Reklama

Reklama

Tygr sedmi moří

  • Francie Surcouf, le tigre des sept mers (více)

Obsahy(1)

Korzárský poručík Robert Surcouf přijíždí do přístavu St. Malo za svou dívkou Marií, dcerou loďaře Blaise. Otec by ji však raději provdal za vysokého důstojníka Chamblaise, který mu jménem ministerstva získává velké státní zakázky. V Chamblaisovi má Surcouf nepřítele na život a na smrt. Když Blaise odmítne jeho žádost o ruku Marie, přijme Surcouf nebezpečnou nabídku od guvernéra: má se pokusit prorazit anglickou blokádu ostrova Mauritius. Doufá, že tak získá slávu, peníze a ruku své lásky. (Karlos80)

(více)

Recenze (22)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento dobrodružný historický film o slavném korzáru Surcoufovi, kterého ztělesnil fešný Gérard Barray, jemuž to mimochodem v kapitánské uniformě děsně seklo, je nostalgickou vzpomínkou na mládí. Snímek plný majestátních korábů, dělových přestřelek, rytířských soubojů i pěstních potyček, plnil před padesáti lety celou sezónu letní kina. Samozřejmě že nechyběly krásné dámy, i když byly v menšině, příjemná hudba a nákladná výprava. Ráda na šedesátá léta, kdy se takové filmy točily, vzpomínám. Snad se tento snímek v záplavě dnešních akčních trháků neztratí. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Spomienky, spomienky, spomienky. Nedokážem odsudzovať dobrodružný film o korzároch, aj keď bol nakrútený pred viac ako polstoročím a filmy tohto typu ma nikdy príliš nebavili. Napriek tomu som mu dal priemerné hodnotenie, pretože pri pohľade na súčasnú produkciu by sa na tri hviezdičky dostali možno iba oscarové filmy. ()

Reklama

reich 

všechny recenze uživatele

Tygr sedmi moří je film o historické postavě korzára Roberta Surcoufa v podání brilantního Gérarda Barraye, který se mimo kromě proražení blokády na Mauriciu musí pokusit získat svou milou Marií v podání krásné Antonelly Lualdi. Tygr sedmi moří je jeden z mnoha dalších filmů ať už o korzárech nebo pirátech, které vznikaly od 60. let minulého století. Ano místy jsou tyto filmy někdy naivní, ale na svou dobu jsou mnohdy nepřekonatelné, obzvlášť díky hercům, kostýmům a výpravě. Navíc tento snímek má pokračování v podobě Piráta sedmi moří. Na csfd naprosto podhodnoceno, za mě 80% ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Asi největší pozornost zde byla věnována kostýmům Géralda Barrayho. Pár krátkých slušných bitek a šermovaček nezastře, že většina filmu je prostě vata. Jednu třetinu času zabírá Surcoufův postelový zálet, aniž by to mělo pro děj nějaký význam. Škoda, Robert Surcouf by si nějaký pořádný historický film zasloužil. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Historická postava korzára Roberta Surcoufa z konce 18. století v podání Gérarda Barraye. Typický dobrodružný (pirátský) film 60. let, stejně místy naivní jako většina jiných. Vhodné pro mládež a navíc tu funguje nostalgie. Jenom tu Margaretu mohla hrát hezčí herečka než Antonella Lualdi. Film má volné pokračování Surcoufův návrat (1967): http://www.csfd.cz/film/39546-grande-colpo-di-surcouf-il/ ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama