Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pravdu-povediac som čakal omnoho viac, hlavne možno kvôli hereckému obsadniu. Film sa snaží riešiť nastolenú otázku bytia, lásky, no hlavne otázku vraždy s tými dvoma spojenú. Opisuje pocity vraha a snaží sa nájsť otázku "prečo?". Obsahuje veľa psychologických a úvahových rečičiek, ktoré však podľa mňa nedávali filmu vôbec správny spád. Niekedy ich bolo až príliš. Síce skončil film zaujímavo, to musím uznať, no chýbal mi tam viac priestor pre Spaceyho, ktorý ho tu dostával prekvapivo málo, lebo Cheadle a Gosling, no v nich som tú magickosť držania filmu nad vodou dnes nevidel. 60%. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Naivní a šablonovitá forma, obsah hrající si na něco, čím není. Přesto se mi to svým způsobem celkem líbilo. Vyskytuje se zde pár zajímavých myšlenek, problém je ale v tom, že se jim nedaří posouvat děj kupředu. Spousta věcí zůstává nedořečena, veškerá filozofie je omezena na povrchní lingvistické šťárání se ve všech možných interpretacích pravdy s malými tendencemi dostat se k jádru věci. Hlavní hrdina, jenž se sám nedokáže vyrovnat se svými city a sociálními rolemi, leč je natolik zužován pocity druhých, že "z lítosti" zabije člověka, bude ukazovat napříč lidskou rasou a klást oduševnělé otázky, které ovšem "stejně nic nezmění"..? Co že se to vlastně tento film snaží říct?! Že si potřebuji najít odpověď, abych ji mohl vzít a strčit do kartotéky? - Asi jo. This is exactly what I am doing. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Nemohu tady u Života podle Lelanda mluvit o přílišném zklamání, spíše bych řekl, že to byla chyba mého výběru a rozhodně jsem čekal něco jiného. Už z důvodu, že si nečtu obsahy, aby nebyla nouze o překvapení. Nejlepší částí filmu jsou některé velmi melancholicky laděné flashbacky do minulosti okořeněné padnoucím hudebním podkresem. Ale celkově si myslím, že se tvůrci snažili o až příliš chytrý film a to se jim dle mého názoru ani trochu nepovedlo. Děj mi přijde naprosto nudný a prázdný, postavy umělé a dialogy taky na nic. Herecky jsem vcelku spokojen, Don Cheadle mi nevadí, v Goslingovi vidím velkou hvězdu budoucnosti, ale bohužel Kevina Spaceyho tam bylo žalostně málo. Naprosto tuctové drama bez jiskry. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Svoj svet už mali Garp aj Prot a hoci je ten Lelandov z nich najslabší, stále je to zaujímavý film, ktorý je v najlepších chvíľach poetický, väčšinou však skôr nudný. Vlastne ani neviem, príbeh KOHO nám je vlastne servírovaný; evidentne nie vyložene len ten toho z názvu. Ryan Gosling (konečne s vlasmi) je talentovaná mladá hollywoodska krv a svojho "vraha" podáva tak precítene a zadumane, až sme ochotní pozabudnúť na jeho hrozný zločin. A spomeniete si na obdobne uprostred cesty zastavený VZOREC PRE VRAŽDU. ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Nemůžu najít správná slova pro vyjádření pocitu, který právě cítím. Možná ani žádná nejsou potřeba, snad jen, že občas se cítím jako on. Spousta myšlenek mě hluboce zasáhla. // There're two ways u can see the world. Either see the sadness that's behind everything. Or u choose to keep it all out. Your heart can't break if u don't let the worrld touch it. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme sa od svojho raného detstva postava syna (Lelanda) nikdy nestretla so svojím otcom (Albertom). Rovnako ani počas natáčania sa nikdy nestretli ich predstavitelia, Ryan Gosling a Kevin Spacey. (MikaelSVK)
  • Ryan Gosling o svojom rozhodnutí nakrútiť film povedal: "Tak veľmi som chcel robiť na tomto filme, pretože som mal pocit, že Leland je taký iný. Práve tento druh postáv sa vo filmoch veľmi často nevyskytuje – postavy, ktoré sú emocionálne odpojené po celý film – takže je zložité sa do nich vcítiť.“  (Arsenal83)
  • Alternatívnym názvom filmu bolo aj označenie State of Mind. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama