Reklama

Reklama

Deník puberťačky

  • USA The Diary of a Teenage Girl (více)
Trailer

Minnie Goetzeová je předčasně vyspělá dospívající dívka, která žije v sedmdesátých letech v San Franciscu. Poté, co svede přítele své bohémské matky, se snaží pochopit souvislost mezi sexem a láskou. Drama o dospívání nazvané Deník puberťačky se odehrává v roce 1976 v San Franciscu, v době, kdy hnutí hippies postupně mizí ze scény a na výsluní se dostává punk rock. Stejně jako většina puberťaček touží i Minnie Goetzeová (Bel Powleyová) po lásce, přijetí a nalezení smyslu života. Minnie se zaplete s přítelem své matky (Kristen Wiigová) - "nejkrásnějším mužem na světě" Monroem (Alexander Skarsgård) - a prožívá s ním poněkud komplikovaný milostný románek. Následuje pikantní, vtipný a provokativní výčet prvních sexuálních a uměleckých eskapád jedné nerozvážné dospívající dívky. (Cinemax)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Scény ve třídě se natáčely ve škole Lincoln Middle School v Alamedě v Kalifornii, a přestože měli filmaři povoleno ve škole natáčet, nechtěli překážet, a tak se všechny scény uvnitř natočily během jedné noci. Iluze dne byla vytvořena světly namířenými za okny třídy a filtry kamery. (hansel97)
  • Ve scéně, kdy Minnie (Bel Powley) jde do baru za svou matkou, se poté, co Minnie vyběhne ze dveří, kamera zaměří na brunetu kouřící cigaretu. Tou je Phoebe Gloeckner, spisovatelka stojící za předlouhou k tomuto filmu. (hansel97)
  • Film byl poprvé publiku představen na festivalu Sundance (leden 2015), podruhé poté na Berlinale (únor 2015). (glumka)

Reklama

Reklama