Reklama

Reklama

Dva mladí muži Daniel Murphy (Tye Sheridan) a Brandon Bartle (Alden Ehrenreich) narukují do armády a jsou vysláni do války v Iráku. Po nepředstavitelné tragédii bojuje přeživší z dvojice vojáků s tím, zda říci pravdu, kterou přísahal zatajit, nebo dopřát klid truchlící matce (Jennifer Aniston). Snímek "Žlutí ptáci", inspirovaný bestsellerem z pera Kevina Powerse, zkoumá pouto mezi vojáky, potíže spojené s návratem domů a krutou daň, kterou si válka vybírá na vojácích i jejich rodinách. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem se dostal díky Jenn, která na svým kontě nemá zase tolik damatických rolí a tak jsem byl zvědav. Ona tam ve finále nemá zase tolik prostoru, cca 3 scény, ale patří mezi ty nejsilnější na celým filmu. Z počátku jsem to příliš nepobíral a říkal si, že teda nic moc, ale poslední třetina, která je až meditativně mysteriozní film vystřelila hodně vysoko. A právě v poslední třetině oceňuji i Jenn že s ohledem na okolnosti nepřehrávala ani nezahrála žádnou afektovanou scénu a podržela civilní rovinu snímku. Závěrečná skladba skvělá, vlastně vůbec tady hudební složka dost určuje nálady celýho filmu. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Co říct o filmu o ničem ? válka ? ok jasně, blbá a děsná. Jennifer, naprostý propadák. Dvakrát se uculila a byl konec. Kam zmizela ta krásna ? Ale přesvědčuje mě Ehrenreich a to má jméno jako když člověk blije. Bohužel mladík jak holka - nemá snad ani jeden sval, ale už v nádherných bytostech se mi líbil a tady podvrzuje, že hrát umí ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Ponajprv poznámka na politickú tému. Keď je niekde vo svete nepokoj, ohrozujúci mierové, svetové (a samozrejme aj americké) záujmy, jednoducho Američania tam vyšlú vojsko. Tak to bolo aj s Husajnovým Irakom. No a tam kde sa takto "rúbe les lietajú aj triesky". Takouto "trieskou" bol aj mladý Murphy či Bartle. Smutný film. Bože, kiež by bolo takýchto príbehov a filmov čím menej. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dva mladíci kamarádi, kteří se ještě ani neholí, jedou jako příslušníci americké armády do Iráku ve filmu, kde se celou dobu na diváka vysílá depka a smutno. Tak tento film mi opravdu nesedl, dvě hvězdy za něco málo akce a za Jennifer Anistonovou a její komický plastikový obličej. Film má 90 minut, ale mně to přišlo jako pomalu nudně linoucí se nekonečno. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hezký vizuál, slušný hudební podklad, velmi solidní obsazení a drsné vyústění s přirozeně emotivním koncem. Na druhé straně se film místy příliš vleče, což platí zejména pro první polovinu, akce je rutinní a je jedno, že o té to tady vůbec není a hrůzy, které vedly jednoho z hrdinů k jeho iracionálnímu chování, mi tady nepřišly dostatečné. Na dané téma už vznikla řada mnohem lepších snímků a i proto tenhle řadím k průměru. 50% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se od října 2015 do 29. ledna 2016 v USA a Maroku. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2017 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama