Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Komorne veľkolepá romantická rozprávka ruského strihu, ktorá si ma získala od prvého momentu a zužovaním príbehu namiesto rozširovania svoj efekt už iba stupňovala. Ak divák nemá problém s rýchlym prechodom od veľkého fantasy k intenzívnej romantike, pri ktorej už zostane, môže si už len užívať esteticky aj emocionálne veľmi krásny a rozhodne nie tuctový filmový klenot. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Kupodivu velice příjemné a osvěžující pohádkové překvapení, které se zrodilo kdesi na východě, v Rusku. Chemie mezi hlavními protagonisty je excelentní. Hlavně pak princezna, která konečně není jen pasivní, ale velice aktivní figurkou v ději. Stejným slovem bych dokázal popsat i kameru a hudbu. Trochu mě zamrzí, že téma nebylo zpracováno více temně, hlavně ve druhé polovině filmu. Ten růžový konec mi k tomu prostě nepasoval. Počítačové efekty ušly, i když na velkofilm mají stále ještě co dohánět. A logických dějových lapsů jsem si buď nevšiml, nebo autoři fungování světa natolik promysleli, že je tu nemají. Za mě každopádně velký palec nahoru a moc rád se na Legendu o drakovi opět někdy podívám. 75% ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Existuje pět fází vyrovnání se se smutkem (popírání, vztek, smlouvání, deprese a smíření). I když by se to dalo aplikovat i při hodnocení současné úrovně (nejen) ruského filmu, já si při sledování Legendy o drakovi vystačil s trojfázovkou. A to v pořadí: rozčarování, smíření se a odpuštění. Prvních dvacet minut jsem byl velmi rozčarovaný. Opět smrtelně vážně se tvářící a superpředvidatelné fantasy, potažené digišedí. Homo bookinga nutně musí napadnout, proč ti rusové blbnou s vymýšlením "nových" fantasy příběhů a nehrábnou do ruských bylin a nekonkurují Ironmanovi a ostatním americkým kašparům postavami, které jsou tak skvostně přepálené, že je vedle nich cpt. Amerika trapný instruktor pilates. Ilja Muromec, Dobryňa Nikitič, Aljoša Popovič... každý by zasloužil celovečerák a pak týmovku. Neee, místo toho je tady unylý příběh o unášení pannen drakem. Paradoxně se to ale zlepšilo od chvíle, kdy se z fantasy stala romance na ostrově. Tvůrci to trochu rozvolnili, občas žertík a ona ani ta romantika člověka nezabije...zvlášť, když se herci povedli... . Takže když jsem se smířil s tím, že se žádná akční fantasy řež konat nebude, začalo to být snesitelné. V českém dabingu, podotýkám. Nu a co finále? Kdyby se pořádala olympiáda v psaní předvidatelných scénářů, tak by družstvo DDD zvítězilo i bez použití zakázaných látek. Ale...já jim odpouštím. A ani nevím proč. Možná mi zkratovaly mé cynické obvody a nemám chuť být zbytečně kritický, protože je to jen bezelstně romantická pohádka s fajn postavami i herci. Víc humoru a 4* bych dal bez váhání...takto jen blýskavé tři. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Na ruské pomery ide o nevídanú megapecku. Teda neviem ako je na tom Ruská kinematografia ale keď o nej hovorím živo sa mi vybavuje Mrázik a to bol teda mega bulshit. Toto je film z úplne iného súdka ma celkom sympatických hereckých protagonistov a čuduj sa svete aj celkom pekný a pútavý príbeh o láske zrade a hľadaní vnútornej pravdy, keď k tomuto všetkému pridáme ešte špeciálne efekty, ktoré vyšli na nosiče v BD aj v 3D ide o vážny skok vpred a pre mňa osobne ide o ponaučenie, že nemám súdiť knihu podľa obalu. Zo všetkého čo bolo vo filme možné zhliadnuť sa mi najviac páčil drak, pre filmárov nie je jednoduché vytvorenie draka presvedčili sme sa o tom už mnohokrát spomeniem iba pár chabých pokusov ako napríklad Dračie srdce či film podľa rovnomennej knižnej predlohy Eragon, kde draci pôsobili ako kone s krídlami a nie ako majestátne zvieratá z ktorých má vyžarovať rešpekt. Dračiemu princovi sa to podarilo a patrí mu teda odo mňa veľká vďaka a snáď si s toho generácie vezmú príklad. 74% ()

Lopezka1982 

všechny recenze uživatele

Nejhezčí pohádka letošních vánoc!!! Jak si čtu komentáře, tak vidím, že jsou to samí chlapi a vy prostě nejste cílová skupina :) já, ségra i mamka jsme byly z pohádky doslova uneseny, krásné natočené, pěkní herci a příběh přesně jako stvořený pro nás holky :))) byla dost dlouhá, ale celou dobu se tam něco dělo, nechyběly napínavé části příběhu, nebyl až tak předvídatelný a čeští filmaři by se od ruských mohli učit. Ráda si pohádku pustím znovu a nechám do života proudit pozitivní energii, kterou jsem z krásné pohádky cítila a mohli by natočit druhý díl :) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)
  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)

Reklama

Reklama