Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (906)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Henry, the Hardcore Russian youtube gopro... někdo. Nebo něco. Nebo nic. Bylo by jednoduché Hardcore Henryho poslat do kytek kvůli z prstu vycucanému nesmyslnému čemusi, čemu by se normálně říkalo děj, a obvinit ho, že se tuhle bezradnost snaží schovávat za nevídanou "first person" perspektivu. A bylo by to asi i pravda. Ale to, jak je tady provedena ta objektivní nevídanost, je v mém žebříčku na skoro stejné příčce jako ve čtvrtém Mad Maxovi. Ten měl gigantickou výpravu a byl vizuálně vypulírovaný téměř k dokonalosti, ale Hardcore Henry to zase "vynahrazuje" bezuzdnými krvavými lázněmi, kterých se do jeho chudičkých devadesáti minut vejde až překvapivě hodně:) A pro určitou skupinu diváků je výrazným plusem i to, že pro tvůrce byly východiskem počítačové střílečky, ze kterých je tu citováno způsobem mnohdy víc než jen zábavným (a kdyby to snad někomu nedocházelo, nejpozději u WW2 zeleného bareta z Commandos nebo spíš z Medal Of Honor to musí být jasné úplně všem). A je tu i několik opravdu zajímavých nápadů (které muselo být zatraceně těžké technicky zpracovat), které víc než co jiného dávají vyniknout šílenství muže jménem Sharlto Copley. Je to ale šílenství, které divákovi v žádném případě vadit nemůže;) Ilja Najšuller and his melody boys vyzkoušeli jako první určitou, dejme tomu že v podstatě novou, podobu filmu. A jestli z tohohle průkopnictví něco vzejde, a bude to vůči Hardcore Henrymu v podobném poměru jako Serbuan Maut 2 k jedničce, pak bychom měli tomu pravděpodobně šílenému rusákovi postavit pomník. Jestli se tak nestane, i tak budu rád, že Hardcore Henry vznikl, a že jsem ho viděl. Sice dost pochybuju, že si to ještě někdy zopakuju, ale rozhodně má můj respekt. 70% (jako Fury Road;)). ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem dlouhé roky čekal - aniž jsem to věděl. Když jsem se o něm dozvěděl poprvé, jen jsem se pobaveně uchechtnul, protože mi to přišlo jako vtipný bizar, chtít natočit něco takového. Když jsem to ale viděl naživo v kině, spadla mi čelist úžasem až na zem - ten film je něco jako splněný sen, který jsem nikdy neměl - a o to víc mě dostal. Už podle traileru jsem věděl, že z toho filmu budu omdlévat nadšením, ale nečekal jsem, že to bude až taková mrda - a to nejenom proto, že je to první film na světě natočený kompletně z pohledu první osoby (a tím pádem po dlouhé době něco SKUTEČNĚ nového). V tom filmu je přesně všechno to, co člověku jako já stačí ke štěstí - hromada B-R-U-T-Á-L-N-Í-H-O násilí, černého humoru, vystřelených mozků a nahatých krásných holek, s božskou Haley Bennett v čele. Je to neskutečná sranda a naprosto šílená a zběsilá akční jízda v neuvěřitelném tempu, která je dokonale odtržená od reality - a proto ji miluju a všem, kteří sdílí můj filmový vkus, ze srdce doporučuju. Fakt mi to strašně sedlo a mám z toho filmu pocit, že ho natočili naprostí blázni v tom dobrém slova smyslu - pro další blázny, jako jsem já, kteří to docení. Není to film pro každého a hromada lidí by se mu měla z dálky vyhnout, ale pokud patříte mezi fanoušky stříleček a podobných akčních her, pak by měl být Hardcore Henry sázka na jistotu. První i druhý Hitman se vedle Hardcore Henryho krčí v koutě jako skromná stylistická cvičení - teprve tahle pecka přivedla spojení PC her a filmu k dokonalé syntéze a vytěžila z obojí maximum. Za mě bezvýhradné nadšení - nic zábavnějšího zatím letos v kinech nebylo. UPDATE 10.11.2019 - Když jsem si to po 3 letech pustil znovu doma, byl jsem hrozně zklamaný. Ačkoli to má vlastně strašně jednoduchý děj, tak je to podané tak zmateným způsobem, že se v tom člověk snadno ztratí a vůbec nechápe, o čem to vlastně je. Zmatený je občas i obraz, některé záběry jsou tak roztřesené - je to doslova vizuální bordel - že se v tom opět člověk ztrácí. A nově mi taky přišlo, že je na tom hodně vidět ten nízký rozpočet - v kině jsem si toho nevšiml, ale doma mi všechny ty digitální výbuchy a rozstřílená auta apod. přišly hodně laciné a nepřesvědčivé. Možná to je tím, že jsem to viděl už podruhé a že v kině si to člověk prostě užije víc, ale na mě už to prostě moc nezabralo, a když si člověk odmyslí ten pohled první osoby, tak už tam jinak nezbude nic, co by člověk neviděl stokrát jinde. Takže původní hodnocení snižuji, bohužel. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

A je to tady... Nastává zajímavý obrat v mých tzv. escort misích! :-) Zatímco jsem doposud omladinu vodil a doprovázel na filmy, které jednoduše řečeno nejsou zrovna v mých žánrových prioritách, s přibývajícím časem a všeobecným stárnutím omladiny i mým se to začíná lámat. Tentokráte jsem byl já pozván na tuto věc o které jsem neměl tucha a koukal jsem jak puk! Hardcore Henry je totiž fakt hardcore. Jakožto pamětník prvních PC FPS her v podobě Wolfensteina, Dooma  Blooda až po dnešní vizuální orgie ve stylu Far Cry 6 atd... bych mohl nad filmem mávnout rukou a říci pche - to je brak, okopčená hra. Jenže naopak. Bylo to naprosto geniální. Takhle to hodit na plátno s herci v pohledu první osoby, to bylo naprosto geniální. Ale kdyby šlo jen o ten pohled! Ale co ten herec předváděl! To co děláte v Just Cause, to dělal on a já místama fakt absolutně nechápu jak to točili a kolik herců na tenhle film padlo, protože tady save a load fakt dělat nešlo !  :-). Aby toho nebylo málo tak tu byl parádní záporák a každý mi dá jistě za pravdu, že kladná postava může být sebe sympatičtější a sebeakčnější, ale fungovat může jen když má jako protipól super antihrdinu. A navíc ještě Haley Bennetová! Probudit se jen ve slipech někde v lábě a první co bych spatřil je Haley v minisukýnce a bílém plášti jak mi kroutí kotníkem a hladí na ruce, asi bych se ihned zamiloval. A pokud by mi začala říkat miláčku, já jsem Tvoje žena, ještě si nevzpomínáš, ale určitě si vzpomeneš, stal bych se jejím manželem ještě v té laborce i bez  paměti! Koncept geniální, ze mne by hned tam měla univerzálního vojáka! Hardcore Henry je vysoce adrenalinová jízda, která vás prakticky nenechá vydechnout. Já si to moc užil! Dávám za 5 novomanželských prstýnků ! * * * * * ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Čistá palba zaníceného fanouška pokleslosti, který jde za ultimátními fyzickými zážitky s razancí sovětského buldozeru. Ta tvůrčí tvrdohlavost je obdivuhodná, ale dramaturgicky dost chabá, protože okolo šedesáté minuty to začne drhnout. Rozběsněný závěr ale herní koncept nakopává (doslova) do výšin (arkádové skoky included) a otáčky do červených. Progresivní žánrová odbočka, bohužel do slepé uličky. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Splnený detský sen a miesto milióna nepodarkov tu máme na prvú šupu filmársky experiment, ktorý z POV ždíme úplne všetko čo sa len dá. A to je dobre, lebo aspoň nikto nebude mať nutkanie posúvať laťku vyššie. Nedá sa. Pecka a jedna z najkrajších slepých uličiek kinematografie. Welcome to action heaven. 95% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • Sharlto Copley (Jimmy) uviedol, že natáčanie tohto filmu bolo najväčšou výzvou v jeho doterajšej hereckej kariére. (m.a.t.o.)
  • Po ukončení natáčania bola post-produkcia filmu na čas zastavená, pretože režisér Ilja Najšuller nemal finančné krytie vo výške cca 2 miliónov dolárov na zabezpečenie potrebných špeciálnych efektov. Na internete sa rozbehla finančná zbierka i predaj darčekových predmetov, len aby mohol byť film dokončený. Ľady sa však pohli až vo chvíli, keď sa do projektu angažoval Timur Bekmambetov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama