho Zacovi jen tak nevydal. Spíše ta skladba má kouzlo daného okamžiku a faktu, že jsem během hodiny a půl poznal jeho kamarády, o kterých tato skladba také je. Nicméně samotný závěr a zkušený DJ je pak to jediné, co je na tomto filmu opravdu zajímavé. Závěr je alespoň trošku originální a zkušený DJ pod nánosem peněz, drog a chlastu sem tam má i docela pravdu. Kolikrát i krutou pravdu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Toto nie je môj hudobný štýl, aby bolo jasné, každopádne nestrhávam mu za to body. Hudba sa práve že celkom dala, ale bohužiaľ aj keď je takýchto filmov málo a o to mi prišiel tento film zaujímavejší, dej sa vlastne nikam moc neposúva a celkovo nemá moc čo ponúknuť. Herci fajn, dokážu potiahnuť film, aby to nebola vyložená nuda, ale We Are Your Friends nefunguje naplno skoro v žiadnom smere alebo žánre, či už je to romantický, dráma alebo hudobný. 65% - 3* ()

Galerie (76)

Zajímavosti (12)

  • Film je historicky štvrtý najhorší debut pre film, ktorý sa odvysielal vo viac ako 2000 kinách. Priemerná tržba na jedno kino bola len 758 dolárov. Najhorší výsledok drží Jem a Hologramy (2015) s priemerom 570 dolárov na kino. (Arsenal83)
  • V titulcích je ještě jedna scéna. (romajz15)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama