Reklama

Reklama

Černé vlasy, ohnivý pohled a odvaha v srdci. Tygr sedmi moří znovu vítězí na souši i na moři. Napoleon I. měl kolem sebe mnoho mužů, kteří vynikali odvahou a nelekali se ani smrti, když plnili jeho příkazy. Jedním z jeho nejstatečnějších bojovníků byl korzár Surcouf. S hrstkou ke všemu odhodlaných pomocníků převzal Surcouf od Napoleona téměř nesplnitelný úkol. Má vniknout na ostrov Mahé a zničit zde dokumenty, které se za žádnou cenu nesmí dostat do rukou Angličanů. Pro Surcoufa není nic nesplnitelné... (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Slizký frantík - bukanýr, eh, pardon, korzár - se vrací a znovu páchá dobrodružné skutky na palubě své lodi i na souši. A i když je to zase moc fajn guity plesure, tak je znovu vidět, jaká je to hrozná blbost (o=´ ovšem v něčem lepší, než-li první část (Tygr sedmi moří) a to přestože, že hlavní postava Surcouf je hrozný hajzl, který se dopouští nečestností jako na běžícím pásu a pak obviňuje hlavního anglánského padoucha z nekalostí, což je zábavný kontrast. Tohle má cenu vidět, pokud má člověk slabost pro dobrodružné filmy s koráby, šermem a šarmantníma opičkama. Ta opička tu ale není. Kurník šopa. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Skvělý Láďa Mrkvička, výborný začátek s přepadením britského křižníku, ale pak tak taškařice v tajných chodbách a ve vězení a la Vašek Neckář s Helenkou, to už tolik šťávy nemělo. Přesto film z dobrodružných, na které se dá i po letech kouknout. První díl jsem neviděl, škoda, že v kinech ve své době nebyl taky dabován. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Své cti nemohu nabýt, dokud Surcouf nezemře." Tak to je problém, protože Surcouf umí klamat slovy, vlajkami i milenkami, takže není snadné ho jen tak pověsit. Já mám pro podobná dobrodružství slabost, ale v tomto případě se Surcouf neustále usmívá stylem, že se vlastně nemůže nic stát a že počet padlých komparzistů není důležitý, což nejsou pro napětí ty nejlepší faktory. Nicméně jako zábavná šermířská jednohubka to celkem funguje. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Robert Surcouf, duchaplný gentleman, geniální taktik, vynikající námořník a ďábelský svůdce. Král mezi muži. Kdyby žil v dnešní době, dostal by do kolen i feministickou genderfluidní položenu (prý to fakt existuje). Mám rád podobné filmy. Čím je prostředí exotičtější a postavy nepravděpodobnější, tím lépe. Tygr sedmi moří a Pirát sedmi moří se ještě drželi zkrátka. Vychází z historických událostí, jen drobně přibarvených a rozšířených. Surcouf opravdu existoval, svými schopnostmi přiváděl anglické námořnictvo k šílenství, ještě za svého života se stal se legendou a skutečně pronesl onen brilantní výrok, kterým sestřel svého britského protivníka. Takový fešák jako Gérard Barray to ovšem nebyl. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama