Reklama

Reklama

Stíny Manhattanu

  • USA Manhattan Night (více)
Trailer 1

Bulvár neřesti, bulvár zločinu. Oscarový Adrien Brody na stopě záhadné vraždy jako lovec senzací... Film natočený na motivy knihy "Manhattan Nocturne" od Colina Harrisona uvádí pohnutý příběh sloupkaře bulvárních novin. Porter Wren (Adrien Brody) prodává vraždy a tragédie, a cokoli, co se vydává za pravdu. Doma je oddaným manželem Lise (Jennifer Bealsová) a otcem dvou malých dětí. Alespoň do doby, než Portera vyhledá na koktejlovém večírku svůdná cizinka Caroline Crowleyová (Yvonne Strahovskiová), kde ho rovnou požádá o pomoc. Záhadná Caroline ukáže Porterovi policejní zprávu a fotografie zločinu, na nichž je zachycen její mrtvý manžel Simon Crowley (Campbell Scott), slavný kontroverzní filmař. Jeho tělo, nalezené nevysvětlitelným způsobem v troskách domu, nechává detektivy už měsíce bezradné. Porterova touha po pravdě, a po nádherné Caroline, novináře nutí, aby zahájil vlastní vyšetřování. V moderní verzi klasického filmu noir sledujeme Portera, jak je vtažen do velmi ošklivého případu sexuální posedlosti a vydírání, který ohrožuje jeho práci, jeho manželství, a nakonec, i jeho vlastní život. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (66)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Noirová atmosféra, motivy ze staré detektivní školy a navrch výborné obsazení na čele s Adrienem Brodym a nádhernou Yvonne Strahovski, kterým to úžasně klapalo. Líbil se mi i příběh obsahující dvojí tajemství, který debutující režisér dokázal odvyprávět volným a hlavně nekolísajícím tempem, které dokázalo držet pozornost. Bavil jsem se na výbornou, dokud nepřišel konec a historka s koněm. To mi přišlo neskutečně laciné a navíc mi to nezapadalo do celkového kontextu. Jakoby to bylo z jiného filmu, ačkoliv v knize to mohlo působit jinak. Každopádně mi to celkový dojem ne sice úplně, ale přeci jen dost pošramotilo. I tak se ale jedná o výbornou prvotinu a DeCubellise se určitě vyplatí do budoucna sledovat. 70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příběh filmu "Manhattan Noctrune" se inspiruje v klasickém žánru noir, ale je podán moderně, přitom ale využívá prvky jako detektiv, femme fatale a dokonce i voice-over. A funguje to, protože v hlavní roli jsou tu skvělý Adrien Brody a krásná Yvonne Strahovski. Chemie funguje, příběh je zamotaný, a i když si film za nějakou chvíli nebudu pamatovat, na to jedno zhlédnutí mi přišel fajn. ()

Reklama

husokachna 

všechny recenze uživatele

Celej film to vnadí a vnadí na něco víc, aby to pak nesplnilo očekávání. Adrienův noir komentář působí neohrabaně a v noir stilizaci to nejde podle mě dost daleko. Yvonne "Sparta" Strahovski je úžasná (rozuměj milovatelná) a celý to vytahovala na průměr. Nepustilo mě to spát, takže to plní účel, ale ten konec to dost sráží a srazil i mé hodnocení. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tak sa zvláštne ten film plynie. Je pekne napísaný, ale nemyslím, že niekoho dokáže zmiasť a poentu s nástrelom záveru odhadne každý už niekde pred polkou. Obsadenie fajn, Brody podržal aj väčšie sračky. Neni to nič, čo by mi ustrelilo dekel, ale ani nič, čo by som dopozeral so znechutením a povinnosti. Takže fajn detektívka s trochu noir atmoškou, oddychovka. 3 z 5 ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"I'm an endangered species. I used to think my stories could make a difference. Now I just hope they are enough to feed my family. These days, eight million kids have iPhones and post their videos on YouTube like they're actually reporting and commenting on something. Eh. My wife says I sound old." ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak i jeho natáčanie prebiehalo v americkom New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama