Reklama

Reklama

Prázdniny v Provence

  • Slovensko Prázdniny v Provence
Trailer

Obsahy(1)

Léto neskončilo, zábava trvá. Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek se po zimní komedii Padesátka vrací na plátna kin s letní atmosférou a s francouzskou vůní v komedii Prázdniny v Provence. Režisér Vladimír Michálek je obsadil do rolí tří kamarádů a členů hudební skupiny, kteří utečou před svojí manažerkou až do slunné Francie k tetě jednoho z nich. Trochu se poflakují, hodně si užívají a taky potkají krásnou a sympatickou dívku, která umí lámat srdce. Každý z velké trojky kámošů je jiný, společně pak vrství více či méně šílené situace. Zavilý hulič marihuany, hláškující filosof a nesmělý basák dělají všechno ve větším, než malém množství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se snažil najít na filmu něco fajného a zajímavého, leč bohužel, kde nic není ani smrt nebere. Ještě bych tak chápal, kdyby se ta partička kolem filmu prostříhala k pár záběrům, které by pak dala na youtube, ale dělat z toho celovečerní film je marnost nad marnost... Takže jedinou hvězdičku dávám za kozičky paní Krausové. ()

ForGump odpad!

všechny recenze uživatele

Váhal jsem, stejně jako u Pohádkáře, jestli tomu vůbec dávat nějakou hvězdičku, tam jsem byl z dnešního pohledu rozumný a dal mu dvě, tady ale už končí veškerá legrace a nakonec se usvědčuji, že ani nebyl důvod váhat, protože jsem pocítil absolutní zmar. Totálně prázdná záležitost (takové horší Zahulíme, uvidíme) odehrávající se ve Francii, jak již název napovídá, u níž jsem neodhalil důvod, proč vznikla, ačkoliv konspirační teorie by byla - všichni byli zhulení lanýžem, stejně jako Kotkovo postava, který kdyby na to přišlo by si ubalil a vyhulil i použitý prezervativ, a dostali chuť na punk a anarchii. Vůbec všechny zdejší postavy se potácejí od jedné nelogické situace k druhé s naprostou bezstarostností pod vlivem ROSÉ či trávy. Pokud si člověk uvědomí, že režisérem je Vladimír Michálek, kameramanem Martin Štrba, a ta stejná jména jsou podepsána pod filmy jako Je třeba zabít Sekala, Babí léto nebo O rodičích a dětech, chce se skoro nevěřit. Každopádně výše zmínění pánové už mi začínají lézt na nervy se svou tvorbou posledních 5 let (mohou poděkovat HBO, že mohli natočit Mamon), a víceméně by se dalo říct, že právě Prázdniny v Provence svým obsahem shrnují onu poslední pětiletku. 10% ()

Reklama

novoten odpad!

všechny recenze uživatele

Tvůrčí zhroucení v přímém přenosu. Vážně by mě zajímalo, co by na tuhle podívanou říkal Michálek před takovými dvaceti lety, toho času tvůrce, který dokázal vyseknout tři zásadní filmy během pěti let. Je jedno, jestli jde o velký podvod na platícího diváka nebo o natáčení, kdy nevyšlo vůbec nic. Tak jako tak si výsledek zasloužil spálit a ne být hozen na plátno. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem okamžik, který by nebyl klišé. Marně. 1) Když z trojice hlavních protagonistů nejsportovnějším dojmem působí 34letý Kryštof Hádek, tak to znamená, že moc přitažlivých těl neuvidím. Což o to. 33letý Jakub Prachař i 28letý Vojtěch Kotek sexy byli, dokud nezačali tloustnout. 2) Tvůrci vsadili na krásné prostředí, oblíbené herce i lákavé téma, ale zapomněli napsat scénář. A tak 60letý režisér Vladimír Michálek rychle sehnal lidi a vždy jim určil: teď něco říkejte, je jedno, co to bude. A tak se i stalo. Možná to bylo jinak, ale silně pochybuji. Bude to čajda nebo kajďáček? 3) Film nabízí i poučení. Potřebuješ inspiraci? Opusť Pardubice a vyraž mezi Alpy a moře. V Provence se ti bude líbit. Běžně se tam mluví česky, matroš je všude a v nejhorším se najde i pár lanýžů. 4) Zasvěcený koment o okolnostech vzniku filmu: troufalka. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je tenhle film jasným béčkovým a možná i céčkovým počinem party mladých herců, kteří asi chtěli zahrát na jinou strunu a očividně na strunu mladší generace, což se moc nepovedlo, nemůžu upřít filmu jakousi originalitu a zábavnost. Kdo nemáte rád Kotka jako já, vadit vám tu asi moc nebude. Pokud nemusíte ani Prachaře, tak tady je celkem fajn...no a pokud máte rádi Hádka, jako já, pak tady je opět bezvadnej :-) Příběh? Příběh prostě berte s obrovskou rezervou. Připravte se na alkoholickou, zhulenou a praštěně nesmyslnou podívanou :-D ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Hraji frontmana kapely, který vidí věci, které ostatní lidé nevidí, a říká věci, kterým ostatní moc nerozumí. Všichni si o něm myslí, že je idiot. Ale na konci se ukáže, že co říkal, byla pravda. Když o tom tak přemýšlím, hraju asi trochu blbce,“ říká o své roli Jakub Prachař. (SONY_)
  • Hudba, která hraje na diskotéce, je píseň „Ještě se připlazíš“ od kapely J.A.R., pouze v instrumentální verzi. Píseň jako taková vyšla na desce „Eskalace dobra“ až téměř rok po premiéře filmu Prázdniny v Provence. (MTHRFCKR)
  • „Je to taková road movie na jednom místě bez auta,“ uvedl producent filmu Vojtěch Frič. (SONY_)

Reklama

Reklama