Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Koktejl vražd, brutalit, perverze, přesně zapadajících songů a drsného humoru tak jak to mám rád, nám jako svůj debut namixoval hudebník a milovník horrorů Rob Zombie. Klasická vyvražďovačka o rodině Fireflyových (vypůjčené jméno z filmu Duck Soup) ve stylu 70tých let, plná barevných filtrů a vtipných hlášek začíná geniální scénkou přepadení benzinové pumpy, která je zároveň i "Muzeem příšer a šílenců Kapitána Spauldinga" šíleného klauna s vytetovaným Johnem Waynem na předloktí, který krom benzínu nabízí i slavnou jízdu, jak jinak než smrti ... ( jako jednu z atrakcí tu předvádí i Alberta Rybu což pro mě bylo pohlazení na duši :) ) Pak se na scéně objeví čtveřice našich obětí, mládežníků, kteří projíždějí státem a píšou knihu o různých "freak" atrakcích, proto si Kapitánem nechájí ukázat cestu ke stromu, kde byla oběšena místní celebrita "Doktor Satan" chirurg samouk a stvořitel rasy superlidí, s nímž se v temném horrorovém závěru i setkáme, .....a kolotoč bizardností se může začít roztáčet ... :) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak toto byla slušná úchylárna. Spojení klasického hororového prvku (parta mladých, nespoutaných osob kontra ujetá famílie), inspirace hororovými klasikami (nejvíce jsem shledala podobu s Texaským masakrem), stupidity a jisté míry trapnosti. Toto vše je naloženo na komediálním pozadí, s typicky ujetým americkým hororovým humorem. Velmi působivá byla závěrečná scéna, ve které dívčí postava odhalila vskutku rozsáhlou kosterní výzdobu onoho domu. Spojení hororu a komedie často dopadá bídně, ale Dům tisíce mrtvol byl nezávazným a oddechovým zážitkem s dobrými, zapamatovatelnými scénami a fenomenální hlavní postavou. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zombie je úchyl o tom žádná, protože natočit něco takového již při své první režisérské zkušenosti je prostě neuvěřitelné. Film má rozhodně obrovské množství chyb a nelogičností, ale ty s radostí hodím za hlavu. Já jsem si totiž film mrtě užíval od začátku až dokonce. Zvrácené choutky rodiny Fireflyových, jsou rozkošně úchylné a všichni členové této rodinky jsou cool. Asi nejvíc mě však rajcovala prdelka Sheri Mooon. Tahle mrška se do této role hodila úplně skvostně a pro mne osobně byla jasným tahounem filmu. Režiséra musím pochválit i za luxusní flashbacky. Tenhle film si rozhodně zařadím mezi ty více oblíbené. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie nikdy nebol a nebude moja krvná hororová skupina (až na pár výnimiek). A okrem toho pri sledovaní tejto jeho prvotiny ma napadlo, že sa vlastne vo svojej ďalšej hororovej tvorbe nikam neposunul, vrátane tých vecí, ktoré sa mi od neho páčili. Jeho hororový motív je stále ten istý - len samí pošukovia, klauni a podivíni, ktorí akože robia hororové divadlo. No stále je to také "nasilu", smiešne snaživé, bez rozumu, bez atmosféry a bez napätia. Len hlava nehlava mäsiarčina, ktorá však ani z toho gore pohľadu moc nezaujme. Proste nezdieľam jeho hororové predstavy, už som si tým istý. A žiaden hold som si tu nevšimol, len strašnú otravu a nudu. Na hranici odpadu. 20/100 ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po naozaj vydarenom pokračovaní tohoto filmu „The Devils Reject“ som sa odhodlal pozrieť aj „House of 1000 Corpses“. Strašne som sa naň tešil a moje výsledné dojmy sú viac než rozporuplné. Sice úvod filmu je super – pripomenul mi rozbehnuté drsné scény ako od Tarantina, no ďalej akoby Rob Zombie skúšal čo vie, kamerové prestrihy v inom filte, napätie kolísa a tým pádom spád filmu je dosť brzdený. Keby som „House “ videl ako prvý asi ťažko by som sa odhodlal pozrieť jeho pokračovanie. Na druhej strane asi by som mu dal *****, lebo je iné, vyvážené, drsnejšie, plné zla a hlavne bez nejakých kladných postáv, pretože obete tam nemajú vôbec ale vôbec dlhú životnosť ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Poslední film Dennise Fimple. Již během natáčení trpěl zhoršující se srdeční chorobou a některé scény musel již natočit pouze vsedě. (Othello)
  • Uvnitř Spauldingovy benzinové stanice si na zdi za kasou můžeme všimnout reprodukce obrazů démonů, které byly nalezeny pod vrstvou nátěru v bývalém "opatství Thelema" v Cefalu, v Itálii. Originály těchto maleb má na svědomí známý britský okultista Aleister Crowley. "Opatství Thelema" byl jeho osobní chrám. (Othello)

Reklama

Reklama