Reklama

Reklama

VOD (1)

Špičková agentka americké CIA Alice Racine (Noomi Rapace) je po nevydařené akci přeřazena do londýnské kanceláře. Po dlouhém čase ji kontaktují bývalí nadřízení, protože se dozvěděli o zvýšené aktivitě v prostředí radikálních militantních skupin. Alici se podaří lokalizovat hlavního podezřelého, ale během jeho výslechu přijde na to, že ji někdo podvedl a ven unikly přísně tajné informace. Najednou se ona sama ocitá v ohrožení a musí udělat vše proto, aby zabránila připravovanému útoku na Londýn. Závod s časem začíná... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Docela plot heavy blbost, kterou si pustíte leda tak ve všední den pozdě v noci, a to jen proto, že v té telce nic kloudného nedávají. Půlka zápletky nedává smysl, a ta druhá je tak předvídatelná, že je na ni škoda vymejšlet přirovnání. A když srazíte obě tyto hýždě dohromady, vytvaruje se vám jak šutr pevné překomplikované béčko, ve kterém všichni řeší nějaké protokoly, formule a fatvy a člověk s průměrnou inteligencí nemá šanci zorientovat se v tom, co je co a kdo po kom co z toho zrovna chce. Že je to ke konci blbější a blbější a od scény s rotvajlery někde z půlky filmu se nedočkáte pořádné akce nebo napětí, je už jenom třešnička na dortu. Aspoň že Malkovichovi za jeho jednodenní příspěvek, ve kterém předvedl ty svoje malkovichovské opičky, co je umí dělat i v polospánku, studio zaplatilo dovolenou v Praze. Ale co, po tom nejlínějším představení hlavní hrdinky, jaké si umíte představit (jo, hádáte správně, šéf Malkovich se v jedné scéně zeptá na její minulost a nějaký podřízený nám dobrou minutu čte z její složky) jsem to měl čekat. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Klasická kriminálka, která mě ničím neohromila, ale rozhodně ani nijak nezklamala. Noomi zde hraje sympatickou agentku, která se s ničím a nikým nes... Popravdě úplně nerozumím k čemu, krom obličeje na plakátu pro dámské publikum tu byla postava Orlanda. Tím nechci kritizovat, protože Legolas byl opět sympaťák a v akci mu to šlo. Jen důvod proč se objevil musel být jasný snad každému, stejně jako závěrečný (ne)zvrat. I když zním asi kriticky bylo se na co dívat. Postavy fajn, akce taky. Bohužel ale chybí nějaký moment na který bych si za rok dva vzpomněl. Slušný, lepší průměr a 69 procent. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poctivě neuvěřitelná špionařina s podtitulem Jason Bourne se žení. Agent v sukních, i když označovat takhle drsnou Noomii je docela odvážné, je samozřejmě totálně v prdeli a stojí úplně Proti všem. Důvěra  v jedny se obrací proti ní, stejně jako nedůvěra k těm druhým a když už neví kudy kam, podá jí ruku Legolas. No, neberte to. Jenže když platí to o důvěře.... V devadesátých letech či začátkem druhého milénia by to byla rutinně a dobře odvedená práce, dnes vlastně překvapivě příjemná záležitost, kde člověk až zamáčkne slzu nostalgického dojetí.  Pitomostí sice přibývá, ale pohledná akce vše jakžtakž vyvažuje, jen nad tím závěrem už nelze jen tak mávnout rukou. SPOILER: On/Off jako spouštěč pečlivě utajeného teroristického útoku s globálním přesahem, to opravdu nevymyslíš. Chtělo to přece minimálně tři jištění... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ze vraj oldschool film, lebo to nie je prehltene CGi, ma to R-kovy rating a pribeh tvori detektivne patranie bez vsadepritomnych hlasok, namiesto striedania CGI akcnych scen. No tak dobre, z tohto pohladu to je oldschool. V akcii nie je nudza o krv a drzi sa v mantineloch uveritelnosti, ale aj ked nie je neprehladna, tak sa v nej na môj v kus zbytocne zbesilo striha. Zapletka ma skvely rozbeh. Asi tak hodinu to pôsobi dostatocne napinavo a bavili ma aj pribudajuce zvraty, ale posledna polhodina uz je totalne prehnana a finale je doslova odflaknute. Jak po akcnej stranke, tak odhalenie motivacie zaporaka. Pritom jeho identitu som odhadol v momente ked ho zabili. :). Takze ziadne prekvapko sa u mna nekonalo. Malym plusom je, ze mi tentokrat pripadal znesitelna a skoro az sympaticka Noomi Rapace, ktoru som po What Happened to Monday skoro nadobro odpisal ako skaredu neherecku. Tentokrat sa nevyzlieka, takze sa to dalo prezit. Viacero dalsich znamych mien tu ma len epizodne vystupy a su len figurkami do poctu. Vysledkom je mierne nadpriemerny akcny thriller, ktoremu po skvelom rozbehu vo finale dôjdu napady a tak sa znizi k trapnemu rozuzleniu. Ale je to vraj oldschool, takze pokial vam uz nie je násť, tak si uzijete retro film. :)) P.S: zase to schytal jeden hafan. To nemam rad aj ked z rotvajlerov mam strach aj ja. 6/10. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Solidní popcornová špionážka, ve které skoro všechno dopadne tak, jak čekáte, ale zároveň se něco vyvine úplně jinak, což potěší. Noomi Rapace je výborná a bylo příjemné vidět od Michaela Apteda staromódně podané, nepřepísknuté a v rámci žánru uvěřitelné akční scény. Finále v Praze by mi udělalo větší radost, kdyby se o nás nemluvilo jako o východě. No co. Aspoň že u řeky máme skvělý štrúdl. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Orlando Bloom (Jack) nosí výrazné tetování na krku a hrudi. Na jeho levé hrudi je jasně viditelné číslo 77. Bloom se narodil 13. ledna 1977. (veronikajel)
  • Při vjezdu Lateefa el hajjama (Aymen Hamdouchi) do tunelu na skůtru je na začátku vidět dopravní značka omezující maximální výšku vozidla na 3,4m. Tato část filmu se odehrává v Londýně, ale ve Velké Británii se používá imperiální systém (oproti metrickému, který se používá ve zbytku Evropy), na značce by tedy správně měla být i míra ve stopách, konkrétně 11' - 1 9/10" (od roku 2015 se pro tyto značky používá duální značení, tj. rozměr jak v metrech, tak ve stopách). Tato scéna i následné zadržení Lateefa byla natáčena v pražském Letenském tunelu. (Chevees)
  • Střet Alice Racine (Noomi Rapace) a Davida Mercera (Michael Epp) byl natočen na tramvajové smyčce pod Strahovem nedaleko Malovanky (Praha 6). (Robbi)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama