Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Někde na pomezí ruských bylin a vikingských ság se z temných pohádkových mlh vynořila tahle věc. Stejně nečekaně jako poryv větru od dračích křídel mne ovanula chuť čehosi zapomenutého co tu už dlouho nebylo. Legenda o drakovi je téměř dokonalá záležitost. Pohádku jsem pustil nemocnému potomstvu a chtěl dělat cosi jiného, ale už titulky mne přikovaly k obrazu a pak už jsem od filmu nevstal... Zprvu jsem se bál, co nejmenší. Přeci jen hned v úvodu doporučují tvůrci film pro diváctvo od + 6 a začátek s obětováním panen vypadal na slušnou řezničinu. Navíc to točili Rusové (to není míněno nijak zle !) a tak se větší syrovost dala předpokládat a já dodávám i očekávat! :-) A to se ještě neobjevil ten hlavní - drak. Ale naštěstí se není třeba bát, byť onen drak není drakem z našich krajů. Tedy klasická pohádková obluda s mnoha hlavami, které statečný rytíř jednu po druhé odsekává. Tento drak je spíše drakem z chladného severu a jde z něj fakt hrůza. Dál nebudu vyzrazovat, ale film doporučuji vidět. Tahle fantasy pohádka (jako že fantasy nemusím) hravě strčila do kapsy vše co nasazovaly naše televizní stanice za poslední roky do vánočních a jiných vysílání a to včetně podivných Tří bratrů Svěráků... Souhlasím s ostatními, že se ten prostředek už mírně vlekl a chyběla mi tam jen banánová plantáž, nicméně konec zase vrátil film tam kam měl. Dávám tedy za 4 kuličky jeřabin položených do sněhu. * * * * ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Nechť je vše, jak chceš Ty ... " ----- Drsné i zasněné, rozervané i zádumčivé, odvážné i nesmělé, akční i poetické ... a snad i maličko baladicky laděné vyprávění s příchutí prastarých mýtů, ukrytých v neprobádaných, temných hlubinách oceánu - nebo na rozlehlých, zasněžených pláních kdesi na východě. Jakoby žilo svým vlastním životem ... pod mocnou ochranou praotce všech draků. Po strhujícím úvodu zpomalí a nechává plynout čas v přirozeném rytmu ... jako mořské vlny omývající břehy dračího ostrova - to aby láska měla kdy vyklíčit, zbavit se všech strachů a pochybností, odhodit zbytky neupřímnosti a sobectví, zavrhnout tajné myšlenky, skryté lži, drobné lsti a malé zrady - a proměnit se v opravdový, ryzí, hluboký a oddaný cit, který jediný může vychýlit neúprosnou dráhu osudu ... dojít vykoupení a vznést se na dračích křídlech ke Slunci. V podstatě by se dalo říct, že jde o variaci na známou pohádku o Krásce a Zvířeti, ovšem na rozdíl od veskrze neumětelského počinu "Kráska a zvíře" z roku 2014 (který má na svědomí Christophe Gans) není neosobní a studená jako pověstný psí čumák - naopak: Věříte v ní a chcete ji následovat ... jako ztracenou a znovu nalezenou naději, jako krásný přelud - jako křehký sen, na který jste ve víru všedních dnů dávno zapomněli. P.S.: Nebo ... z jiného úhlu pohledu - kterak jeden ruský Дракoн jediným mávnutím dračích křídel vstrčil do kapsy komplet všechny americké upíry a vlkodlaky z jejich domovské "Twilight ságy" (2008 - 2012) ----- "Toť vše." ----- ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je jak ze snu milovníka fantasy. Nádherná úvodní scéna, emotivní hudba, krásné záběry na krajinu, ještě hezčí animované vsuvky...úvod do tohoto fantasy světa s nádechem vikingské mytologie neměl chybu. Po chvíli ale nastupuje přehnaně emotivní romance jak ze Stmívání, kde upíra zaměnili za draka. Z filmu se stane decentní film o dvou postavách, kde ruský herec neustále chodí bez trika, aby ukázal žebřík na hrudi a ruská herečka je neustále zaobírána z takových úhlů, aby ukázala klasické přednosti, včetně ladných nohou. Celé je to takové typicky rusky velikášské a jediné, co jsem si z toho opravdu odnesl, tak ten vizuál a záběry na krásnou přírodu. Oceňuji snahu Rusů natočit fantasy, ale když už chtějí točit komorní fantasy, možná by měli trošku ubrat na samolibosti. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Upútavky na tento film vyzerali lepšie ako samotný film, ktorý až tak úplne nebol zlý, len škoda, že sa skoro celý film odohráva na jednom mieste s dvomi hercami. Na to že je to s ruskej produkcie, musím pochváliť aj efekty, pretože vizuálna stránka sa fakt podarila a tak isto aj ta hudobná. Príbeh celkom fajn, ruský Caspian so svojou dračou nevestou ťahajú skoro celý film, akurát, že celý film je dosť jednotvárny, obohraný a veľa krát videní, ale ako rozprávka od Rusov, chválim, mne sa to ľúbilo. Obľúbený soundtrack: Mira's Wedding II, Arman Jumps, The Princess. 70% - 3* ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se konečně objevil pořádně vytvořený vizuální drak, který za něco stál. Celkově jsem udivená, co dokáží ruští tvůrci vykouzlit. Sice je to slaďárna, u který už je vám v první půlhodině předem jasné, jak dopadne, ale aspoň jsem měla možnost odprostit se od příběhu a naplno si užívat ty úchvatné scény. Z některých šel mráz po zádech, hlavně z pár závěrečných. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)
  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)

Reklama

Reklama