Reklama

Reklama

Epizody(6)

Zoo bez mříží a se šťastnými zvířecími obyvateli. Utopie nepoučitelného snílka, která se v roce 1930 změnila ve skutečnost... George Mottershead není příliš úspěšný muž. Bydlí v bytě nad obchodem svého otce Alberta s manželkou Lizzií a dvěma dcerami – dospívající Muriel a malou June. Po bojích první světové války, ve kterých zahynul jeho bratr, trpí George posttraumatickou stresovou poruchou. Válečná zkušenost ho naučila soucítit s každým živým tvorem a jeho rodina jen bezmocně přihlíží, když se do malého domku nastěhují papoušek, opice a později dokonce velbloud, které George zachránil před smrtí hladem či surovým zacházením cirkusáků. Cestou na sraz válečných veteránů narazí George náhodou na nádherné, leč zpustlé venkovské sídlo – Oakfield House. Dům a rozsáhlé pozemky by byly pro rodinu a rozrůstající se zvířenu ideální. Jak to však zaonačit, když Mottersheadovi nemají ani libru?

Šestidílný britský seriál je inspirován skutečnými událostmi a osobou George Mottersheada, jehož plán postavit „zoo bez mříží" byl ve své době revoluční a obtížně prosaditelný. Chesterská zoo, založená roku 1931, stále existuje. Je považována za nejkrásnější zoo Velké Británie a v mezinárodních žebříčcích se pravidelně umisťuje mezi deseti nejlepšími zoologickými zahradami světa. (Česká televize)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (11)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Okolnosti vzniku chesterské zoo v nevýrazném zpracování. 1) Edukativní snímek pro celou rodinu o lásce ke zvířatům, zakládání zoologických zahrad a o tuposti maloměsta není špatný, ale nadšení ve mně nevzbudil. 2) Nepotěšil mě odbytý konec nedávající postavám ani divákovi žádné zadostiučinění. 3) Zaujal mě pěkný 19letý Tom Hardman (pošťák Archie). ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Kdyby si v Downton Abbey rozhodli otevřít Zoo nebo vnést do děje nějakou strukturu, vypadalo by to takhle. Strašně mě potěšilo, že na toto téma vznikl seriál, jelikož od oné "první Zoo bez mříží" nebydlím daleko. O to víc mě fascinuje příběh válečného veterána, který si domů z čisté dobroty srdce přivede opici, papouška a velblouda a rozhodne se převrátit život celé rodině naruby, aby mohl pomoct zvířatům a zároveň sobě překonat smutek z války. Nemám jedinou výtku. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Vlídný, přívětivý seriálek se spoustou zvířátek, s milými lidmi a přiměřenou dávkou napětí. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zpracováváte-li látku (hodně volně) na motivy skutečných událostí o nikterak majetné rodině začínající od píky, která z ničeho a bez zkušeností buduje v meziválečném období na venkově první ZOO bez mříží, tak hrozí asi tak 100+1 aspekt, který to může poslat vstříc prvoplánově sluníčkové přeslazené limonádovosti schovávající se za lošťomiloušká žvižátka (ostatně pro příklad není třeba chodit nijak daleko). Nebyla by to ovšem BBC, kdyby si s těmito úskalími neporadila a nedala tak vzniknout trochu naivní melodramatické rodinné pohádce, ale takové u které to označení není pejorativní, ale naopak veskrze pochvalné. Je to totiž v jádru sympaticky nekonfliktní seriál pro celou rodinu starého střihu v moderním (i když dobovém) výpravném hávu, tak jak to na současném seriálovém poli umějí jedině Britové. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Osobně bych je za sousedy mít asi nemusela, přece jen, chlap neměl zábrany a ruku na srdce, maloval si to jako Hurvínek válku, ale jeho nápad a zápal pro věc byl tak nakažlivý a inspirativní, že mu člověk fandil jak drak. Když jde o lásku ke zvířatům a takto mile vykreslený příběh vizionářského blázna, který má sen a maká na něm, navíc je to natočeno pro celou rodinu, v duchu anglických Panství Downton, ztrácím zábrany a radostně chválím. Pohodovka se skvělým Lee Inglebym v hlavní roli. Prostě tučňáci a vymalováno. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama