Reklama

Reklama

Westworld - Dveře

(série)
Trailer 3
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 10 h 35 min (Minutáž: 58–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, James Marsden, Talulah Riley, Katja Herbers, Ed Harris, Jonathan Tucker, Jeffrey Wright, Neil Jackson, Brian Ames (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (111)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Robotí "krize identity" výtvorů v zábavním parku, na pozadí pedantsky naplánované hry a přiřčených rolí, vede ke vzpouře a snaze vymanit/pomstít se lidskému pokolení - svým tvůrcům i utlačovatelům v jednom. Tak jednoduché to ale nemají - nebo se nám to snaží autoři namluvit neurčitě nekonečnými filosofickými, etickými, morálními, společenskými, (rádoby)hlubokými myšlenkami a zamlžují cestu za svobodou složitým předivem mnoha linek mnoha postav (+ jejich kopií) z mnoha časových rovin. Protože veškerá filmařina, hudba či výprava dosahují téměř dokonalosti, bavil jsem se (skoro) pokaždé, ale že bych jim to zcela žral (a dělal si grafy, abych se ve všem orientoval)? To zase ne. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu tvůrce, že díky vysoce nastavené laťce nebylo jednoduché točit druhou řadu tak, aby si divák sedl na prdel. Už v první sérii jsme viděli nespočet prolínání časových úseků a byť z toho byl člověk kolikrát dost zmatený, v rámci jedné nebo další epizody pochopil, jak to bylo myšleno. Ve druhé sérii už je těch skoků bohužel moc a já mám na čele o jednu dlouhou vrásku více nad neustálým brumláním "hergot jaktože není mrtvý, jaktože poslouchá, jaktože jí to nezraní, jaktože.....". Asi dobře otevřené na 3.sérii, to je asi největší pozitivum prostřední série..............................moje hodnocení = 6 z 10. ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se týče děje, do páté epizody včetně se neděje téměř vůbec nic, krom toho, že se scénárista asi totálně utrhl ze řetězu co do bezmyšlenkovité tupé a ve výsledku zcela zbytečné brutality na úkor jakéhokoliv posunu v ději. Poté se objevil zčistajasna sedmý díl, ale jeho potenciál utonul v dalších dvou slabších epizodách a vše je korunováno naprosto na hlavu postavenou poslední epizodou, kde se zcela ztrácí pointa, a kde je spatláno všechno do předem dané formy tak, aby kooonečně mohla nějak začít třetí série venku. Nemůžu se zbavit dojmu, že celá druhá série je nevyvážená, nezvládnutá co do rozvržení sil a příběhů jednotlivých účastníků na epizodu, ale hlavně hrozně uspěchaná, protože některé celé epizody by v duchu první série bylo možné odvyprávět za pět minut. Zvláštní pozornost věnuju příchodu "speciálních jednotek" a jejich chování na place - to je "příběhem" samo o sobě. Tak vágní, neprofesionální a žalostný přístup bezpečnostních sil nevidíte ani v béčkových akčňákách osmdesátých let. Až jsem si říkal, jestli tohle dělali stejní tvůrci, nebo jestli si na to vypůjčili scénáristy a kompars z jiného seriálu. Vše kolem westworldu se zdá tak zašifrované, precizní a nakombinované, ale jak se objeví profesionálové, tak je to k smíchu. Bezpečnostní složky neumí střílet, jsou absolutně bez velení a koordinace činností, nemají absolutně ponětí o taktice. Dále mě hrozně zaráželo, jak malou důležitost má v některých případech život postav a v jiných je tomu diametrálně jinak. Na některých postavách (William) se přímo lpí a nechá je rozstřílet jak řešeto, zatímco kráčí stále dál jak terminátor, zatímco jiné postavy lehnou bez jakéhokoliv pozastavení se nad tím, zda má jejich smrt hlubší smysl nebo zda se jich prostě scénárista už chtěl zbavit, protože mu překážely. Zaráží mě, že seriál s tak propracovanou logikou hlavní linky nepřemýšlí nad tím, že by někdo mohl mít mobil nebo že by se mohl někdo jinak účinně bránit tomu, co se tam děje. Šéf impéria je najednou vzduch i pro své zaměstnance. Najednou zmizely všechny kamery a jiné bezpečnostní prvky a není vysvětleno, co se s nimi stalo. Člověk kolikrát čeká na vysvětlení takových zásadních věci, aby nakonec zjistil, že vysvětlení není, protože tvůrci doufají, že se na to zapomene. A postupně mě začaly na rozdíl od první série naprosto iritovat všechny ty rádoby biblické kecy pronášené z kupky hnoje se vší vážností. Ach jo. A kam zmizely motivace hrdinů? Kam? Všechno blbě. Jsem velmi zklamaný. I když si seriál udržuje jistou dávku úrovně, obsahově u mě naprosto skončil. Hrozné zklamání. 35% = 2/5 ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Méně je někdy více, takže když do druhé série dáte všeho více, není to vždy výhra a to přesně platí i o druhé sérii Westworldu. Základním problémem je, že scénáristi vsadili na nezajímavé postavy, myšleno především ty ženské. Ano, u první série jsem psal o tom, jak mě bavil příběh Maeve, jenže ta se právě na konci první série vydala špatnou cestou, která navíc pokračovala úmorně dlouho. A nezachránili ji na ni ani další oblíbení, Hector a Armistice, zde trestuhodně nevyužiti, téměř do země zadupáni. Když už to vypadalo, že se Maeve někam posune, unesou "její dceru" indiáni, aby mohla přijít naprosto zbytečná epizoda. Tedy, že se i jejich příběh nějak více vysvětlí, že budou nakonec důležití, jsem předpokládal, ale opravdu takto? To snad ne. Dolores, nebyla příliš zajímavá už v první sérii, zde bylo vše dvojnásobné. Snad je to i zbytečným filozofováním, věčnými návraty a zase, hledáním, tentokrát otce. Naštěstí to celé nebylo jen o negativech, takže ke kladům. Více informací o světě potěšilo, obzvlášť pohled do historie, prakticky vzniku. Naději vzbuzoval Shogun World, žel do něj přišly špatné postavy... přesto to vyloženě zlé nebylo. Celá série má velmi slušnou atmosféru, občas až hororovou, ta je nejvíce znát v příběhu Bernarda. Jeho linie je zajímavá, samozřejmě v tom pomáhá přítomnost Anthonyho Hopkinse, ale i ztráta paměti. Ono postupné odhalování pravdy, je ozdobou především nejlepší předposlední epizody! Ta měla být tou poslední, vždyť se mnohé vysvětlilo a co se nestihlo, mohlo zůstat nezodpovězené. Finále totiž děj násilně natahuje, filozofování je víc než příliš a závěr značně rozporuplný. A Ed Harris? Stále vše táhne, vlastně snad ještě víc. Jednoduše nejsilnější postava, nejlepší linie, navíc potěšily i rodinné pohledy do minulosti a vrchol seriálu, Hopkins/Harris v jedné scéně. 65% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Westworld je neuvěřitelný oříšek. Ořech úplný. Hotový kokos. Nemohu upřít, že mne tento seriál neustále láká svou tajemností, která se zde objevuje a má stále co nabídnout. Když vlastně dokoukáte celou druhou sérii tak zjistíte, že opět není nic jak má být a jak jste si mysleli. A to je asi to, co zde lidi stále drží. A já se jim upřímně ani moc nedivím. Westworld měl obrovský potenciál. Po první sérii jsem si říkal, že ten potenciál byl silně zahozen, ale asi stále z toho je to, co tvůrci chtěli. A diváci to hlavně ocenili. A poté je tu ale to předtím. Ano, to pozlátko někde je. Problém je v tom, že je zde v podstatě deset dílů o ničem. Hodinový materiál, který nemá vlastně tolik, co nabídnout. Jenom se neustále motáte v něčem, co má dělat gradaci příběhu a přitom ona se z toho stává nechtěně natahovací béčková slátanina. To je na tom nejsmutnější. Skoro se mi chce brečet nad tím jaký potenciál ten seriál vlastně má. A zahazuje ho zbytečnostmi, které jsou opravdu smutné. ()

Galerie (318)

Zajímavosti (14)

  • V této epizodě zazní skladba „C.R.E.M.“ od Wu-Tang Clan. (Epistemolog)
  • V této epizodě zazní skladba „Codex“ od kapely Radiohead. (Epistemolog)
  • V této epizodě zazní klavirní melodie „The Entertainer“ od skladatele Scotta Joplina. (Epistemolog)

Reklama

Reklama