Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva muži, jedna žena a zločin... Francouzský film Mužská záležitost je soubojem dvou silných mužů, dvou životních principů a především hereckým koncertem dvou velkých hvězd francouzského filmu, ke kterým se diváci neustále s obdivem vracejí. Obávaný komisař Servolle (Claude Brasseur) se přátelí se slavným architektem Faquetem (Jean-Louis Trintignant). Servolle si váží svého přítele, se kterým sdílí vášeň pro cyklistiku. Právě pracuje na případu sériového vraha, jehož obětí, podle všech indicií, se stala i Faquetova žena. O to větší důvod vraha dopadnout. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně poskládaná záležitost, dva velcí herci, dva skvělí dabéři, neustálé vracení se na "závodní" okruh, vyšetřování, lehký náznak tradičního motivu "policejní komisař od případu odstupuje" ovšem změněného vztahem Servolla a Fagueta. Vůbec nevěřím tomu, že film vznikl až na začátku 80´s, že není starší. Borci na začátku naběhnou v kulichách, říkáte si, tehdy asi lepší výstroj neměli, ale v letních měsících už mají docela obstojné vybavení. Více takových filmů, u nichž si ještě nikdo nedovolil atmosféru pokazit zpraseným novým dabingem! Erotika v úvodních titulcích, které nejprve nemáte šanci pochopit. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Nicolas Ribowski natocil jeden z najlepsich francuzskych filmov. Akcia ziadna, tempo je prvu polku filmu neskutocne pomale a Trintignant a Claude Brasseur nie su sympataci, ale potom v druhej polke filmu sa tempo rozbehne a odzneju nadherne dialogy a k tomu plus doslova perfektna rezia. Dal by som 5 hviezd, ale prva polka si to proste nezasluzi. 86 % ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrá detektivka, v níž obchodník s realitami využije brutálních vražd tří žen, aby se stejným způsobem zbavil své manželky. Alibi mu má dát jeho účast na cyklistických závodech party nadšenců, mezi nimiž je i policejní inspektor, jehož si obchodník zaváže nabídkou výhodné půjčky na koupi nemovitosti. Mám tyhle staré francouzské herce rád. Jen ten konec mi neseděl. Obchodníkovi se vražda jednoznačně neprokázala a inspektor se mu pomstí tím, že mu při závodech způsobí vážnější poranění. Tomu jsem jaksi neporozuměl. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Slušná francúzska kriminálka s dobrou dramatickou zápletkou. Je či nie je dobrý priateľ komisára Servollu vrahom alebo nie. Neustále pochybnosti, hľadanie dôkazov pre a proti, tvoria výbornú psychologickú hru. Produkcia je dobrá a herci ako Claude Brasseur a Jean-Louis Trintignant nie sú žiadni amatéri. Po úvodných vraždách však už opadne napätie a snaha komisára usvedčiť Krepsa skĺzava až ku komédii. 70% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Výborně rozehraná kriminálka o vyšetřování případu sériového vraha, který má na svědomí tři ženy.. A ještě lépe mi sedlo psychologické drama o dvou mužích, komisaři a architektovi, jejichž přátelství utržilo velkou ránu.. Jean-Louis Trintignant se mi moc líbil, uvěřila jsem mu nešťastné manželství, uvěřila jsem, že ji nezabil, no a uvěřila bych mu i to, že je přítel..  Claude Brasseur se zhostil své role (ne)vyšetřujícího komisaře poněkud netypickým způsobem, ovšem získal si mě, svou upřímností, otevřeností, smyslem pro férovou hru i čestné jednání.. Jeho vnitřní zápas byl pro mě z celého snímku asi nejzajímavější a v závěru jsem se přistihla, že s ním hluboce soucítím.. Hodnotím za čtyři s pomyšlením na pět, pozoruhodný film.. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama