Reklama

Reklama

VOD (1)

Špičková agentka americké CIA Alice Racine (Noomi Rapace) je po nevydařené akci přeřazena do londýnské kanceláře. Po dlouhém čase ji kontaktují bývalí nadřízení, protože se dozvěděli o zvýšené aktivitě v prostředí radikálních militantních skupin. Alici se podaří lokalizovat hlavního podezřelého, ale během jeho výslechu přijde na to, že ji někdo podvedl a ven unikly přísně tajné informace. Najednou se ona sama ocitá v ohrožení a musí udělat vše proto, aby zabránila připravovanému útoku na Londýn. Závod s časem začíná... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Malkovich je nesympatický kokot. Toni Collette je nesledovatelná zrůda, ze které se každému divákovi s dobrým vkusem udělá do chvilky nevolno. Orlando Bloom je fajn herec, když ovšem není obsazený do role kokota. Michael Douglas se ukáže asi na 8 minut. Ke všemu muslimové vypadají málo muslimsky, zato hodně americky. Příběh je ušitý hodně horkou jehlou. Divák je od prvních minut vrhnut do víru dění. Pokud člověk očekává cosi extra, tak má bohužel smůlu. Zápletka je absolutně neoriginální záležitostí. Na vrcholku všeho tak zůstává stát Naomi Rapace, na kterou se koukat dá. Dokonce ani s přihlédnutím na závěr filmu, který se odehrává v našem stověžatém městečku, není takřka co ocenit. Obrovské zklamání. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sověti v osmdesátých letech vytvořili útočný kmen. Variantu K. Každý džihádista ji chce pod stromeček." Aby bylo jasno, tak pro ochranu své země bych udělal cokoli. Třeba se odstěhoval. Nechci přece žít v zemi, kde něco hrozí. Agentka Alice taky ne, ale jde na to trošku od lesa. Nechá se několikrát oblafnout, ale poučená postupuje stále vpřed a já jsem jí fandil. Samozřejmě z bezpečí sedačky, protože na touhu po pravdě se umírá. Ne tolik jako na chřipku, ale umírá. A můj čas ještě nenadešel. Mám v plánu fandit ještě dalším filmovým agentům. Proto jim nepomůžu, ale tohle mě celkem bavilo, i když zdroj úniku informací byl příliš snadno odhadnutelný. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Stačil by lehce sofistikovanější scénář a mohl to být dokonalý ženský ekvivalent Jasona Bournea, ale i přes některé boty v podobě zbytečných twistů a podivných motivací jsem se bavil téměř dokonale. V první řadě je potřeba zmínit obsazení. Jestliže se dneska vedou spory o tom, která z hereček je nejideálnější pro roli akční hrdinky, tak já mám v tomhle případě jasno. Noomi Rapace navíc k tomu všemu ještě umí hrát. A když jí přihrávají taková jména jako Toni Colette, Douglas, jako vždy dokonalý Malkovich a překvapivě zábavný Bloom, tak není co řešit. No a pak je tu akce, která má koule, je přehledná, prostá digitálních nesmyslů a nebojí se nějaké té kapky krve navíc. To mi ke štěstí stačí. Praha v závěru je jen sladkou tečkou. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se agentka Alice Racine dočkala dalších filmů. 85% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Když máte chytře napsaný příběh, k tomu prvotřídní hereckou sestavu a atraktivní kulisy na 90 minut, to se hraje samo, pro diváka to ubíhá ve svižném tempu. Přidáte pořádnou dávku napětí, nějaký zvrat a špetku humoru, tak to nemůže dopadnout fiaskem. Noomi Rapace suverénní, John Malkovich zábavný a Orlando Bloom netypický. Mně se ten film líbil docela dost. Michael Apted se s námi rozloučil více než důstojně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POTŘEBUJEME VÁS PRO NALÉHAVÝ ÚKOL...“ /// Fór je v tom, že si říkáte… „hmm, thriller na současný téma, super…“ a vono to pak (takřka z hovňajze) vyletí ještě vo level vejš. O překvapení tady není nouze, má to fajnový vobsazení a našince potěší i česká stopa. Scénář je rozumnej, takže dělá ze hry na „kreténa“ zajímavou podívanou. Bohužel trochu ztrácí ve finále, který se snaží bejt (za každou cenu?) originální, ale kapičku mu to nevychází. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) U sousedů dochází ke zvýšený aktivitě radikálních militantních skupin. 2.) Viděl jsem muslima točit volantem škodovky. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Orlando Bloom (Jack) nosí výrazné tetování na krku a hrudi. Na jeho levé hrudi je jasně viditelné číslo 77. Bloom se narodil 13. ledna 1977. (veronikajel)
  • Štadión v londýnskom Wembley, kde sa tiež natáčalo, má celkovo 6 podlaží a výťahy na jeho vonkajšej strane ako boli zobrazené vo filme, sa tak v skutočnosti nenachádzajú. (MikaelSVK)
  • Scénář k filmu byl v roce 2008 součástí seznamu nejlepších nerealizovaných scénářů roku. (oje)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama