Reklama

Reklama

Westworld - Dveře

(série)
Trailer 1
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 10 h 35 min (Minutáž: 58–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, James Marsden, Talulah Riley, Katja Herbers, Ed Harris, Jonathan Tucker, Jeffrey Wright, Neil Jackson, Brian Ames (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (111)

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu tvůrce, že díky vysoce nastavené laťce nebylo jednoduché točit druhou řadu tak, aby si divák sedl na prdel. Už v první sérii jsme viděli nespočet prolínání časových úseků a byť z toho byl člověk kolikrát dost zmatený, v rámci jedné nebo další epizody pochopil, jak to bylo myšleno. Ve druhé sérii už je těch skoků bohužel moc a já mám na čele o jednu dlouhou vrásku více nad neustálým brumláním "hergot jaktože není mrtvý, jaktože poslouchá, jaktože jí to nezraní, jaktože.....". Asi dobře otevřené na 3.sérii, to je asi největší pozitivum prostřední série..............................moje hodnocení = 6 z 10. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé průměrné hodnocení se po deseti epizodách druhé sezóny vyšplhalo na čtyři hvězdičky, ale proti první sérii jsem zažil spíše zklamání. Akčních scén bylo opravdu dost, ale často vyzněly do ztracena, protože byly napsány spíše na efekt, než aby měly vliv na samotný příběh. Ten se zase často utápěl v hlubokých filosofických myšlenkách, čímž ztrácel na tempu, proti úvodní řadě došlo ke značnému poklesu kvality. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto budu rozumět všem, kteří s druhou řadou nebudou spokojený. Chápu to, a rozumím tomu. Na druhou stranu opravdu oceňuji snahu HBO a tvůrců, udělat, takhle velkou podívanou jinak. Rozhodně nelze říci, že by to divákovi šlo naproti(to že mu začnou dávat odpovědi, neznamená, že mu to jde naproti). Je to natočeno zajímavě. Jako diváci musíme přemýšlet nad tím co vidíme, jakou to bude hrát roli, a nebo jestli to není jen skrytá odbočka ve velkém labyrintu. Tvůrci s námi hrají tuhle hru a pak nám začnou házet drobečky a představovat nové poselství a myšlenky. Někdy je to trochu samoúčelné a zbytečně překombinované, protože to tak tvůrci potřebuji, přesto je to udělané kvalitně. Příběh je zajímavý a karty jsou krásně rozložené. Bohužel největším problém se pak ukáže práce s postavy. Hodně těžko se jim fandí. A tohle mě hodně zklamalo. Prakticky mě pak nezáleželo na většině postav, a jejich cíl pro mě neměl takovou váhu. Chápal jsem proč to dělají, ale nelíbilo se mi jak to tvůrci prezentuji. Světlou vyjímkou je postava Williama/Muže v černém, jehož příběh je zajímavý, dojemný a z mého pohledu nejzábavnější. Westworld je ve druhé sérii hodně jinou podívanou, a já tento risk celkem obdivuji a dost se těším na třetí řadu. 8/10 ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Méně je někdy více, takže když do druhé série dáte všeho více, není to vždy výhra a to přesně platí i o druhé sérii Westworldu. Základním problémem je, že scénáristi vsadili na nezajímavé postavy, myšleno především ty ženské. Ano, u první série jsem psal o tom, jak mě bavil příběh Maeve, jenže ta se právě na konci první série vydala špatnou cestou, která navíc pokračovala úmorně dlouho. A nezachránili ji na ni ani další oblíbení, Hector a Armistice, zde trestuhodně nevyužiti, téměř do země zadupáni. Když už to vypadalo, že se Maeve někam posune, unesou "její dceru" indiáni, aby mohla přijít naprosto zbytečná epizoda. Tedy, že se i jejich příběh nějak více vysvětlí, že budou nakonec důležití, jsem předpokládal, ale opravdu takto? To snad ne. Dolores, nebyla příliš zajímavá už v první sérii, zde bylo vše dvojnásobné. Snad je to i zbytečným filozofováním, věčnými návraty a zase, hledáním, tentokrát otce. Naštěstí to celé nebylo jen o negativech, takže ke kladům. Více informací o světě potěšilo, obzvlášť pohled do historie, prakticky vzniku. Naději vzbuzoval Shogun World, žel do něj přišly špatné postavy... přesto to vyloženě zlé nebylo. Celá série má velmi slušnou atmosféru, občas až hororovou, ta je nejvíce znát v příběhu Bernarda. Jeho linie je zajímavá, samozřejmě v tom pomáhá přítomnost Anthonyho Hopkinse, ale i ztráta paměti. Ono postupné odhalování pravdy, je ozdobou především nejlepší předposlední epizody! Ta měla být tou poslední, vždyť se mnohé vysvětlilo a co se nestihlo, mohlo zůstat nezodpovězené. Finále totiž děj násilně natahuje, filozofování je víc než příliš a závěr značně rozporuplný. A Ed Harris? Stále vše táhne, vlastně snad ještě víc. Jednoduše nejsilnější postava, nejlepší linie, navíc potěšily i rodinné pohledy do minulosti a vrchol seriálu, Hopkins/Harris v jedné scéně. 65% ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada oceňovaného sci-fi seriálu začíná jako svérázná hi-tech variace na Ztracený svět: Jurský park, později se však stane z hlediska nosnosti témat, dějových linií a (verzí) postav ještě komplikovanější než ta první. Kdo vyžaduje logické vysvětlení naprosto všeho, toho dost možná začne další prozkoumávání mysli androidů po pár epizodách iritovat, ostatní si však užijí neutuchající příval mysteriózní atmosféry a nevyluštitelných hádanek, které možná někdy najdou vysvětlení, ale rozhodně ne teď. Tím se Westworld dosti přibližuje fenoménu Ztraceni, kdy byl aktuální seriál jen malou jiskrou pro vznik nekonečných internetových teorií a fandomů. I když ale byla druhá sezóna co do rozmachu ambicióznější, mnohem více v ní zaujaly samostatné epizody soustředící se na jednu hlavní nebo vedlejší postavu než zastřešující příběh, který došel do očekávaného, nicméně slibného konce. Nejlepší epizoda: Kiksuya (8) ()

Galerie (318)

Zajímavosti (14)

  • V této epizodě zazní skladba „Play with Fire“ od kapely Roling Stones. (Epistemolog)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (powda)
  • V této epizodě zazní skladba „Codex“ od kapely Radiohead. (Epistemolog)

Reklama

Reklama