Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co s životem na ostrově, kterému hrozí záchrana? Johanka (Tereza Voříšková) je majitelkou kavárny s názvem Laputa, která - jako stejnojmenný létající ostrov z knihy Gulliverovy cesty - je jejím ostrovem. Bude jí stačit k pocitu úplnosti a štěstí? Johanka zkoumá, co si počít v bezbřehém prostoru dospělého života, na jehož začátku se ocitla. Rodina jí příliš nepomáhá, kavárenští hosté přicházejí každý s nějakou svou potřebou a nějakým svým sobectvím - jejich postavy mají být obrazem generace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (121)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ty ses prej voženil. No. To mě mrzí. Mě taky. Řekněme si na rovinu, že jediné co by diváka mohlo zajímat, kamera skryla. Zoufalé plácání o ničem, a nikoliv výpověď o čemkoliv (což by asi tvůrci bývali rádi). Většina herců neznámých, to je jediné plus. Hudba příšerná, jak když padají flašky na točitym schodišti. Tohle by se nemělo točit, neměly by se na to dávat peníze a nemělo by se to promítat ani vysílat. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Včera v noci jsem si zapnul film, který mě musel chytnout do pěti minut, jinak bych usnul. A ačkoli jsem si nepustil žádný akční thriller, vydržel jsem a tohle nenápadné dílko si vychutnal. Taky jsem v životě chtěl mít někdy takovou kavárnu-ostrova, jako si pořídila Johanka, za jejíž ztvárnění si Terezka minimálně nominaci na Lva zasloužila, bohužel v témže roce se na plátna kin vrátila Alena Mihulová. Mužské osazenstvo se také předvedlo, Stach je výborný vždy, ale například Orozovičův výkon se mi poprvé líbil. Celkově moc pěkný, komorní film bez překotného děje, ale s několika hezkými myšlenkami a sympatickým melancholickým nádechem. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavá současná generační výpověď. Mladá holka vržená do velkého světa se svými představami a ideály, konfrontována všednodenní realitou... Je to příběh o hledání tušeného ideálu a určité ztracenosti sebe sama. Hlavní roli si střihla Terka Voříšková a kdo mně zná, ví, že mně stačí se na ní jen dívat :-). Tady ale myslím předvedla, že zvládne i velká sousta, protože film prakticky stojí na ní a myslím, že hrála setsakra dobře. Bohužel, nevím jestli to byl záměr, ale stejně tak jak Johanka tápe a sem tam bezradně naráží do stěn kolem sebe, stejně tak bezradně se chvilkami točil i sám děj. Bylo to prostě jen takové bytí, bez nějakého většího životního zvratu, jakási epizodka běžného života... Proč ne, ale včera jsem měl tak nějak náladu na víc emocí. Kopu tedy do sebe naráz tři karibské rumy. * * * ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Bez příběhu, od nikud nikam bloudím já v tom zasraném životě a hledám smysl blití v tom zaplyvaném pajzlu, kde jsem ošukala všechny a všichni ošukali mě. Dramaturgicky prázdné hovno, které není ani schopné se divákovi přilepit na podrážku. Když už je tu malinký záblesk dramatického okamžiku na nádraží v generačních názorech matka vs. dcera je to odbyté jednou větou a půlminutovým záběrem na projíždějící vlak.... Budu se opakovat a budu to tu omílat pokaždé, když se najde takovýhle český výplach. Český tvůrce nemá fantazii, nemá vizi, nemá představivost, nemá nápady a mnohdy vůbec nemá ani talent!!!! O to více si vážím té hrstky tvůrců, kteří mě vyvedou z omylu. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Laputa nemohla dopadnout dobře. Film ani kavárna. Podnikatelský plán značí, že je hlavní postava nesvéprávná. Neschopnost kasírovat hosty také není ideální vlastnost do pohostinství. Navíc se ještě motá mezi pěti chlapy a sama je pak uražená, když ji dotyčný zrovna nechce. Co bychom ale chtěli od scenáristky Ordinace. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (3)

  • Filmová kavárna vznikla ve městě Lysá nad Labem, kde se natáčely i externí záběry. (AnčaRambo)
  • Ve filmu vystupuje kapela Bouchací šrouby. (mojkl)

Reklama

Reklama