foto

Jon Polito

  • nar. 29.12.1950
    Philadelphia, Pennsylvania, USA
  • zem. 1.9.2016 (65 let)
    Duarte, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jon Polito se narodil 29. Prosince roku 1950 ve Philadelphii italským přistěhovalcům. Do poloviny 80. let se věnoval divadlu (Brodway), kde získal několik ocenění. První větší filmová role přišla v roce 1985 ve filmu SMRT OBCHODNÍHO CESTUJÍCÍHO zde si zahrál po boku Dustina Hoffmana. Následovaly filmy OHEŇ S OHNĚM, HIGHLANDER.

V roce 1989 se mu do rukou dostal scénář pro roli italského bosse Johnnyho Caspara ve filmu Millerova křižovatka od bratří Coenů. Původně byla role psaná pro padesátníka (Jonovi bylo 38), ale nakonec ho obsadili. Tím začala dlouhodobá spolupráce Jona Polita s bratry Coeny. V roce 1990 si s chutí zahrál v již zmiňované MILLEROVĚ KŘIŽOVATCE, kde zahrál svůj životní výkon a tak se nastartovala jeho kariéra. O rok později si zahrál v dalším Coenovic filmu BARTON FINK. Následovaly filmy ZÁSKOK (1994), BIG LEBOWSKI (1998), MUŽ KTERÝ NEBYL (2001). Tím se stal společně se Stevem Buscemim nejobsazovanějším hercem bratří Coenů.

Jon Polito měří 175 cm a má velmi charakteristický hlas. Zahrál ve více než 100 filmech a 30 seriálech, většinou ve vedlejších rolích. Možná kůli jeho vizáži to byli mafiáni, policisté nebo detektivové. V poslední době jsme ho mohli vidět ve filmech NULA OD NULY POJDE (2006) a AMERICKÝ GANGSTER (2007).

Westwood

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Maestro
2014 Big Eyes
Locker 13
2013 Gangster Squad – Lovci mafie
2012 From The Head
2011 Atlasova vzpoura: 1. část
Batman Rok jedna
Son of Morning
2010 Burning Palms
DC Showcase: The Spectre
Grind, The
Laseuteu gatpadeo
Stiffs
Venus & Vegas
2009 Super Capers
Vražda v mé rodině (TV film)
2008 Kamenné monstrum (TV film)
Marconi Bros., The
Maturitní sex
2007 Americký gangster
Cougar Club
2006 (Ne)šťastně až na věky
Alibi
Cutting Room
Nula od Nuly pojde
Vlajky našich otců
Výprodej
2005 Honeymooners
Rodina podle plánu (TV film)
Short Order
Vzpomínáme (TV film)
2004 Mentalist, The (TV film)
Poslední výstřel
2003 Letuška 1. třídy
Life on Parole (TV film)
The Box
Zpívající detektiv
2002 29 Palms
Černá maska 2: Město masek
Ženy proti mužům (TV film)
2001 Agent z Panamy
Frank's Last Dance
Láska plná omylů
Mimic 2
Muž, který nebyl
2000 Bezpečný úkryt
Boys Life 3
Dobrodružství Rockyho a Bullwinkla
Flies On Cupid
Homicide: The Movie (TV film)
Nature Boy (TV film)
Neviditelný (TV film)
Válka hormonů
1999 Bytový komplex (TV film)
Karlův pohřeb
Myšák Stuart Little
Road Kill
Surgeon General's Warning
Tanec smrti
1998 Big Lebowski
Defenders: Choice of Evils, The (TV film)
Hudba ze sousedního pokoje
Tale of the Mummy
With Friends Like These...
1997 Corporate Ladder, The
Inside Out
Invaze (TV film)
Prachy ve hře (TV film)
1996 Just Your Luck
Neuvěřitelná cesta 2: Ztraceni v San Francisku
1995 Cizáci (TV film)
Psí život
Zmatkář
1994 Blankman
Girls in Prison (TV film)
The Shaggy Dog (TV film)
Vrána
Zmije (TV film)
Záskok
1993 Contenders, The
1992 Kožené bundy
Špindírovi v Americe
1991 Barton Fink
Rocketeer
1990 Millerova křižovatka
Nováček
1988 Homeboy
Memories of Manon (TV film)
Velitelkou v pekle (TV film)
1987 Critical Condition
1986 A Deadly Business (TV film)
Crime Story (TV film)
Dream Lover
Highlander
Oheň s ohněm
1985 Nebezpečné situace
Remo
Smrt obchodního cestujícího (TV film)
1984 C.H.U.D.
Good Sport, A (TV film)
Princess and the Call Girl, The
1983 Running Out (TV film)
1982 Clairvoyant, The

TV seriály

2016 Closer: Nové případy (TV seriál)
Vyhaslý (S05E05)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Kamufláž (S07E16)
Americký táta (TV seriál)
Roots (S13E01)
2015 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Kostlivci ve skříni (S07E03)
2014 Castle na zabití (TV seriál)
Zlatá sedmdesátá (S06E20)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Budete naši sousedi? (S06E05)
2012 Bunheads (TV seriál)
Mike a Molly (TV seriál)
Thanksgiving Is Canceled (S03E07)
2008 Mentalista (TV seriál)
Dva a půl chlapa (TV seriál)
Ucítil šunku a rozrušilo ho to (S06E10)
2007 Médium (TV seriál)
Better Off Dead (S03E09)
2006 Mistři hrůzy (TV seriál)
Haeckel's Tale (S01E12)
2005 Avatar: Legenda o Aangovi (TV seriál)
Buzz on Maggie, The (TV seriál)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Láska visí ve vzduchu (S01E14)
2004 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje potíže se ženami (S04E10)
2003 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Všechno nejlepší, mami (S03E18)
2002 Push, Nevada (TV seriál)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Doučování (S02E19)
2001 Chronicle, The (TV seriál)
1998 Milénium (TV seriál)
Omerta (S03E09)
1995 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Life Support (S01E15)
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Můj chlapec se vrátil (S03E22)
1993 Zločin v ulicích (TV seriál)
Dinosaurové (TV seriál)
Tóny bažin (S03E17)
1992 Hearts Are Wild (TV seriál)
1987 Ohara (TV seriál)
1986 Kriminální příběhy (TV seriál)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)
1981 Gangster Chronicles, The (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace