Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (334)

novoten 

všechny recenze uživatele

Máloco je podmanivější, než klasicky vystavěný příběh chlapů, kteří i přes svou neotesanost bojují za přímé ideály odvahy a cti. Z takového prostředí se mi pak nikdy pořádně nechce a nechce se z něj ani Costnerovi. Přestože nedokážu označit jedinou scénu, která by byla neúčelná a zbytečná, je stopáž nesnesitelně rozvleklá. Přidaná pasáž po rozhodující přestřelce mluví za vše. Všechny interiéry zaplivaných saloonů, ale hlavně exteriéry prašných měst a nedozírných plání jsou přesně podle mého gusta, ale stačí si pustit libovolnou část Tance s vlky a je vidět, že Kevin uměl být úplně jiná liga. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem zajímavé, dvěma slovy komorní western. Nejvíc mě překvapilo, že Costner zde hraje druhé housle a veškerou tíhu (rozuměj, hlavní postavu) předal Robertu Duvallovi, který je výraznější a (v tomto filmu) lepší, než Costner. Ne, že by Kevin neuměl nebo byl zde nevýrazný, jen mi přišlo, že Duvall tento film nese na svých bedrech. Annette je na svůj věk pěkná a Gambon v roli padoucha potěšil. A i když mi k plnému hodnocení něco chybělo, tak nemůžu než doporučit všem, kteří mají rádi westerny. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Krajina střelců je western, který tento žánr uchopil opět z trochu jiného úhlu než ostatní. Není sice až tolik syrový jako Nesmiřitelní, je ale lidský a chvílemi dost sentimentální. Obzvláště postav Roberta Duvalla hází jednu sentimentální pravdu za druhou. Costner dle mého režii zvládl výborně. Kamera má skvělé osobité barvy a při akčních scénách v závěru se dočkáme i nějakých těch nápadů. Westerny jako žánr bych nejradši dělil na staré a nové, jelikož většina těch starých je spíše drsňácký příběh o tom, jak hlavní hrdina všechny postřílí. Ty novější se mnohem více soustředí na postavy a také na to, že i v této době měl lidský život cenu. Tak jako Krajina střelců. 8/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná záležitosť sa mi dostala od pána Costnera. Po 'Unforgiven' prišiel konečne päťhviezdičkový, plnohodnotný western. Najlepší novodobý určite! Kvalitný komorný, ničím prekvapujúci námet je však perfektne zakomponovaný do krásnej prírody, zahraný skvelými hercami a ukončený tolerujúcim záverom. Ani som sa nenazdal a bol koniec, čo sa mi pri westernoch často nestáva. A dvojica Costner-Duvall mohla spolu niečo skúsiť aj skôr. 90%. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Ano naivní western, jako z knížek Zane Greye nebo L'Amoura, a je pravdou, že pokud vás ani trochu nezasáhl fenomén idealizovaného západu, tak se tento film nemůžete oblíbit. Mě zaujal, nepřipadal mi zdlouhavý ani o ničem, i přestože jsem z let, kdy mě bavili honáci, indiáni a spol. už dávnou vyrostla. Costner natočil film, který ani po stránce filmařské nemůže urazit, výprava je vcelku funkční, hudba taktéž. Co se herců týče, páně Costner si samozřejmě vychutnal onoho rozpolceného klaďase a vůbec nepůsobí křečovitě nebo směšně, Duvall je vcelku uvěřitelný taťka honáků a Beningové osamělou asistentku doktora prostě zbaštíte. Pokud však nepřistoupíte na pravidla žánru, nehne to s vámi, což se v mnoha případech stalo, není však co vyčítat, někomu se "líbí" to, někomu zas ono. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (16)

  • Režisér (a představitel Charleyho Waitea) Kevin Costner o své facinaci westerny řekl: "Pro mě je to žánr, který má mnohem víc hloubky a podstaty než jiné dobrodružné příběhy. Ve svých nejlepších momentech může dosáhnout intenzity shakespearovského dramatu. Odjakživa mě okouzlovalo sedět v temném kině a představovat si, jaké by to asi bylo, kdybych žil na Divokém západě. Uměl bych si poradit s vnějšími okolnostmi? Z tohoto pohledu pro mě kovbojové nikdy nebyli mýtem, ale součástí reality." (NIRO)
  • Tig není jen jméno psa, který se objevuje ve filmu, ale také název společnosti, která film produkovala. (imro)
  • Charlie Waite (Kevin Costner) má šestiranný Colt SAA, přesto z něj vystřílí bez přebití 16 ran. (m.xFuck)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama