Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (829)

castor 

všechny recenze uživatele

Gavin O’Connor mě ještě nikdy úplně nezasáhl. Rodinná dramata řešil i v Hrdosti a slávě nebo mnohými opěvovaném Warriorovi. Také tady mísí v docela komplikovaném balení žánry a poměrně se mu to daří. Nenápadný účetní žije sám, je odměřený k lidem, emocionálně strohý. Je autista. Otrokem svých poruch. Ale ve své jiné poloze je také nezávislý účetní pro velké ilegální ryby, díky čemuž má doma originály děl proslulých malířů a zlaté cihličky. Do života mu ale vstoupí jiná účetní v podání znovu roztomilé Anny Kendrick, které půjde o krk, protože přišla na to, na co on (ač on za pouhou jednu noc). Řada flashbacků (drsná armádní výchova), řada odboček. Ambice docela velké, ale O’Connor (troufám si tvrdit) nestíhá. Tempo vyprávění je rozvleklejší, měl by volit kratší stopáže, odtažitosti je na mě až příliš. Koženého Bena Afflecka budu mít vždycky rád, a protože má jeho postava ráda řád a pořádek, jeho protivníci to vždycky efektně koupí. Nakonec poměrně kompaktní kus. 75% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

A já mu toho autistu uvěřil! Pán, co je i přes výdělky v řádu bambilionů údajně zarytý levičák kterého naprosto rozhodilo když zjistil, že jeden z jeho šikovnějších předků vlastnil lidské bytosti v ebenovém provedení, koukal vždycky jako debílek. Konečně to zapadlo na správné místo. Příběh je s logikou trošičku ve sváru, ale akce vás to nenechá moc rozpitvávat. Takový Rain Man na steroidech a s bratrem, co má ušlechtilé povolání. Mrkající smajlík, mávající ručičkou. Levou. Zdravím holky z mimibazárku. Ten trik s kečupem na prkýnku zabral, starej dal pokoj. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zdejší nadšení nemůžu sdílet. Ona totiž v jednoduchosti je krása, nemusí být všechno komplikované jako žena nebo daňové přiznání. Nebojím se přiznat, že z kina jsem si odtáhl jeden velký a těžký otazník. Dalších zhruba šedesát šlo za mnou naštěstí samo... Asi ještě nikdy jsem na plátně neviděl film, ve kterém by se tak moc tloukla zmatená překombinovanost na jedné straně s až pitomě okatou průhledností na straně druhé. Teď jen doufám, že se mě nějaký kamarád dobračisko nezeptá, o čem to vlastně bylo, protože zatím jsem si vymyslel akorát "o účetnictví nové doby." No a k tématu Ben Affleck - když se někdo ve všech rolích tváří stejně, tak je jako dobrý herec, jo? ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som viackrát napísal, že rozdiel medzi tromi hviezdičkami a ich nižším počtom u mňa znamená iba to, že pri filmoch ocenených nižším počtom som sa rozčúlil až naštval. Teda nevypovedá to iba o kvalite. A Účtovník ma nerozčúlil, ani nenaštval a napriek tomu ho považujem za nekvalitný film. V priebehu veľmi krátkej doby ma prestali zaujímať Christianove nevšedné schopnosti v mnohých oblastiach, nepotreboval som sledovať vzťahy medzi postavami na obrazovke, ani počítať mŕtvoly, ktoré produkoval a odhadovať majetok v prívese. Zaujalo ma, ako sa filmy nakrútené v tomto storočí na seba podobajú, ak sa Hollywoodu vracia prívlastok "továreň na sny". Pretože väčšina filmov je o tom, ako sa v skrátenom režime stať superhrdinom. A aj keď to nie je mojim zvykom, musím napísal, že ma potešil komentár užívateľa maelcum. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Vůbec mne to nebavilo. Asi nejsem stále schopen akceptovat Bena Afflecka podobně třeba jako Marka Wahlberga jako herce (hraje?), barbínoidní Kendrick tomu taky nepomohla. Přitom "druhořadí" herci (Tambor, Simmons, Lithgow) super. Možná hrálo roli i to, že jsem byl vochrápanej, takže jsem se v ději moc neorientoval... 50% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (22)

  • Báseň, kterou Christian Wolff (Ben Affleck) často v kritických situacích přeříkává, je říkanka „Solomon Grundy“. Jedná se o lidovou poezii, popisující krátký lidský život se všemi jeho útrapami. (Yoshitsune)
  • Na začátku filmu kontroluje Christian Wolff (Ben Affleck) při schůzce s farmáři svůj karavan přes video. V levém dolním rohu je slovo „Jabberwocky“, což je název básně od Lewise Carrolla, do češtiny přeložené jako „Žvahlav“. (HADES)
  • V čase 00:36:54, kedy Christian (Ben Affleck) otvára termosku, odkladá hrnček. V ďalšom zábere je hrnček už vľavo. (ČSFD)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama