Reklama

Reklama

Včelka Mája

  • Česko Včelka Mája ve filmu (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Práce, úsilí a med – život včel je v podstatě dost jednotvárný a předem daný...ale ne pro malou včelku Máju, která už od narození narušuje zaběhnutá pravidla úlu svojí radostí ze života, zvídavostí a mimořádně dobrodružnou povahou. Proto je od prvního dne pozorně sledovaná a nepříliš oblíbená hlavní královninou rádkyní Gunillou. Jednoho dne vypukne ve včelím úle velký zmatek a zděšení, protože zmizí všechna mateří kašička, a podezření padne na nepřátelský roj sršňů. Mazaná, a po moci toužící Gunilla, přesvědčí královnu, že úlu hrozí ze strany sršňů nebezpečí a jediná možnost, jak se před sršni ochránit, je na sršně zaútočit. Vše se schyluje k boji, ale jen laskavá a moudrá paní Cassandra tuší, že něco není v pořádku. Proto poté, co Mája náhodou zjistí, že hlavním viníkem nejsou sršni, ale někdo z úlu, pomůže Máje s Vilíkem tajně odletět, aby vyhledali pomoc a odvrátili tak blížící se pohromu a zároveň obnovili příměří a přátelství mezi sršni a včelami.
Mája se tedy s Vilíkem vydává na nebezpečnou cestu plnou dobrodružství, kouzel, zábavy a nových přátel. (Intersonic)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (24)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se to ani trochu neblíží tomu, co jsme sledovali jako děti v televizi. To byl seriál s kouzlem, který mě opravdu bavil. V tomhle vydání je to prostě jen průměrný 3D animák, kterých je v současné době poměrně hodně a nějak moc se od sebe neodlišují. Nejzvědavější jsem byl na to, jak budou postavy ve 3D vypadat, a tímto byla moje zvědavost ukojena. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Moderní Včelka Mája udělaná pro dnešní mládež není prostě ta pravá kreslená ze slavného japonsko-německého seriálu. Dnešní děti sice by mohla 3D grafika zaujmout, ale v porovnání s jinými animovanými filmy je to prostě podprůměr. A to je u animovaných filmů prostě průser. Dětem se to třeba jakžtakž bude líbit, ale pro mě to bylo utrpení. A to nejen po animační stránce, ale i příběhem. Chybí mi tu to nostalgické kouzlo starého animovaného seriálu ze 70. let. [337. hodnocení, 20. komentář, 54%] ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Ale áno. Nemá to síce kúzlo pôvodnej 2D animácie, na ktorej mnohí z nás vyrastali, ale napriek tomu to ušlo. 3D je v kurze, ale napriek tomu sa s animáciou dalo vyhrať oveľa viac. Príkladom sú napr. Majine "vlasy" a vôbec podoby hmyzích tvorov, s ktorými sa animátori veľa nepárali. Začiatok príbehu síce vyzeral, že to bude iba kopírka seriálu, našťastie sa z neho vyvinul samostatný príbeh, ktorý bol celkom fajn. Jemný humor rovnako, napr. tí dvaja "bystrí" mravci pobavili - "Hej, Barnie hele, chlupatá, pruhatá a gebule jak bambule...Mucha Tse Tse?!" ()

Dr.Zed 

všechny recenze uživatele

Zajímavě zpracovaná včelka Mája. Ve filmu byli všichni hlavní hrdinové ze serialu (Vilík, Hop). Také se zachovalo i Májina upovídanost, což bez toho by to nešlo. Převedení do digitální animace se taky povedlo velmi dobře. Jen mi tam chyběl zpěv božského Karla, který k Máje patří neodmyslitelně. Děj byl dost dětinský ale tak je to hlavně pro děti a tak to tak i udělali, proto ode mě dostává včelka Mája pěkných 80% (3D, Kino, dabing). ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Na " Včelce Máje " jsem vyrůstal, takže by se dalo říct, že jsem i její fanoušek. Nikdy bych neřekl, že na ní půjdu někdy do kina, ale stalo se. Sice jsem jí neviděl ve 3D ( což je možná škoda ), ale byl jsem nadšen. Ano, je to spíš pro ty nejmenší diváky ( věk 4-10 let ), ale po řemeslné stránce jsem nenašel žádnou chybu. Hlavní plus tohoto animáku je dobrý příběh se sympatickou Májou, ale i další postavy vás baví. Je zde dobrá animace plná hezkých barev. Musím pochválit i dabing, který je dobrý. Přeci jenom v původním seriálu byla nahozena dabingová laťka hodně vysoko a Aťka Janoušková a Boris Rösner se těžko překonávají. V této nové kinoverzi chybí i megahit Karla Gotta, ale to se po těch letech dalo i čekat. Co říci na závěr: Jsem rád, že se " Včelka Mája " představuje nové generaci a že na ní může fungovat stejně dobře jako tenkrát na nás. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama