Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (CinemArt)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (647)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Trojka, teda nakonec. Mdlá, špinavá a ušmudlaná. Oproti jedničce trošku z hrušky dolů. Všechno je takové vypočítávější, ve výsledku však bohužel totálně průměrné. Uvidíme, jak se to, vzhledem k otevřenému konci vyvine. Jeden díl ještě možná přežiju. A kdyby ne, aspoň budou všichni vědět, jaký film viděl Dwejn naposledy. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Pokuď bych si měl, z těhle nových teen filmových sérii, vybrat jednu, která je fakt dobrá, tak to bude právě Laybyrint. Asi je to tím, že to v sobě kombinuje postapokalyptickou budoucnost se vším úskalím, mladou bojovou krev, která bojuje za sebe a za všechny, kteří to potřebují, nějakou tu lehkou romantiku, různorodou akci a opravdu dobré herce. Navíc mně tenhle film utvrdil, že O'Brien co by herec, se prostě nehodí na role, drsných nemilosrdných zabijáků viz American Assassin on na to nemá jednak postavu a za druhé, nehodí se na to ani povahově. Ale tyhle akční, dobrodružné filmy, ty se k němu hodí, v těhle filmech mně baví. On by se výborně hodil, na mladého Indiana Jones, nebo mladý Han Solo, tyhle typ rolí mu jde. Ale tenhle díl, byl zatím pro mně nejslabší, ano je sice fajn že se dostavili clickeři, ale až na útěk z města, působily spíš jen na efekt. Film je takovej roztahanej a ze začátku se i dost vlekl, ale pak jako dobrý, on tenhle je takové nutné zlo, je to výplň mezi tajemnou jedničkou a válečnou trojkou. No Vražednou léčbu se těším a snad to bude, takové jaké to prezentují trailery, toť jest válka proti C.H.A.O.S.U. . ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $61miliónovTržby USA $81,697,192Tržby Celosvetovo $312,325,103Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,799,205 Tržby za predaj DVD v USA $12,718,067 ║ za ten skromnejší rozpočet je tam v rámci výpravnosti a post-apo atmosféry na čo pozerať, aj keď výsadok s dvomi helikoptérami na väčšiu bandu vzbúrencov moc nadšenia a veľkoleposti nepriniesol, dejovo to už je horšie lebo tieto mládežnícke filmy(Hunger games, Insurgent a iné ešte menej nevydarené počiny) sú už na jedno kopyto a schematicky musíme sledovať stále podobne suché obdobné scény, dokonca mixnuté opäť z Matrixom, hlavne keď sú ľudia napichaný na hadičky ako pokusný králici a ešte keď sa k tomu na vrch dajú zombíci, tak to má už iné spektrum útrumu prekombinovania, priemer všedný /videl v kine: 60%/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší z dlhého radu filmov, ku ktorým je vhodné vedro pukancov, 2 litre coly a k tomu nejaké domáce vyžúvatko. Nenáročný pukanec, kvalitatívne porovnateľný s jednotkou, aj keď tu odpadá zábava v podobe psychológie skupiny a kryštalizácie charakterov. Tieto nedostatky sú ale našťastie vyrovnané väčšou akčnou porciou. Vizuálne je film síce pekne spracovaný (páčilo sa mi hlavne postapo prostredie), duševne je však vhodný akurát len tak na oddych a nenáročný očný relax. Alebo som už starý? V každom prípade trojky sa trocha začínam obávať, námet už ďalej nemá čo ponúknuť. 60/100 ()

juta 

všechny recenze uživatele

Koukám, že pokračování teen scifáren vesměs nedopadá dobře. Zajimavá myšlenka vyprchá s prvním dílem a ostatní díly se jen vezou na slávě a nic dalšího nepřinášejí. Podobně jako u pokračování Divergence je podle mě tohle jen zbytečné natahování. Jinak opět jde o kvalitní zpracování, jen tomu chybí pořádná zápletka a lepší děj. Jen samé utíkání prostě nestačí. :-) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Jorge (Giancarlo Esposito) používá ve filmu i v knižní předloze obecné oslovení „hermano" (španělsky: bratr). Stejný herec si zahrál také v seriálu Perníkový táta (od r. 2008) postavu Gustava Fringa, který vlastní síť rychlého občerstvení Los Pollos Hermanos, v překladu Kuřecí bratři. (pajik)
  • Vzhľad a správanie nakazených bolo inšpirované úspešnou videohrou „The Last of Us“. Rovnako ako niektoré dejové prvky, napríklad putovanie imúnnych, hľadanie Pravej ruky či lieku. (peter.kralik)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama