Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 5

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 5

Recenze (201)

castor 

všechny recenze uživatele

Příběh se odehrává v době nedlouho po útocích z 11. září, ale je to vlastně úplně jedno, protože klima ve společnosti příběhu nijak nepomáhá. Solidní námět, nakonec ale rutinní příběh, dost mizerné tempo vyprávění i nedostatečně působivé rozuzlení. Dva protiterorističtí agenti hlídají jednu losangeleskou mešitu, a když se u ní objeví tělo znásilněné a zavražděné dívky, jedou na místo. Jenže mezi odpadky najde agentka-matka svou dceru. Zhroutí se jí svět, tragédie obrátí naruby životy i jejích kolegů. Po letech má každý svá tajemství, svá traumata, jenže tvůrci s nimi zacházejí prachbídně. Chaotické poskakování z přítomnosti do minulosti příliš nevychází, zlomená matka Julia Roberts ani chladná kariéristka Nicole Kidman překvapivě nestrhnou. Potěší snad jen Chiwetel Ejiofor, ani on však nedokáže zacelit autorskou nemohoucnost. Způsob, jakým Kidman přiměla podezřelého k přiznání, byl přinejmenším úsměvný a mluví, myslím, za vše. Nepříjemně tuctová a hodně unavená detektivka!! ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nesnášim filmy,kdy od začátku filmu znáte pachatele.Většinou pak přijde nějaký překvápko,a pokud je dost překvapivý,a šokující,tak to alespoň částečně zlepší můj pocit z filmu.Herecky poměrně dobrý,zejména Ejiofor hraje výborně,jenom mě serou ty tvůrci s neustále vraženou nohou na brzdě.Množství pomalejch scén v tomhle filmu je až neuvěřitelně vysoký.Naopak akce nikde,ani maličkej náznak.Jenom taková jednohubka,a do popisku bych spíš než thriller napsal drama.Bavilo,ale jít pod voknem Blake Lively,už stojim na parapetu.50%. ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak, jako se neskutečně plouží vyšetřování, tak i "jede" film. Ale konec mě když se nad tím zamyslím, celkem rozsekal. Jo a ještě dík, chlapi všimněte si, jakej je rozdíl, když si ženská na ksicht namaluje obličej a nebo ne. Oběma je 49. Jinak systém je nastaven a už si sedá. Tedy díky kouzelné formulce v zájmu bezpečnosti a v boji proti terorismu, budete všichni v prdeli a musíte ustoupit dalším nesmyslným byrokratickým nesmyslům. Jo boj s terorismem je výhodnej byznys. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dobře natočené krimi drama, které je možná trochu pomalejšího rázu, ale hodně rychle vtáhne. Julii Roberts, která bez make-upu vypadá jak naše uklízečka na úřadě, jsem tu skoro nepoznal a skoro těžko uvěřit, že zrovna ona byla před lety supreme leader pomalu všech hollywoodských romantických slaďáků. Finální odhalení je sice hodně neprůhledné, ale osobně jsem asi čekal ucelenější, logičtější a ne tak praštěné rozuzlení. Řada motivů ve finále vyšuměla úplně do prázdna. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Film, který vás v začátku slušně rozseká, v jeho průběhu dokonce řádně pobaví, abyste na jeho konci dostali palicí rovnou mezi oči, a pak měli o čem přemýšlet ještě následující den. Docela mě pobavil komentář mého velmi oblíbeného uživatele, Vančury, který psal o tom, že Julia Roberts by měla jít už do hereckého důchodu, neboť vypadá příšerně. Tomu jsem se musela jen smát, protože aby vypadala příšerně, byl přece záměr, a po tom, co její postava musela prožívat, se ani není čemu divit. Dost by mě zajímalo, jak by ten zástup mladých a talentovaných hereček ztvárňoval role ztrápených matek, tetiček a babiček. Dobře zvoleným protikladem jí byla Nicole Kidman, kterou tady upravili tak perfektně, že vedle ní jinak půvabná Julia ještě tím spíš vypadala jako nějaká bezdomovkyně. Naproti tomu i sama Nicole v některých rolích vypadá tak, že by to podle výše zmíněného uživatele asi také měla rovnou zabalit. Nesmíme však zapomínat, že to je přece pro roli. Stejně, jako by někdo řekl o Charlize Theron, když hrála ve Zrůdě, že by měla zhubnout, a opatřit si obočí, protože jí to už vůbec nesluší. Slušný počin, který rozhodně stojí za zhlédnutí, hlavně pro ty, kteří jsou až příliš humánní. Budou mít rozhodně o čem přemýšlet. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Film se kompletně celý natočil v Los Angeles, v Kalifornii. (herr_carter)

Reklama

Reklama