Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Až moc mi to připomnělo knihu, kterou jsem četla nedávno. A ne, nemyslím předlohu. Ha ha ha. Ale kniha byla postavena na základu, že se dívka postupně zamilovaná do dalšího vězně, z kterého se vyklube její prokletý únosce. Kráska a zvíře ve světě draků, o tom je tenhle film. Po vizuální stránce to bylo dobré, přestože příběh trochu pokulhával. Nebyl nějak zvlášť originální, ale pubertální já, by to hltalo, a hned by si chtělo přečíst knihu. Hezká pohádka, někdo by to nazval romantikou s fantasy prvkem, která má jeden zásadní problém. Že nejsou (ani v rámci minut nemohou být) lépe rozvedeny postavy a jsou strašně ploché. Protože ten námět není špatný. Jenom prostě nevím, kde vzal drak ten six pack :D a škoda, že od půlky to začalo připomínat lehce zvrhlou dovolenou u moře...a jak jsem si přečetla, adaptace je hodně jiná než kniha, není tak moc happy romantika... ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsem se na tuhle pohádkovou fantasy nepodívala už o Vánocích, byla totiž mnohem, mnohem lepší než všechno, co nám v tu dobu předložila Česká televize (a navíc jsem se na ní nemusela finančně podílet). Tohle jsou přesně ty okamžiky, kdy zapomenu, že jsou Rusové národ, který si za posledních cca sto let zcela sám a dobrovolně (tj. sua sponte) úplně zničil celou svou elitu, a naopak si vzpomenu, jak stateční kdysi byli ti, již se (ve 13. století) snažili postavit a vybudovat hráz mongolskému vpádu. No a jelikož si jako prince (ať už Konradina nebo toho dračího, i když byl to tady vůbec princ? ;-)) představím jako něco mezi Areem Ludovisi a Apolónem Belvedérským, tak toto se tady tvůrcům skoro povedlo (byť takový Télemachos v Odysseovi vypadal ještě o malinko lépe a přiznávám se k tomu zcela dobrovolně, i když nejsem přesně ta cílová skupina, o níž píše kolega flanker.27). Začátek mi připomněl staré slovanské legendy a ve mně se, někde hluboko v mé mysli ozvalo cosi, co si nepamatovalo, jak dlouho mám srdce na západ či severozápad od našich hranic a kvůli čemuž jsem si příliš nelámala hlavu ani nad logikou příběhu (např., že ta dlouhá doba k byla v české verzi pouhé dvě generace; a kolegyňko Jezinko.Jezinko, víš ty jaká musela být úmrtnost kojenců bez maminek!? ;-)), natož abych přemýšlela nad reálným základem příběhu (to jsem začala až teď), zda to celé mohlo mít původ u Vikingů a co za Igora knížete na Rusi to vůbec mohlo být…(jestli např. tento předek královny Kunhuty), protože tady to není o historii (i když jak plyne z mého komentáře, já ji nakonec dostanu fakt všude), tady to bylo především o vizuální stránce a ta byla po všech stránkách moc povedená. A co na tom, že najdeme kus Krásky a zvířete, kus Modré laguny a něco z Jestřábí ženy i malinko z ruských bylin, co na tom, že v tom nelze shledat nic původního... Mně se to celé líbilo a moc. PS: A celé mě to utvrdilo v tom, že SPOILER tv prima opravdu neumí psát obsahy k filmům (Mira by musela být úplná trubka, je jí to celé jasné o dost dříve) a vyzradit její lásku k dračímu princi před tím, než se setká s Igorem, je taky úplně pitomý, neboť teprve během návratu Miry je jasný, jak se věci mají... KONEC SPOILERU ()

Reklama

Lencha 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí jsem si říkala, že je to tak na tři hvězdy. V podstatě filmu nic nechybělo, herci hráli co měli, drak vypadal skvěle, příběh byl hezky vystavěn... Jen se mě to nějak nedotklo. Emočně mě to nechávalo chladnou. O několik dní později, vlastně ani nevím proč, jsem si film pustila znovu a tentokrát jsem z něj měla úplně jiný pocit jak poprvé. Příběh hlavních hrdinů, jejich vzájemné poznávání, přátelství a následný přerod v lásku... Bylo to tak citlivě a příjemně podané, že jsem tomu propadla. Chemie mezi hlavními aktéry zafungovala bezvadně a na oba se moc hezky koukalo. Marija působí přirozeně, krásně a hrozně něžně. A co si budeme... Matvej je moc hezký chlap a navíc ty břišáky, že? Na film se ráda podívám kdykoli znovu. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem čekala, kdy si Mira s Armanem dají hamburger, hranolky a zapijí to kolou. Po americku natočené fantasy se bohužel nedá použít ani jako encyklopedie speciálních efektů, tak dva, možná i tři zde chybí. Jiné využití mne nenapadá. Ale možná by se daly pěkně ukazovat rozdíly mezi žánry sci-fi, fantasy a pohádka. Sci-fi se opírá o logiku a aktuálně známé vědecké poznatky a posunuje hranice možného. Pohádka se nebojí překračovat hranice logiky, ale jasně provádí své hrdiny srozumitelným příběhem. Při absenci příběhu i logiky vzniká fantasy. Máme nový počítač, naučili jsme se s ním dêlat pro nás zábavné kousky (výbuchy, pády, lety a jiné eskapády), tak je seřadíme za sebe a budeme se tvářit, že jsme natočili film. Zde je navíc zkombinována jakási pohanská pověra s náznakem bohatýrské pohádky, tak aby i děj připomínal psychedelické běsnění. Divím se jen jedinému, že se hlavní postavy nejmenují John a Jane, dost je připomínají. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Asi fakt starnem. Toto ma dostalo. Možno práve preto, že klasická téma v štýle KRÁSKA A ZVIERA dostala za uplynulé roky v rôznych vlkodlačích romanciach riadne na frak (podobne ako téma MODREJ LAGÚNY). Lenže na mňa tu fungovala aj tá pomiestna temnejšia atmosféra a skvelé zakomponovanie spevu a hudby. A dokelu, áno, aj to romantické behanie po pláži v spomalených záberoch. A na rozdiel od podobne ladených obrazovo-poetických indických romancí (ÚTEK DO MEXIKA) som žasol, ako tá presladená limonáda funguje po celú stopáž... Málokedy na mňa vo fantasy filme (vrátane JASTRABEJ ŽENY) takto zafunguje motív osudovej lásky... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)
  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno