Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Hild 

všechny recenze uživatele

Film, který je postaven především na spoustě filosofických úvah a dialozích a důležitou roli hraje otázka proč. Je skutečně věta: "Není to ničí vina" jedna z velkých lží lidstva? Skutečně má všechno nějaký důvod a každý čin, každé rozhodnutí jediného člověka musí mít svůj důsledek a ovlivnit tak všechno ostatní? Z každého dialogu, nebo monologu se film snaží vytáhnout velkou životní pravdu, on film vlastně nezobrazuje něco převratného a zásadního, všechno, co je zde řečeno, svým způsobem všichni někde uvnitř víme, ale nepřipouštíme si to, protože zároveň doufáme, že to tak není a podle toho si snažíme utvářet naši budoucnost. Kdyby každý nahlížel na svět jako právě Leland, tak by se rovnou mohly konat hromadné sebevraždy. Film je hodně depresivní, ale zároveň mu nechybí kapka naděje, protože život je krásný a je to dar a všechny ty životní pády za ten život stojí. Film mě hodně dostal, závěr mě dokázal emočně rozsekat. Celé je to podtržené skvělými hereckými výkony, Ryan Gosling zahrál svou postavu skvěle a velmi přesvědčivě, jemu ale já skočím na všechno, Kevin Spacey sice dostal málo prostoru, ale mu vlastně stačí jeho obrovské charisma, při každém filmu s ním jen žasnu. Skvělý filmový zážitek. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Je pravda, ze som videl uz Svet podle Prota aj Garpa, ale tento United states of Leland Matta Ryana Hoge-a je podla mna najslabsi. Ryan Gosling je talent, ale tuna ide hlavne o kecy a taranie. Velmi tomu nepomahaju ani herci ako Cheadle /Hotel Rwanda z roku 2004/ a ani scenar. Presne kvoli takymto filmom mam obcas velky problem s US filmami. 30 % ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek s dobře vybranými herci. Myšlenka filmu byla pro mě skutečně originální, nepamatuju si film s podobným námětem. Don Cheadle se mi zde opět líbil. Ryan Gosling, kterého jsem viděl prvně, mě hned přesvědčil, že si pořídím jeho další filmy :) Chris Klein mě opět nezklamal, stejně tak Kevin Spacey (o něm ale není třeba pochybovat). 75% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Nemohu tady u Života podle Lelanda mluvit o přílišném zklamání, spíše bych řekl, že to byla chyba mého výběru a rozhodně jsem čekal něco jiného. Už z důvodu, že si nečtu obsahy, aby nebyla nouze o překvapení. Nejlepší částí filmu jsou některé velmi melancholicky laděné flashbacky do minulosti okořeněné padnoucím hudebním podkresem. Ale celkově si myslím, že se tvůrci snažili o až příliš chytrý film a to se jim dle mého názoru ani trochu nepovedlo. Děj mi přijde naprosto nudný a prázdný, postavy umělé a dialogy taky na nic. Herecky jsem vcelku spokojen, Don Cheadle mi nevadí, v Goslingovi vidím velkou hvězdu budoucnosti, ale bohužel Kevina Spaceyho tam bylo žalostně málo. Naprosto tuctové drama bez jiskry. ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Nemůžu najít správná slova pro vyjádření pocitu, který právě cítím. Možná ani žádná nejsou potřeba, snad jen, že občas se cítím jako on. Spousta myšlenek mě hluboce zasáhla. // There're two ways u can see the world. Either see the sadness that's behind everything. Or u choose to keep it all out. Your heart can't break if u don't let the worrld touch it. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme sa od svojho raného detstva postava syna (Lelanda) nikdy nestretla so svojím otcom (Albertom). Rovnako ani počas natáčania sa nikdy nestretli ich predstavitelia, Ryan Gosling a Kevin Spacey. (MikaelSVK)
  • Ryan Gosling o svojom rozhodnutí nakrútiť film povedal: "Tak veľmi som chcel robiť na tomto filme, pretože som mal pocit, že Leland je taký iný. Práve tento druh postáv sa vo filmoch veľmi často nevyskytuje – postavy, ktoré sú emocionálne odpojené po celý film – takže je zložité sa do nich vcítiť.“  (Arsenal83)
  • Alternatívnym názvom filmu bolo aj označenie State of Mind. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama