Reklama

Reklama

Deník puberťačky

  • USA The Diary of a Teenage Girl (více)
Trailer

Minnie Goetzeová je předčasně vyspělá dospívající dívka, která žije v sedmdesátých letech v San Franciscu. Poté, co svede přítele své bohémské matky, se snaží pochopit souvislost mezi sexem a láskou. Drama o dospívání nazvané Deník puberťačky se odehrává v roce 1976 v San Franciscu, v době, kdy hnutí hippies postupně mizí ze scény a na výsluní se dostává punk rock. Stejně jako většina puberťaček touží i Minnie Goetzeová (Bel Powleyová) po lásce, přijetí a nalezení smyslu života. Minnie se zaplete s přítelem své matky (Kristen Wiigová) - "nejkrásnějším mužem na světě" Monroem (Alexander Skarsgård) - a prožívá s ním poněkud komplikovaný milostný románek. Následuje pikantní, vtipný a provokativní výčet prvních sexuálních a uměleckých eskapád jedné nerozvážné dospívající dívky. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (48)

cmuchalprvni 

všechny recenze uživatele

Vyprávění této pubertální dívky nám umožňuje pohled ze dvou perspektiv. Je to o nalezení sebevědomí v oblasti sexuality a kontrole. Film je hlavně o překračování mezí, o zneužívání volnosti a svobody, které ji matka nezodpovědně propůjčuje. Sympatičnost Minnie od začátku ohromně opadává. Sledujeme, jak sebestředná a egoistická dokáže být, i když jí to nic kromě sexuálního ukájení nepřináší! Na filmu si cením nesentimentální upřímnosti, která v americké kinematografii dosti raritní, ovšem celkový dojem kazí konvenční elementy používané v rámci teenage žánru. Heller vykazuje snahu udržovat svěží tón, scény jsou krátké a výstižné, ale v případě bisexuálního vztahu s Tabathou je to zoufale nedotáhnuté do konce! Animované vsuvky více nerozvádějí charakter Minnie, ale potěší jen povrchně svojí roztomilostí. Přes negativa, které jsem doposud vyjmenoval, film je dobrý hlavně díky zapojení Bel Powley, jež se do adolescentky věrohodně vcítila. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že tohle je film, který se mi hodně zamlouval. Nejenom proto, že je to o sexu, ale i o tom, jak je problematický, pokud mu propadnete. A také díky tomu, že je to tak trochu o komiksu. Jednotliví herci byli naprosto skvěle vybráni, což musím ocenit v první řadě. Bel Powley opravdu může vypadat na těch 14, i když jí je 23. ()

Reklama

yatan 

všechny recenze uživatele

Komplexne a velmi sebavedomo rozobrata podstata zenskeho, ale nepriamo, aj muzskeho pohlavia cez prbeh teenegerky, ktora sa sa hlada v americkej post hippie spolocnosti 70tych rokov plnej drog a neviazaneho sexu v naoko-cool, ale wasted rodine. Tento druh zanru je nikdy nestarnuci a zaujimavo osviezujuce vidiet ho ocami zien. Uchylne a uprimne ciste zaroven. 8/10 ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

"Pokud jde o mě, tak vůbec nejsem hezká." Jo, tak to byla jedna z mála vět, která mě vzhledem k hlavní představitelce zaujala. Jinak mi to od začátku přišlo poněkud ... nechutný. Chlastá, šoustá, sem tam si šňupne něčeho ostřejšího, vypadá jako kráva, chová se jako kráva, ne, fakt mě to nechytlo ani minimálně. Jedna * za retro vizuál a hudební doprovod. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli je dobrý nápad, když si pěkná rozvedená ženská se slabším morálním kreditem nasadí do baráku pohledného přítele a má dceru v pubertě. To nemůže dopadnout dobře. Je jasný, že s dcerunkou mlátí hormony na všechny strany a chce přinejmenším mámu aspoň trumfnout. Stačí, aby ji matka jednou poslala na pivo s přítelem, protože se jí nechce a je vymalováno. Minnie převezme otěže s drtivou rychlostí a Monroe, už se veze na celé čáře. No myslím, že tohle není ojedinělej jev, děje se to i v realitě dost často. Zas jednou pěkně ukázané uvolněné 70 roky. Hadry, hudba, drogy, volná morálka. A hlavně ty pubertální myšlenkové pochody, jsou pěkně vyobrazeny. No že to těm chlapům stojí za ty nervy, když se to pak holce vymkne z ruk a začne jančit , nic moc. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Minnie (Bel Powley) jde do baru za svou matkou, se poté, co Minnie vyběhne ze dveří, kamera zaměří na brunetu kouřící cigaretu. Tou je Phoebe Gloeckner, spisovatelka stojící za předlouhou k tomuto filmu. (hansel97)
  • Film byl poprvé publiku představen na festivalu Sundance (leden 2015), podruhé poté na Berlinale (únor 2015). (glumka)

Reklama

Reklama