Reklama

Reklama

Temnota

Trailer 2

Obsahy(1)

V tom domě se něco skrývá. Něco temného z dávných dob, co zde nehnutě, tiše a vskrytu přebývá už čtyřicet let. Jen ve tmě se to může zhmotnit, jen tma to může uvést do pohybu. A do takového domu, na kterém leží strašné a ukrutné tajemství, se nastěhuje rodina s malým chlapcem a labilním otcem na pokraji nervového zhroucení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (225)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Iba ľakčky film nespravia. Jaume Balagueró je šikovný režisér a v technickéj stránke exeluje. Tie strihy, tiene a temné obrázky ... pekné, ale len to film nespraví a kupodivu ku koncu nefunguje ani to. Scénár je priemerný a pokus o nehollyoodsky koniec ma nechal úplne chladným. A naviac Anna Paquin (veľmi som si ju po X-Menoch obľubil), je hlavne spočiatku zúfalo nepresvedčivá. Zato Iain Glen je psychouš ako sa patrí. Sečteno a podtrženo: raz a dosť, film neurazí, ale nieje to žiadna pecka. 65%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Aj Balaguero nejako začínal, zviezol sa na módnej vlne šokujúcich trilerov a hororov po 6. zmysli a Tých druhých. Bohužial oproti špičke používa tie najotrepanejšie hororové klišé, ak prejde duch, tak ho sprevádza nepríjemný zvuk, rozklepaná kamera pri duchoch detí, atď. Scenár je príliš prekombinovaný vzhladom na vyznenie snímku, ktoré sa ale skutočne podarilo, vidno, že sa scenáristi skutočne nesrali. Temnota je ale napriek klišé natočená tak, aby sa dala nazvať obľúbeným sloganom amerických kritikov ako suspense. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Hodnocení 64% mě hlava nebere, film ve mě snad kromě jednoho záběru nevyvola napětí, strach ani pocit jakéhokoliv hlubšího rozpoložení. Scénář nebyl sice z nejhorších, ale režisérský počin ano! Role matky je na ranu! Navíc ten elegantní konec po kterém jsem si uvědomil, že to bylo stracených 88 minut života...Takové tvůrce bych šaloval! A filmy s takto "kreativním" koncem bych nepouštěl spatřit světlo světa! ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u Los Sin Nombres se to Balagueróvi po nadějném začátku rozpadlo pod rukama. Pocity strachu jsou zde navozovovány zcela profláklými způsoby, které jsou někdy téměř k smíchu (viz kreslící chlapec, chromý stařec, který kdysi... atd.). Spousta dějových zvratů je bohužel bez problému předvídatelná. A i když se člověk v průběhu sledování bojí, s blížícím se závěrem ten strach opadává. Prostě proto, že už je člověku jedno, jak to dopadne. Suma sumárum, dobrá zápletka, mnoho klišé a samoúčelností, špatně napsané, rutinně zrežírované a dobře zahrané. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se zdejší kritikou. Postavy jsou vykresleny fakt hrozně, scénář nic moc a hlavně hromada typických duchařských kýčů a mnohokrát viděných hororových postupů. Na druhé straně ale stojí zručný kameraman, který spolu s dobře zvolenou hudbou umí vytvořit skutečně hororovou atmosféru. Nicméně nebýt povedeného závěru, hodnotil bych pravděpodobně o hvězdičku hůř. Takhle může být Balagueró rád, že mu pošlu aspoň ty 3 hvězdičky. 50%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Miramax/Dimension kúpili americké distribučné práva na film za 4 milióny dolárov a nechali film na poličke 2 roky. V roku 2004 bol uvedený do kín až po veľkom prepracovaní (aby bol v súlade s vekovou hranicou od 13 rokov). (Arsenal83)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama