Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Je pravda, ze som videl uz Svet podle Prota aj Garpa, ale tento United states of Leland Matta Ryana Hoge-a je podla mna najslabsi. Ryan Gosling je talent, ale tuna ide hlavne o kecy a taranie. Velmi tomu nepomahaju ani herci ako Cheadle /Hotel Rwanda z roku 2004/ a ani scenar. Presne kvoli takymto filmom mam obcas velky problem s US filmami. 30 % ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Tak to byl zas průser, velký propad oproti očekávání. Trošku z forenzní psychologie - existují vraždy z afektu (rozchod s dívkou-tady dvakrát) nebo plánované (nejhorší z pohledu práva), stejně je to s obětmi - viktimita je předpoklad člověka stát se potencionální obětí. No a to jsou ve zkratce odpovědi na otázku PROČ? Jinak k filmu tolik. Nuda na desátou, 108 min. prázdných keců jak naše státní kasa a Goslingovi jsem nevěřila jediné mrknutí oka. Můj favorit a tahač mnoha filmů Kevin si sotva štěkl, takže jediným zajímavým při troše snahy mohl být Don Cheadle, ale rejža promrhal veškerý potenciál... Nebo jsem se změnila JÁ?! ;-) ()

Reklama

Anchi 

všechny recenze uživatele

Nemůžu najít správná slova pro vyjádření pocitu, který právě cítím. Možná ani žádná nejsou potřeba, snad jen, že občas se cítím jako on. Spousta myšlenek mě hluboce zasáhla. // There're two ways u can see the world. Either see the sadness that's behind everything. Or u choose to keep it all out. Your heart can't break if u don't let the worrld touch it. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady filmov o problémoch americkej mládeže a jej kolísania na hranici zdravého rozumu. Bohužiaľ Lelandovská verzia ma príliš neoslovila, filozofické otázky filmu boli mnohokrát rozobraté a ak aj nie, rozoberá si ich každý sám inak. Nebolo to len poobedným útlmom, že som pri tejto psycho limonáde zaspávala. Ani jedna postava mi nebola vyložene sympatická a ani jedna vyslovene negatívna. Nemastný-neslaný odvar módnej vlny posledných rokov, ktorú asi naštartovala zatiaľ neprekonaná Americká krása. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ryan Gosling je zde naprostý "mlíčňák". Na hlavě má nesnesitelný sestřih, který jej činil neuvěřitelně šeredným. Cenu za moje největší antipatie by ovšem nezískal. Na plné čáře by ho převálcoval Don Cheadle, který mi byl vůbec tím nejvíce nesympatickým černochem, kterého jsem kdy viděl, a to mám černoušky rád. (S jedním jsem měl dokonce trojku.) U černouška můj odpor k postavám neskončil. Dá se říct, že mi bylo příjemné sledovat pouze Kevina Spaceyho, kterého mám rád. V jeho případě jsem ovšem úplně nepochopil význam jeho role a důvod účasti. Kdyby se jeho postava snímku neúčastnila, tak to divák prakticky ani nepostřehne. Opravdu dost dobře nechápu, proč zde zaujímá hned třetí místo. Hlavní zápletka snímku - odstranění retoše (chlapce disponujícího omezenými rozumovými schopnostmi) byla prokouknutelná od okamžiku, kdy jste se malinko seznámili se smýšlením hlavního hrdiny, tudíž jsem se díky své bystré mysli a geniálnímu úsudku, opět připravil o nějaké to překvápko. Mimochodem, moment kdy se hlavní hrdina rozhovořil o svém pohledu na svět, byl zároveň jediným momentem, který za něco stál. Naopak výtku bych si dovolil mít k milionu flashbacků. Dokonce i bystrému divákovi bude chvíli trvat, než si uvědomí, do jakého časového období je daná scéna zasazena. Bohužel opět svoje hodnocení nepoženu nikterak vysoko. Snímek mě absolutně nedokázal oslovit, pobavit, ba dokonce ani nijak zaujmout. Necítím se ani nijak filosoficky obohacen. Nesdílím převládající nadšení a nemám pocit, že by snímek hlásal cokoli převratného, zásadně hodnotné, ba dokonce ani nijak výrazně zajímavého. Viděno v rámci Společné výzvy s Lucinkou. Film nám vybrala uživatelka Asia_Power. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Ryan Gosling o svojom rozhodnutí nakrútiť film povedal: "Tak veľmi som chcel robiť na tomto filme, pretože som mal pocit, že Leland je taký iný. Práve tento druh postáv sa vo filmoch veľmi často nevyskytuje – postavy, ktoré sú emocionálne odpojené po celý film – takže je zložité sa do nich vcítiť.“  (Arsenal83)
  • Alternatívnym názvom filmu bolo aj označenie State of Mind. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama