Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som príbeh s hlbším významom pretavený aj do emotívnej stránky, ale dostal som len pár psychologicko-filozofických úvah ako vystrihnutých z učebnice psychológie určenej pre účastníkov didaktického kurzu. Jediné výraznejšie pozitívum vidím v mladučkom R. Goslingovi, ktorému postavy rôznych podivínov a citovo neprístupných týpkov idú veľmi dobre a ako vidno, už od útleho veku. 60/100 ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jak těžce se musí žít s viděním světa Lelanda P. Fitzgeralda, chlapce, který si plně uvědomuje to, co ostatní potlačují - veškerý smutek života. V trudných myšlenkách nenachází jeho smysl a téměř nic od něj nečeká, ve svém osamění pozoruje okolí a mlčky posuzuje všechny bolesti, které si lidé navzájem způsobují, až dojde k rozhodnutí, vzít do svých rukou jeden nešťastný osud a v dobré víře učinit život několika dalších lidí ještě smutnějším... Neměl ho kdo naučit, že na všechny smutky světa je jeden univerzální lék, který musíme polknout každé nové ráno, abychom přežili, a tím je naděje. Snímek hodný hlubokého zamyšlení, vynikající Ryan Gosling. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Svoj svet už mali Garp aj Prot a hoci je ten Lelandov z nich najslabší, stále je to zaujímavý film, ktorý je v najlepších chvíľach poetický, väčšinou však skôr nudný. Vlastne ani neviem, príbeh KOHO nám je vlastne servírovaný; evidentne nie vyložene len ten toho z názvu. Ryan Gosling (konečne s vlasmi) je talentovaná mladá hollywoodska krv a svojho "vraha" podáva tak precítene a zadumane, až sme ochotní pozabudnúť na jeho hrozný zločin. A spomeniete si na obdobne uprostred cesty zastavený VZOREC PRE VRAŽDU. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Snímek produkovaný Kevinem Spaceym (prosadil si vedlejší roli slavného spisovatele a Lelandova otce) začíná zostra. Hybatelem celého příběhu je šokující událost kdesi v Kalifornii, kdy pro okolí bezproblémový a přemýšlivý chlapec dost nevybíravým způsobem zabije retardovaného bratra své přítelkyně. Nešlo však o to, jak to provedl (19x jej bodnul), ale proč!! Jakákoliv agresivita mu byla vždy na míle vzdálená, přesto se do soudu dočasně ocitá ve „vězení“ mladistvých delikventů. Jeho jednání začne vzápětí zajímat učitele Pearla; a nejen proto, že se stane stavebním kamenem jeho připraveného románu, ale záhy se promítne i do jeho vlastního života. Celé drama vypadá neuvěřitelně slibně, otevírá řadu palčivých, alarmujících otázek, ale brzy se zdá, že si začínající režisér i scénárista Matthew Ryan Hope předsevzal víc, než mohl utáhnout. Nabízený nevšední zážitek se bohužel nekoná. Mladík se slibnými vyhlídkami nakonec mohl říct mnohem víc a sic to celé vypadá velmi pěkně, postrádá to dramatický efekt i hlubší emocionální zážitek. Ve výsledku skřípající chladné drama přesto zahřeje znamenitými hereckými výkony – vedle potěšujících vedlejších rolí (Kevin Spacey, Jena Malone) snímek táhne nejzajímavější objev své generace, talentovaný Ryan Gosling (mimochodem loni nominován na Oscara a letos pro změnu na Zlatý glóbus) a chybující učitel ztvárněný Donem Cheadlem!! I díky nim nakonec volím vyšší hodnocení!! ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Času vzdorná psycho podívaná bez kazu. Všechno je tak prolnuté a do sebe zaklesnuté, citlivě vypodložené a bezchybně herecky ztvárněné, že to servíruje strhující okamžiky jeden za druhým. V člověku to rezonuje, u srdíčka bolí, smutek je tak obrovský a tíživý, že mi skrze plazmu ostře protnul duši a zatížil mysl. A já se tiše choulím, slzy se koulí po tvářích, bubliny u nosu, plný rezervoár moči k prasknutí a nemůžu od toho odejít. Dám to znovu, jen co se uklidním. Výživná huspenina. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme sa od svojho raného detstva postava syna (Lelanda) nikdy nestretla so svojím otcom (Albertom). Rovnako ani počas natáčania sa nikdy nestretli ich predstavitelia, Ryan Gosling a Kevin Spacey. (MikaelSVK)
  • Alternatívnym názvom filmu bolo aj označenie State of Mind. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama