Reklama

Reklama

Prázdniny v Provence

  • Slovensko Prázdniny v Provence
Trailer

Obsahy(1)

Léto neskončilo, zábava trvá. Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek se po zimní komedii Padesátka vrací na plátna kin s letní atmosférou a s francouzskou vůní v komedii Prázdniny v Provence. Režisér Vladimír Michálek je obsadil do rolí tří kamarádů a členů hudební skupiny, kteří utečou před svojí manažerkou až do slunné Francie k tetě jednoho z nich. Trochu se poflakují, hodně si užívají a taky potkají krásnou a sympatickou dívku, která umí lámat srdce. Každý z velké trojky kámošů je jiný, společně pak vrství více či méně šílené situace. Zavilý hulič marihuany, hláškující filosof a nesmělý basák dělají všechno ve větším, než malém množství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Kluci se snažili, ale to je tak všechno. Z ukázek se může zdát, že půjde o čistou komedii, kde o vtipné hlášky nebude nouze. Všechno je ale jinak. Naprosto všechny vtipy byly využity do upoutávky. Zbytek filmu je špatně natočené zmatené drama, kterému chybí jakýkoliv smyslný děj. Postavy nemají jasné charaktery, jednou se chovají tak, potom zase onak. Film se v podstatě skládá ze spousty nikam nevedoucích scén, které jsou tam jen kvůli tomu, aby mohl padnout většinou hodně slabý vtípek, který zrovna scénáristy napadl. Vedlejší postavy jsou opět spíš zbytečné. Prostě se tam jen mihnou, aniž by nějak zamíchaly s dějem. Navíc je většina z nich dost hrozně zahraná. Tohle není ono. 1,5* ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

A zrovna u tohohle je sekce "zajímavosti" prázdná, ach jo. Utratilo se víc za honorář Šantal, za drogy pro Hádka, nebo za to, že někdo bude předstírat existenci scénáře? První půlku bych si s upřímnou absurdní láskou pustila podruhý poprvý, střízlivění, mělnění a ňahňání v druhý půlce už spíš ne. A to jen piju. Medvěd staví döm je to nejnádhernější, co Prachař lidstvu mohl dát. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nebyly zrovna dvakrát zábavné prázdniny....možná tak (nebo určitě) příjemná dovolená pro dotyčný filmový štáb, ale ty drahý diváku raději honem zanes uspořenou libru do nejbližší cestovky. Hned v první minutě to tam napálíme v podobě hlavního hrdiny hledajícího vhodné místo k vykonání velké potřeby...to aby bylo každému ze staru jasno oč tu poběží. A scénář jste nechali na letišti u odbavení? Potřebuju na velkou-zhulím se- ožeru se- zhulím se-potřebuju na velkou-udělám lachtana-zhulím se-potřebuju na velkou-ožeru se-zhulím se.....tak jsme se zasmáli "ha, ha, ha"! Z dobře sestříhané upoutávky se by dalo uvěřit, že jde o vtipnou letní odpočinkovou komedii, ale realita je trochu jiný Cabernet Sauvignon. Když nejvydařenějším počinem celého projektu je písnička z závěrečných titulcích, tak je hádám něco špatně.....že pane Michálek? ()

lupuscanis 

všechny recenze uživatele

Prázdniny v Provence jsou plnokrevný filmový zombie, který má v sobě víc života, než český divák, který je, jak přesně říká kamarád niethustra, největší slabinou českého filmu. Prázdniny jsou nekorektní film, ze kterýho se vytratil příběh. Což vás vytáčí. Dobře vám tak. Prázdniny chtěly být nechutné, chtěly znechutit. Fyzické vztahy ošetřit jako chtíč, tok tělesných šťáv bez citu. /A ne víc než naznačit jedno sblížení, nebo jeho (ne)možnost./ Chtěly sebrat slovům smysl. Vínu chuť. Hulení jeho high. Provenci jejího Cézanna. A sterilním výchovným komediím s příběhem a cool hláškami, neškodným zahulením a roštěnkami a romancemi (nebo aspoň hygienickým sexem) ukázat, kde všude se pokrytecky zastavují, aby nepohoršily, protože chtějí jen: vydělat. Prázdniny jsou film o hudební kapele, která nehraje, jen to za trest předstírá, prostituuje se na zahradní párty v kostýmech z některýho z minulých století - takže dělá zhruba to, co Krajčo a jeho kapela, kteří to dělají pro prachy.. Prázdniny se vysmívají potřebě morálky, kterou bychom rádi rozředili licoměrnost a s ní se bratřící konzum, které nám už dávno připadají normální, a s morálkou (nějak) slučitelný. Potřebě morálky, za kterou chceme taky zakrýt mizerný vkus. — V Prázdninách v Provence se nic neděje. A to je zatraceně dobře. Právě o to, co se úplně nahý uděje v onom nic, přece jde. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Pár obstojných vtipů, docela hezké prostředí a hezké holky. Jinak samozřejmě absolutně bez kostry, bez scénáře, bez nějaké snahy o něco. Film který se prostě natočil, herci si zablbli, co zrovna štáb napadlo se natočilo a jelo se zpátky do Česka. Naštěstí to docela rychle uteče, takže se člověk netrápí zas tak dlouho a ty relativně vtipné situace a vtipy jsou natažený akorát podél stopáže, aby člověk úplně nezdegeneroval. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • „Vždycky jsem chtěl být pořádně pokérovanej. A když už jsme měli hrát rockery na útěku, byla to ideální příležitost,“ vzpomíná herec Vojta Kotek na svůj nápad udělat si tetování, kvůli němuž musel být každý den na place o tři hodiny dřív než jeho parťáci Jakub PrachařKryštof Hádek. (SONY_)
  • „Je to taková road movie na jednom místě bez auta,“ uvedl producent filmu Vojtěch Frič. (SONY_)

Reklama

Reklama